Климатроник Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djivogalaxy
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател:

Климатроник Голф 3

Мнениеот djivogalaxy » Чет 28 мар 2013 14:46

Колеги имам следното питане.Какво трябва да направя за да си сменя управлението на климатроника от това Изображение
към това
Изображение
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Климатроник Голф 3

Мнениеот zfa159 » Пет 29 мар 2013 16:31

Намираш си кола донор с такъв,какъвто искаш и си купуваш половината кола общо взето.
Трябва да смениш цялото тяло под таблото с такова от оригинален климатроник - в него влизат изпарител,радиаторче за парно,вентилатора,всичките ел. мотори и датчици и т.н. След това лъсват другите няколко проблема :
-трябва да си преправиш ел. инсталацията на заводския климатроник така,че да ти управлява перката (перките) на кондензатора на насаждания и компресора,както и да следи състоянието на пресостата.
-трябва да си изрежеш в стената на коша заводските отвори за оригинален климатроник (климатик) и да си монтираш оригиналното тяло
-трябва да си преправиш маркучите,които влизат навътре в купето към ТРВ-то на оригиналния,за да може да се навържат нещата.
След това ще се сблъскаш със следното :
-компресора няма да има нужния дебит на фреон за да храни оригиналния изпарител,а ако случайно това не е така,ще имаш яодве с прегряване на колата,защото кондензатора ще дойде малък за новата ти система (вече ставаш с доста по-голям изпарител).
С две думи - по-добре ощави целия донор и си взели целия заводски климатроник и го бухни при теб...само че ще се разделиш с едни около 1000-1200лв за да стане като хората.

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Пет 29 мар 2013 23:49

Благодаря ти колега!След написаното от теб дори грозното управление на климатроника ми се струва красиво :mhihi
Ще си стои така :)

Endios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Endios » Съб 30 мар 2013 0:22

Подобно упражнение се разигра с моя Голф. Беше със заводски климатик и му сложих климатроник. Но имах късмет един колега от форума да ми продаде цялия климатроник с всички салтанати по него, а след това да намеря още един колега от форума, който да ми продаде онези неща от климатроника на първия колега, които се оказа, че не работят. Като тегля чертата дадох около 800 лева за климатроник и половина и 350 лева за труд. Ако трябва да го правя втори път пак ще го направя. Но в твоя случай не разбирам защо трябва да махнеш един климатроник и да сложиш друг, ако промяната е само в контролния панел. Който в твоя случай не е съвсем грозен.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 30 мар 2013 9:46

Ами разликата не му е само в панела,ами и в електрониката за управление и ел. моторите отдолу и датчиците и т.н...въобще вътре под таблото няма нищо общо с оригиналния. Иначе да,безсмислено е и според мен.Ако ще правиш нещо,по-добре си намери донор за цял заводски климатроник и си смени от-до всичко и вътре и отвън...понеже този насаждания дори да го преправиш с оригиналното управление и вътре под таблото да нагласиш всичко,студеното няма да е като на оригиналния и няма да ти хареса... Другия вариант е това да го преправиш на климатик (ако имаш ядове с управлението имам предвид)...това е доста по-лесна задача.

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Пон 01 апр 2013 21:49

Мислех си,че не е чак толкова сложна работата.Имам някое друго пукнато копченце и общо взето не ми харесва как изглежда и за това попитах,но щом трябва да се сменят толкова неща просто става безсмислено.За тези пари ще си купя още един Голф :biggrin

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 апр 2013 21:52

Е точно де :) А за два пъти по толкова ще си вземеш още един със заводски климатроник :mhihi .Щом си работи,не се занимавай да го сменяш.Ако пък се скапе безвъзвратно,го преправяш на климатик и си готов.

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Сря 03 апр 2013 23:01

:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”