Hydro paint
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Re: Hydro paint
Мисля,че за една джанта ще излиза около 100лв.Като гледам цените от ebay
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Цялата процедура я има в Русе, мой приятел се ангажира и накупува всичко нужно за Хидро-пейнтинга, мога да дам снимка на неговите собствени джанти. За една джанта грубо излиза около 50-70 лева. Единственият минус е, че самата разградима слюда се купува от Нета и за поръчката се чака.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Това цената с подготовката на джантата ли е или само боядисването!?
И още един въпрос, каква е издръжливостта във времето на това нещо именно върху джантите, ако държи си заслужава според мен.
И още един въпрос, каква е издръжливостта във времето на това нещо именно върху джантите, ако държи си заслужава според мен.
- Apokaliptiko
К.Одаджийски написа:Това цената с подготовката на джантата ли е или само боядисването!?
В това не влиза, пясъкоструя и шприца. А редът е такъв, след хидро-пейнта се пръска с лак /прахово/ и това е. За издръжливост, ако се пази няма да има проблем. Киселинни дъждове и безконтактно не е проблем.
- martom
Защо се боядисва с лак прахово?С обикновен лак не става ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам въпрос относно подготовката преди самият процес?С обикновен грунд шприц се пръска?
Значи, колеги, това разградимо във вода фолио както и активатора могат да се купят само от интернет пространството-няма нещо като спец. магазин или човек от когото да се купят? Човекът в Русе продава ли само материалите? 

- Apokaliptiko
spar4o написа:Значи, колеги, това разградимо във вода фолио както и активатора могат да се купят само от интернет пространството-няма нещо като спец. магазин или човек от когото да се купят? Човекът в Русе продава ли само материалите?
Материалите се закупуват само от интернет.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах прител който се занимаваше с такава дейност още преди 2-3 години !
Но не сам се интресувал какви са материалите !
Но не сам се интресувал какви са материалите !
- bace_go6o
- Автомобил: lek
- Двигател: AFN 97
Аз също без да съм се занимавал с това и да съм чел много много, мисля че това фолио (или слюда както го нарече колегата преди няколко поста) е нещо като боя, която е в твърдо състояние преди да бъде поставена във водата. Спрея активатор явно сужи да може боята да омекне, виждате на това клипче http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=VfTgAJwTuLU как след като човека напръска фолиото то се разширява и почват шарките да се огъват, след това веднага леко и внимателно без да мърда пластмасовия детайл го потапя. След това само пръс премахва боята от повърхността за да може като вади детайла останалата боя по повърхността да не полепне отново по пластмасата.
Ако греша или ако принципа не е този, нека по-запознатите да обяснят.
Знам фирма която прави такова принтиране, ако някой се интересува може да му дам телефон и сайт, също мога да пратя и мостри по и-мейл.
П.П Само за бегла информация мога да споделя, че въпросната фирма ми искат 40лв. за да ми направят капаците на огледалата на голф 3. Правете си сметка със 4m x 50cm от ebay колко капаци можете да направите!
Айде лек ден, стана бирено време

Ако греша или ако принципа не е този, нека по-запознатите да обяснят.
Знам фирма която прави такова принтиране, ако някой се интересува може да му дам телефон и сайт, също мога да пратя и мостри по и-мейл.
П.П Само за бегла информация мога да споделя, че въпросната фирма ми искат 40лв. за да ми направят капаците на огледалата на голф 3. Правете си сметка със 4m x 50cm от ebay колко капаци можете да направите!
Айде лек ден, стана бирено време

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
bace_go6o написа:Аз също без да съм се занимавал с това и да съм чел много много, мисля че това фолио (или слюда както го нарече колегата преди няколко поста) е нещо като боя, която е в твърдо състояние преди да бъде поставена във .......
Уникално си го казал !
А някой можели да дате точен линк от ебей !
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Мен ми прилича тоя "ускорител" че е обратното на втвърдителя като при някои лакове и бои,защото фолиото само по себе си стои във водата,но след активатора започна да се разгражда.Предполагам помага и да се запечата,после като се намокри да не се разпадне,но това си остава много интересен метод.
- martom
Поръчах един комплект за проба.Трябва да пристигне до 1-2 седмица.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвай и сподели как се е получило!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
аз пробвах номера с лака за нокти (върху жена ми естествено) и става перфектно :D