През 80-те карах с 2 бордюра в багажника или чували с пясък.
На Пасата първата зима ме хвана на работа с летните.Движех се на 1-ва към къщи и въпреки уникалната скорост не можех да спра по светофарите направо,изкривяваше тая кола и зор спираше на натрупания 1 пръст сняг при най-малкото натискане на спирачката..Хвърлих кофа пот от страх знаейки,че пътя има наклон и следващото кръстовище си беше с редовни ПТП-а..именно от такива закъснели със смяната шофьори.
В шумен междудругото си отнасяш акта ако не си със зимни гуми при тези условия и закъсаш някъде.
Лятната гума ги няма тея ламели дето хапят снега и леда за да вървят.Отделно са по-корави и са като мини ски по леда.
пп.В момента продължава да вали сняг с мерак в Шабленско.

Слагате ли вече летните гуми...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Слагате ли вече летните гуми...
Последна промяна от Iezekil на Сря 27 мар 2013 21:04, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Iezekil написа:През 80-те карах с 2 бордюра в багажника или чували с пясък.
На Пасата първата зима ме хвана на работа с летните.Движех се на 1-ва към къщи и въпреки уникалната скорост не можех да спра по светофарите направо,изкривяваше тая кола и зор спираше на натрупания 1 пръст сняг при най-малкото натискане на спирачката..Хвърлих кофа пот от страх знаейки,че пътя има наклон и следващото кръстовище си беше с редовни ПТП-а..именно от такива закъснели със смяната шофьори.
В шумен междудругото си отнасяш акта ако не си със зимни гуми при тези условия и закъсаш някъде.
Лятната гума ги няма тея ламели дето хапят снега и леда за да вървят.Отделно са по-корави и са като мини ски по леда.
Понеже съм наполовина шуменец мога да ти призная,че зимата Ладата с хубави "видинки" и умело каране си вървеше в Шумен без проблем...Е..вярно,че Вартбургът я слагаше в джоба по проходимост!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Акт за какво и по кой член? Къде пише за зимни гуми в закона?Iezekil написа:... В шумен междудругото си отнасяш акта ако не си със зимни гуми при тези условия и закъсаш някъде...
- Iezekil
Май разпоредба на общината,на местно ниво.В голямата зима преди няколко години разпоредиха движение в града само с вериги,не признаваха и зимните гуми...
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Преди 2 седмици сложих летните гуми и даже направих подарък на Голфа ми като му подарих 2 нови летни гуми,че моите старите задни си бяха изпяли песента.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Още е рано за летни гуми, особено ако се пътува през ноща или рано сутрин, когато температурата на въздуха е 1-2 градуса. По спомени трябва среднодневната температура да е поне 9-10 градуса Целзии.
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Във понеделник сутрента такъв хубав снежец валя във Варна и както беше -1 градус сутрента стана мазало, през два сфетофара блъснати коли дали е заради гумите или шофьорите не се знае 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Rad3v написа:Във понеделник сутрента такъв хубав снежец валя във Варна и както беше -1 градус сутрента стана мазало, през два сфетофара блъснати коли дали е заради гумите или шофьорите не се знае
Недей да преувеличваш....от 2 седмици съм с летни гуми и на двата Голфа...на Г-3 са и втора употреба...твърдя,че през последните две седмици заледявания във Варна не е имало,асфалтът си е мокър като при дъжд и гумите се държат перфектно...излизам още в 5.00 ч.!А калпави шофьори във Варна бол!!!!
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Все още съм със зимните, и мисля да ги задържа още поне седмица две. Миналия ден не ме изненада снега в Пампорово, за разлика от някой други шофьори 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
От днес съм с летните, така и така само в града карам и не ми се очертава извънградско скоро и чакам затоплянето... 

- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
За мене законът е "Когато буквата Р излезе от името на месеца се слагат летните гуми". Рано сутрин и късно вечер температурите падат и лятната гума не се държи добре при студения асфалт. Много хора подценяват това, а пък най ми е смешно като някой каже: "Слагам зимните гуми заради снега". Неграмотните шофьори са навсякъде сред нас. Миналата седмица келешите от квартала поради топлите дни се изгазарчиха и се припотиха да слагат летите джанти с твърдата лятна гума. През последните студени и ледени дни се мъчат да издрапат по снега и леда - смех голям
.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не съм видял някой да "драпа" с летните гуми когато пътищата са сухи,било то под 7 градуса или с буква Р в месеца

- Iezekil
То тая буква ще излезе чак май месец,което вече е прекалено.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Свърших я тая гадна работа преди малко. След това покарах. Успях да издрапам от гаража, не закъсах никъде. И не успях да създам ПТП даже! 

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Току що сложих летните цвички.Доста се затопли в нашата околия.Сутринта в 5:10 беше 6 градуса а го дават и повече да се затопли.Предстоят ми и около 500 километра идната седмица.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”