RE:Проблем с монтажа на бойлера грее мек.връзка
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Какъв бойлер да избера:Аристон,Стибел........
Да китайски са дипломат, но е факт че дават по малко дефекти от елдом.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е те са китайски от година време, тепърва ще им излизат подводните камъни. Елдом по мое мнение скромно след като се отърваха отстокова борса рикошет и марката дипломат си оправиха качеството, в сравнение с последните произведени от тях дипломати.
На първо четене смениха гадния пластмасов възвратен клапан с метален, не бойлерите с топлообменник, го свалиха долу от ниското, а не е в горния край. Въведоха и сухи нагреватели в някои серии и така.
В едно съм сигурен, за мен елдом е доста по- добре от дипломат. Само външния вид като им види човек и го вдигне да го закачи на стената, разликата е очевадна.
В общи линии човека който е казал, че каквото и да си вземеш е все тая, 5 години и в кофата е прав, а и го написах същото на предишната страница.
На първо четене смениха гадния пластмасов възвратен клапан с метален, не бойлерите с топлообменник, го свалиха долу от ниското, а не е в горния край. Въведоха и сухи нагреватели в някои серии и така.
В едно съм сигурен, за мен елдом е доста по- добре от дипломат. Само външния вид като им види човек и го вдигне да го закачи на стената, разликата е очевадна.
В общи линии човека който е казал, че каквото и да си вземеш е все тая, 5 години и в кофата е прав, а и го написах същото на предишната страница.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Шишков са от неръждавейка!
Елдом-теси-меси НЕ СА.
Керамични покрития ала-бала...
Изкарват колкото им е гаранцията и след месец-два пробиват. 2 поредни така ми се случи - едва ли е случайно.
Ако си вземеш Шишков ще си сигурен че водосъдържателя няма да пробие.
Иначе гледай гаранцията колко е и като изтече направо отиваш и купуваш нов, няма смисъл да чакаш ДАЛИ ще се пробие, въпросът е КОГА
Елдом-теси-меси НЕ СА.
Керамични покрития ала-бала...
Изкарват колкото им е гаранцията и след месец-два пробиват. 2 поредни така ми се случи - едва ли е случайно.
Ако си вземеш Шишков ще си сигурен че водосъдържателя няма да пробие.
Иначе гледай гаранцията колко е и като изтече направо отиваш и купуваш нов, няма смисъл да чакаш ДАЛИ ще се пробие, въпросът е КОГА

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Всъщност за какъв бойлер се пита в темата проточен или обемен?Ако е проточен за апартамент до 7 кв теси ин лайн за повече от 5 години не е сменяно абсолютно нищо а се ползва 365 дена в годината.За трифазните нямам наблюдения.За обемните само неръждавейка виждал съм тук там някой да заварява шупла или спукана заварка ама иначе са вечни.Като най добре да ти го направят от 1-1,5мм ламарина със неръждавейка фланец и няма да има проблеми.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
fox_vt написа:Всъщност за какъв бойлер се пита в темата проточен или обемен?Ако е проточен за апартамент до 7 кв теси ин лайн за повече от 5 години не е сменяно абсолютно нищо а се ползва 365 дена в годината.За трифазните нямам наблюдения.За обемните само неръждавейка виждал съм тук там някой да заварява шупла или спукана заварка ама иначе са вечни.Като най добре да ти го направят от 1-1,5мм ламарина със неръждавейка фланец и няма да има проблеми.
Точно това се опитвам да кажа. Даже ако не текне по време на гаранцията едвали ше се обади някога. Колкото до емайлираните, рекордьора ни е една Фламина 50л, която изкара 15 години и я смених преди 2 седмици. За съжаление Фламина вече правят само проточни.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Така бойлера вече е факт,модел на Атлантик ей го на:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/7 ... O-PRO+-80L
избрах го заради:
1.цената(днес и утре има намаление 11% в Технополис
)200лв.
2.Гаранция-6г.
3.мощност 2кВ и по-добра изолация,което е голям +
4.няма китай,момбай и тем подобни-маде ин Франция
5.хубав дизайн
6.казана има лаково или някво такова покритие,което му удължава живота,малко повече от емайлирания обикновен на Дипломат,Елдом,Горение(със стъкло керамично покритие или подобно се оказа),Аристон(с тинаниевото покритие се оказа)
П.С.нямам от къде да извада 400лв. поне за нераждавейка + монтаж искат ми поне 50-65лв. масово зада важи гаранцията
П.С.единственото нещо което ме спря за Свтльо Шишков не бяха парите,ми гаранцията-10г. на казана и само 1 на всичко останало
,неможах да повярвам,модела който ми предложиха струваше малко под 450лв. 
http://www.technopolis.bg/b2c/details/7 ... O-PRO+-80L
избрах го заради:
1.цената(днес и утре има намаление 11% в Технополис

2.Гаранция-6г.
3.мощност 2кВ и по-добра изолация,което е голям +
4.няма китай,момбай и тем подобни-маде ин Франция

5.хубав дизайн
6.казана има лаково или някво такова покритие,което му удължава живота,малко повече от емайлирания обикновен на Дипломат,Елдом,Горение(със стъкло керамично покритие или подобно се оказа),Аристон(с тинаниевото покритие се оказа)
П.С.нямам от къде да извада 400лв. поне за нераждавейка + монтаж искат ми поне 50-65лв. масово зада важи гаранцията
П.С.единственото нещо което ме спря за Свтльо Шишков не бяха парите,ми гаранцията-10г. на казана и само 1 на всичко останало

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Мите - объркал съм се - от 2003 ни е бойлера на Светльо
Успех и късмет с новия френски бойлер !!!
Успех и късмет с новия френски бойлер !!!

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Поне не е френска кола......
Ние сме отскоро с 80 л на Дипломат и за сега е трудно да дам оценка. Въпроса е след време като си отиде дали да го сменя с проточен или пак с обемен?
Ние сме отскоро с 80 л на Дипломат и за сега е трудно да дам оценка. Въпроса е след време като си отиде дали да го сменя с проточен или пак с обемен?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
И двата си имат плюсове и минуси като + при проточния е по голяма икономичност откъм ток и вода,неограничена топла вода.Минусите са че трябва нова инсталация и малкия дебит (жени с по голяма коса не го харесват това)и поради което забравяш за всякакви многофункционални душ глави,разните там масажиращи и тем подобни чудеса.Всички минуси на обемния,проточния ги няма но пък всички минуси на проточния,обемния ги припокрива,въпрос на ползване.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Има трифасзни проточни с достатъчно голям дебит 

- MITKO_DVD
- Контакти:
Нов проблем след свързването:
След като включа бойлера да загрява меката връзка на студената вода става топла
,проверени:
1.За хлабави връзки-няма и никъде не грее
2Допълнителен мост от нулата до фланеца с дебел кабел(и той е топъл,като мека връзка)
3.Проверено захранване-навсякъде е 231В.,а именно:на входа на външен ключ Легранд от мрежата,след него,на клемореда преди и след него(наложи се да удължа кабела щот стария нестига защото новия бойлер е по-къс)и на самия терно ключ
Тез от гаранционния сервиз ме убеждават че емоя грешка,а не някъв фабричен дефект и че като доде майстор ще трябва да си плащам.
Дайте идея какво може да е,консултирах се с няколко човека и квото са ми каза ли съм пробвал и въпреки това грее

След като включа бойлера да загрява меката връзка на студената вода става топла

1.За хлабави връзки-няма и никъде не грее
2Допълнителен мост от нулата до фланеца с дебел кабел(и той е топъл,като мека връзка)
3.Проверено захранване-навсякъде е 231В.,а именно:на входа на външен ключ Легранд от мрежата,след него,на клемореда преди и след него(наложи се да удължа кабела щот стария нестига защото новия бойлер е по-къс)и на самия терно ключ

Тез от гаранционния сервиз ме убеждават че емоя грешка,а не някъв фабричен дефект и че като доде майстор ще трябва да си плащам.
Дайте идея какво може да е,консултирах се с няколко човека и квото са ми каза ли съм пробвал и въпреки това грее

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: RE:Проблем с монтажа на бойлера грее мек.връзка
А ЕНЕРГОТО да са ти бутали скоро елректромера? Провери си връзките на нулата чак до главното табло, особено там където са разделките към жилището. Често резбата на втулката на клипса е о..рана и юнаците на енергото не си правят труда да стегнат връзката. А причината за греенето е само тази - "лоша" нула -> повишено съпротивление на нулевия проводник, и нали тока е кат мангал все търси лекото и мекото
- по занулителните проводници /онези жълтозелените/ - към корпуса и тръбите, отам по оплетката на меката връзка и у замята. В никакъв случай не прекъсвай зануляването, че да не почнеш да грееш и ти!УСПЕХ

- MITKO_DVD
- Контакти:
Премахнах клемореда за удължение на кабела и ги вързах с опетване едно в друго и изолиранена всяко и пак грее,баси работата,въпроса е че незнам да ли е греел така стария,никога не съм го пипал меката връзка на студената вода
,нема начин утре ще идват техниците
П.С.възможно ли е ако съм навил много възвратния клапан нагоре и да пропуска топла вода,знам ли вече кво да мисла

П.С.възможно ли е ако съм навил много възвратния клапан нагоре и да пропуска топла вода,знам ли вече кво да мисла

-
- Автомобил:
- Двигател:
MITKO_DVD написа:Премахнах клемореда за удължение на кабела и ги вързах с опетване едно в друго и изолиранена всяко и пак грее,баси работата,въпроса е че незнам да ли е греел така стария,никога не съм го пипал меката връзка на студената вода![]()
![]()
![]()
,нема начин утре ще идват техниците
![]()
П.С.възможно ли е ако съм навил много възвратния клапан нагоре и да пропуска топла вода,знам ли вече кво да мисла![]()
![]()
![]()
![]()
Колега, не си разбрал май поста ми - говоря за не само за най-близката връзка а за ВСИЧКИ! - при мене се оказа в таблото на електромера. Клапана също може да пуска назад някои нови модели пускат назад, а не капят от дренажа.
- hristo stankov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател:
Здрасти колега. Както е казал колегата по-горе хлабава "нула" на напрежението или възвратния клапан на бойлера изтърва. Все пак вече всичко го правят от пластмаса. Провери си нулата на цялата система от таблото до бойлера. Успех.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”