пасат б3 проблем с паленето
пасат б3 проблем с паленето
здравейте моля за малко помощ пасата е б3 1.8 моно имах проблем с бобината нестигаше ток до нея изчезна + прекарах си нов кабел през бушон и нямаше проблем от днеска колата започна да пали от както варна ключа [в смисъл давам на контакт върта и не пали в момента в които връщам ключа колата пали забелязах че долу при бушоните реле 30 в полджение на контакт лепи в момента на въртене отлепва ако го задържа да не отлепва когато въртя колата пали гледах на един познат на пасата нормално е реле 30 в положение на контакт да лепи при завъртане на стартер отлепва и после си остава зелепено и при мене е така самоче непали трябва да задържа релете да е залепнало по време на въртенето ) ако някои има идеи да казва само да отбележа че си мислих че е от контактня клеморед и го смених не е от него за жалост
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: проблем с паленето на пасат б3
Що не пробва да запалиш с неговото реле?Или провери да не си обърнал позицията на твоето...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така както си го описал ми се струва че този допълнителния кабел си го хванал вместо на клема 15 на клема Х .Клема Х захранва светлините парното и др. появява се при контакт,но при стартиране се прекъсва за да разтовари акумулатора.Ако съм прав като въртиш стартер запалването няма захранване и нямя палене.Като върнеш ключа захранването идва и понеже мотора прави още половин оборот по инерция понякога пали.Въпросното реле вероятно прекъсва точно клема Х .
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
А може би клеморед. 

проблема е решен колегата позна кабела които съм прекарал към бобината се оказа че на контакат дава 12+ но когато завъртя на него няма 12+ и от тaм едва когато варна ключа тя пали мерси на всички които искаха да помогнат