Здравейте колеги.Надявам се някой да даде съвет,че вече половин година не мога да се оправя с това.Значи прави го не винаги,но напоследък зачести.Няма значение дали е топла или студена колата.След като запаля /от раз пали/ всичко е наред до като не пипна газта.Или директно гасне или оборотите падат почти до 200/стрелката на оборотомера/и след това след 3-4 сек се нормализират.Като изминат 15-на минути всичко заспива.При това положение ако изгася пасата и запаля пак ,всичко започва отначало.Това го прави и на газ и на бензин.
Пасата е 1.8 моно,92 година.
Проблем с обороти на празен ход
- KrasimirN
- Автомобил:
- Двигател:
Прегледал съм всички възможни теми.Ако беше стъпковото моторче,нямаше ли да ми държи високи обороти?Аз съм го отварял...вътре е чисто ,смазано и на външен вид е добре.Казаха ми,че може да е евентуално от графитния датчик на дроселовата клапа.Свалях го и го почиствах със спирт...без ефект.Свещите са нови,кабелите също,заедно със дистрибуторната.За последно днес ми казаха ,че може да е от вакумния регулатор.Ходил съм на диагностики много пъти,но все едно нарочно тогава се държи перфектно.Забелязъл съм и ,че когато го прави това с оборотите и съм на газ,започва да мирише все едно и идва в повече и се дави.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Ако е стъпковото моторче почти няма да ти държи никакви обороти ще трябва да ги поддържаш спедала на газта. Но това се проявява със самото палене, а ти казваш че пали нормално а се дави след подаване на газ. За всеки случаи провери маркуча от колектора за сервото. Ако е здрав остава моторчето като по добрия вариант, защото другия проблем може да е в недобро затваряне или отваряне на клапаните. Същия проблем го имах с предишния ми ПАСАТ.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
При това положение незнам какво да те посаветвам защото както писах имах почти същия проблем със предишния пасат обиколих де що има сервиз по София накрая минах и през ЮНИТРЕИД и никаде не успяха да открият от какво е. Чак след като я продадох човека които я купи ми каза че се е оказало от разбити легла на клапаните. И още нещо проблема се получи след като сложих газова уредба.Сегашният ми пасат го карам 3г както си е на бензин и нямам абсолютно никакъв проблем.