vw passat b5.5 не работи кламатроника
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw passat b5.5 не работи кламатроника
Вчера сутринта като запалих колата и пуснах климатроника да духа към предния прозорец забелязах че климатроника духа ама без компресора все едно е на ЕКОН. След което го пуснах на АУТО но пак комкпресора не работи. Сутринта беше -2 градуса на обяд като се стопли към 11 градуса пуснах климатроника компресора работише на АУТО.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw passat 1,9 tdi 131к.с не работи кламатроника
Е каква е разликата от ауто и екон. Аз не усещам да тръгва компресора като ги сменям никаква разлика трябва ли да има...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: vw passat 1,9 tdi 131к.с не работи кламатроника
Ами нормално е, под +3 градуса компресора не тръгва (няма и нужда от него) и тогава няма разлика между Ауто и Екон 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw passat b5.5 не работи кламатроника
Е добре сега е примерно +10, но пак не усещам разлика.Като купих колата ми казаха, че е сменян фреона,но някой път само на HI духа топло пусна го на 26-27 градуса не духа толкова топло.Забелязал съм също, че скорости над 90 км духа по топло.Това е в режим ECON, иначе и да е на Auto се същото никаква разлика.Другото е сутрин докато не дигне малко градуси не духа топло нали уж е климатроник трябва докато запаля да духа или поне така си мисля.Пак съм го пробвал и в 2-та режима и в 2та студено духа.Дали е нормално това или не е. Колата е пасат б5 1.9 tdi.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Така, както каза колегата zfa, под +3 градуса (абе на беше ли под +5) защитата не позволява компресора да се включи и ЕКОН И АУТО работят еднакво. При +10 градуса не ти духа студено, защото студеното духане се усеща само когато температурата в колата е по-висока от зададената на климата (освен ако не му избичиш режим LOL), а при десет външна, това трудно ще стане. По отношение на затоплянето - обикновеният автомобилен климатроник не затопля като домашните (компресора само охлажда, а не загрява), топлото идва от конвенционално автомобилно парното, т.е. колата трябва да загрее. Климатроника единствено регулира какъв и колко въздух да постъпва за да поддържа зададената температура, т.е. преценява дали да вкарва затоплен от парното, директно от вън или охладен от климатика въздух.
Това може да е индикация за проблем в охладителната с-ма или в парното !
zfa159 написа:Забелязал съм също, че скорости над 90 км духа по топло
Това може да е индикация за проблем в охладителната с-ма или в парното !
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Значи това е нормално.При В5 и 5.5 заводския радиатор много лесно се задръства (ако не се сменя редовно антифриза) и тогава има разлика между топлото на място и в движение (което до някъде е нормално дори при всички коли,заради разликата в циркулацията на антифриза). По повод това,че на HI духа силно топло,а на 26 дугха по-слабо,е напълно нормално. Това се управлява от клапата за топло/студено (нищо общо с фреона и т.н.) и съответно според датчика за вътрешната температура,то си определя колко топло да духа,за да достигне тези 26 градуса,които си задал. При HI духа маскималното топло,което може да духа,без да гледа каква е температурата в купето.
Така или иначе при 10 градуса навън няма как да разбереш дали климатика работи като хората,защото навън е прекалено студено...
Така или иначе при 10 градуса навън няма как да разбереш дали климатика работи като хората,защото навън е прекалено студено...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat b5 лятото климатроника работеше перфектно а сега ми струва че духа слабо дори на режим LO.. двигателя се натоварва като си играя с econ/auto
- Asko VW
Ако на LOL не духа достатъчно студено, а компресора работи, може да си позагубил част от фреона (или с квот ги зареждат сега). Пробвай на LOL с вентилатора на мах (този за вентилацията) и ако смяташ, че не духа достатъчно студено, иди да я закачат на машина за едно претакане на инсталацията, ако има загуби ще лъсне веднага 

- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
Провери перката на радиатора дали се включва! Ако не се получав ас елементарните проби се разходи до zfa159 и ти гарантирам, че колата ти ще е прегледана и отремонтирана при когото трябва !!!
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
И аз съм за перката. При мен беше същото духаше топло и това е. След като ремонтирах перката всичко е 6.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е от перката... и аз имах съмнения ама я проверих...
- Asko VW
_Technics написа:се разходи до zfa159
Как го каза сякаш Ст. Загора - София ейго къде е, като да се разходи до Аязмото

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
То честно казано...хора и от Русе, Варна, Бургас, се разхождат като никой не иска да им свърши работа там...така че Стара Загора ей го къде е на 2 часа път
Има 5550 причини да не вее добро студено ама без да се види какво се случва с фреона и компресора,няма как да се каже 100% каква е причината.Може компресора да е издухал и да не си върши добре работата,може капилярката да е задръстена,може да му е малко фреона и т.н. и т.н.

Има 5550 причини да не вее добро студено ама без да се види какво се случва с фреона и компресора,няма как да се каже 100% каква е причината.Може компресора да е издухал и да не си върши добре работата,може капилярката да е задръстена,може да му е малко фреона и т.н. и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече си духа като хората ... Обслужването дойде малко по-рано... На една гърбица счупих тръбата за високото наляне на фреона... Всичко на всичко втора ръка маркуч нов фреон и масалце 110лв... И вече на lo ми прави 2 градуса .... :D