въпроси за пасат Б6 - RNS 510

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
drago_1
Автомобил:
Двигател:

въпроси за пасат Б6 - RNS 510

Мнениеот drago_1 » Пет 07 дек 2012 11:59

Здравейте, колеги. Смея да кажа колеги понеже от една седмица съм собственик на пасат б6 2009г. Малко инфо за колата купих я от представителство на VW в гр. Ерфурт Германия 2,0TDI 140 коня DSG Highline на 44500км. колата е с интегрирана мултимедиина система RNS 510. Благодарение на форума подкарах Бг карта за навигацията, за което сърдечно благодаря :)! въпроса ми е следния. Искам да си подкарам синхронизация между колата и телефона. Според мен няма инсталиран модул за тази цел, понеже при натискане на Phone бутона се задейства само mute. Дайте предложения от къде мога да си купя съответния блутут модул за пасата и как се свързва (разбира се на нормална цена. Второто неще което ме вълнува са гласовите команди. при натискане на бутон (високоговорител и i) се чува информация The guide system is inactive. няма представа дали имам инсталиран микрофон и дали само с интегрирането на такъв ще се реши проблема.

Предложения?

Благодаря

Поздрави

Драго

kam4o
Автомобил:
Двигател:

Re: въпроси за пасат Б6 - RNS 510

Мнениеот kam4o » Нед 09 дек 2012 11:27

Колега, ако си от София, по-добре прескочи до Порше-БГ да ти погледнат нави-то. Сигурно има монтиран блу-тут, макар, че не е интегриран като на китайските реплики. Прегледай си добре менюто, защото ако не е активен блу-тута, няма как да синхронизираш джи ес ема... а после ще ти се активират останалите команди. Ако нямаш монтиран блу-тут , варианта да намериш втора употреба е много малка, а нов наистина си е скъп. Успех

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 21 дек 2012 8:41

drago_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drago_1 » Вто 08 яну 2013 15:49

Здравейте, колеги!

Купих си bluetooth модул за телефона ( оргиналдъ :) ) монтирахме го сега телефона работи перфектно. Освана въпроса с гласовите команди, дали ферсията на firmware ми е стара или проблема е другаде?

Мнения и съвети ?

поздрави

Драго

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Чет 10 яну 2013 23:42

Най-вероятно версията не е стара щом колата е от 2009 г. Гласовите команди работят от 2680 нагоре.
Пробвай с копчето в десния горен ъгъл (звездичка или info) или ако имаш мултифункционален волан със звездичката (на "стария вид четирибутонен вид") или микрофончето на новите волани.

След като телефонният модул е слаган впоследствие има три подводни камъка:

1. Миркофонът който трябва да са ти монтирали на тавана до блока с лампи трябва да "минава" през навигацията - там има клеми за вход и изход - MicIn и MicOut. Когато навигацията слуша за гласови команди тя "извзема" телефонния микрофон и чрез него чува какво и се казва. Ако обаче кабела който са ти монтирали е "стандартен" той отива от микрофона директно в телефонния модул под седалката.

2. RNS 510 трябва да се кодира с VAGCOM да използва гласовото управление - става лесно.

3. Трябва да се спре гласовото управление на самият телефонен модул (има в почти всички модели на VW) защото иначе се напъват да работят и двете.Става пак с VAGCOM в блок 77

Успех

plamentrifonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamentrifonov » Пон 04 мар 2013 16:33

Zdraveite az iskam da si zakupq RNS 510 za passat B6 nqkoi moje li da pomogne

Последна промяна от Pichaga на Вто 02 апр 2013 18:14, променено общо 1 път.
Причина: тук шльокавица не се толерира!!!

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Пон 04 мар 2013 22:51

Трябва да не забравяме кирилицата. Маймуницата е нещо ужасно. Виждам, че си от Варна, а не от чужбина. Ако нямаш с какво да кирилизираш компютъра си да ти пратим първо кирилизиращи средства. Аз се боря всичко на RNS-a и на MFA в Пасата да е на кирилица а ти не можеш във форума да пишеш на български.

zlost7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zlost7 » Пон 01 апр 2013 18:03

Здравейте колеги
На Пасата 6 /2010год. с бял дисплей/ имам вградено RNS 310. Има възможност за fone , вкл и от волана, но нищо не става. Прочетох някой статии от форума и разбрах, че нямам блутут . Въпроси;
- Къде мога да си закупя въпросния блуутут 9W3 или 9ZW или да ми дадете координати на хора които се занимават с това /изк автотрейд Варна/

Забравих да кажа че съм от Варна

Потребителски аватар
Malamcheto
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот Malamcheto » Нед 01 сеп 2013 3:18

Здравейте, искам да попитам как мога да разбера версията на моята RNS 510, след като при задържането на Setup ми излиза само FM, AM ,DAB
Благодаря предварително
Поздрави от Германия
:cry

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”