За ползващите GPS

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: За ползващите GPS

Мнениеот ivo_555 » Съб 02 мар 2013 21:17

Предупреждението за камери, засади, и т.н. е съвсем отделен файл нямащ нищо общо с картата, наричат се ПОИ точки! Слага се допълнително, има както за цяла Европа, така и за всяка страна по отделно! Тоест, да може да се сложи!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 02 мар 2013 21:51

Сашо Белята написа:Ако си закупя чисто нова навигация Гармин. От Техномаркет или Технополис, която важи за цяла Европа ще има ли функцията която информира за полицаи и камери по пътя дори и извън BG?

Еми питай там, аз ако си купя лаптоп от ТЕХНО-тата дали ще има Windows. :Mr Green Fun :screwy
Демек ,може да има може и да няма.
Ако няма пиши тук ,тогава ще ти помогнем да си сложиш.

stankovraca
Автомобил: Skoda Superb MK3
Двигател: 20TDI 2018

Мнениеот stankovraca » Пон 25 мар 2013 19:16

Здравейте, на въпроса с POI камерите 99% няма да има файл ако си купиш нова навигация а и да има такъв файл пак ще трябва да го смениш и да си обновиш базата данни, защото на 100% е стара. Аз ползвам GARMIN nuvi 205, но от известно време открих че мога напълно да я заместя с телефона. Ползвам и NOKIA N8 ъпдейтната до SYMBIAN BELLE и на нея съм инсталирал пълноценен GARMIN с пълноценни тъч функции фключително и известяване за камери и засади. Освен това се оказа че на SYMBIAN тръгват и други навигации като SYGIC,NAVITEL и NDRIVE, още по добре че имат и собствена NOKIA MAPS със изключително подробни карти и безплатни обновявания. Относно GPS софтуера се доверявам на един мн добър български форум http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?54-GPS-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80 тук има доста подробно писано за всички навигационни софтуери и чести ъпдейти за тях.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 26 мар 2013 8:51

Здравейте,гледам доста специалисти има тука.За това да попитам пък може и да ми отговорите. :mhihi
Предлагат ми Гармин нуви 250 за 85 лева.С качени камери и стоянки.
Знам че е стар модел но това не ме притеснява.То доста стари неща работят по добре от новите ама това е друга тема.
Имали някакви тестове или неща които да се гледат при покупката.Освен външен вид.Сполучлив ли е модела .В друг град е навигацията и няма да мога да я тествам много време.Абе въобще каквото знаете за този модел ще е от полза. :beer :beer :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 26 мар 2013 9:45

Няма кой знае какво да му гледаш.Най-важното е,да го пуснеш и да видиш дали се закача за сателити.Другото е,тъч-а.Ако работи добре,взимай го :c020

stankovraca

Мнениеот stankovraca » Вто 26 мар 2013 10:41

Колега nuvi 250 е хубава машинка, както каза колегата най-важното е да се качва за сателитите. Обикновено е нормално да го прави за не повече от 5-10мин. при първо включване,проверката се извършва на открито, като включиш устройството в горния ляв край на екрана ще се появи една иконка подобна на сигнала на телефоните, тя отначалото трябва да е на 1 червена чертичка а като си хване сигнал се изпълват чертичките в зелено, в повечето случай сигнала поне при мен е пълен, случва се и да падне с 1 или 2 чертички.След това като отвориш в режим карта се появява надпис готовност за навигация отгоре. В менюто също си има раздел за GPS сигнала и можеш да погледнеш колко спътника е намерило устройството от там.Тъча също е важен и трябва да действа, защото няма как да работиш с навигацията иначе. Но не оставай с големи надежди защото повечето нувита имат доста груб тъч и е нормално защото той е нужен само за да зададеш целта. Можеш да попиташ дали има безплатни ъпдейти за карти, защото доста нувита се продават нови в магазините с безплатен доживотен или 4 годишен абонамент за карти, може пък да си късметлия. Ако не от горепосочения сайт можеш да си потърсиш новите карти. Що се отнася за POI точките с камерите е желателно те също да се обновяват периодично, за да не останеш изненадан от някоя честитка. Все пак нее антирадар а камерите и засадите са предварително указани и ако не смениш базата данни няма как да ти показва новите.Хубаво е и да погледнеш езиците на машинката защото може да е купена от друга държава и да се наложи да четеш и пишеш маймуница. Още нещо важно, може да е изтърбушено говорителчето, огледай дали при увеличаване и намаляне на звука писка, пробвай да зададеш маршрут също и да видиш дали грухти като говори. Като цяло ако всички тия неща са в ред навигацията е читава и можеш да я вземеш. Другото нещо е, че може да не и държи батерииката много, но това не те късае особено защото в повечето случай ще я ползваш включена в запалката на колата, а и няма как да разбереш това за краткото време на огледа.

Потребителски аватар
hristodj
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 26 мар 2013 15:44

Ето това е изчерпателен отговор.Благодарско колега. :th_up :beer :beer
п.п.Видях се с момчето и останах разочарован.Не е упоменал че няма кабел за колата,бил развален.Казвам му да го даде ще си го поправя (ама давал го на майстор не ставал ала бал .Батерията държала три часа не знам си кво...)И викам точно когато най ти трябва ще свърши.И картите не били обновявани не знам си колко години.А тези неща не са споменати в обявата.Не коректен от всякъде.
Терсенето продължава.

stankovraca

Мнениеот stankovraca » Вто 02 апр 2013 13:46

Ако ти попадне друг път такава навигация, имай в предвид че Гармина се зарежда през USB порта и освен него доколкото знам други букси няма. Което означава, че с кабела за компютъра също се зарежда, чул съм за някакви модели на MOTOROLA дето можело да се ползва тяхното зарядно за автомобила, вече пуснаха и доста китайски зарядни по магазините дето все ще се намери тъв USB накрайник, все пак доста телефони ползват такъв порт за зареждане особено от китайските марки.Единственото страшно в случая, е да нее прецакана буксата а тоя да те лъже че прецакано е зарядното, щото в такъв случай няма как да зареждаш батерята. Дори попаднеш на не ъпдейтната машинка, гледай само да е здрава, другото е поправимо с малки усилия. Има доста сайтове с безплатен софтуер и карти за всички видове навигации както и POI точки. Във всеки случай дори и ъпдейтната да вземеш, след не повече от 6 месеца няма да е актуална и ще трябва да си я ъпдейтнеш така или иначе. Успех с търсенето :a045

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 02 апр 2013 14:16

Освен това кабела за запалката е елементарен, и най-тъпия ученик от електротехникума би трябвало да може да го ремонтира, има е eдно UC34063, два резистора и един кондензатор (грубо казано :smile ). Но както и да е .... да знаеш за друг път, че това не е проблем :th_up

Потребителски аватар
hristodj
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 02 апр 2013 18:55

Да ви кажа на всичко отгоре много мъничка ми се видя. :mhihi

stankovraca

Мнениеот stankovraca » Сря 03 апр 2013 10:50

Ми да ти кажа тва с размера, в случая за мен поне нее проблем, аз имам нуви 205,която по спомени е или колкото 215 или дори по-мъничка и да ти кажа когато я ползвам , повечето пъти се доверявам на гласовата навигация или ако погледна за малко щее само при объркващи последователни завой. Иначе и производителя препоъчва използването на гласовата навигация и да си гледаме в пътя за да избегнем ПТП. Така че за мен по малката навигация означава повече свободно пространство на прозореца.

Потребителски аватар
hristodj
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пон 08 апр 2013 13:32

Сега спазарих едно 250w , да видим като го взема как ще е ?
п.п Преди малко си взех навигацията :mhihi .На външен вид е перфектна неразличима от нова.Само където се щрака стойката от долу личи че е ползвана.Спирам пред нас и я сефтосах на земята :cry . Вече не е неразличима от нова :banghead . Обхвата е пълен дори и вътре в нас.Батерията май ще е заминала но това за мен не е важно за момента.Все пак е за кола. Може би когато се зареди ще покаже друго понеже не е ползвана почти година.Вижте с какви карти е и ще вършат ли работа за момента , че не ми се занимава с обновяване сега.Пък и не съм много наясно с тези неща.
Прикачени файлове
ABCD0003 (1281 x 1025).jpg

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 05 юни 2013 21:34

Здравейте,
От доста време ползвам едно китайче с иго8 , но много ме дразни силният и постоянен звук на предупреждението за камери :no .
Направо ме побърква. Намалява се само , като се намали общият звук, но така не се чуват гласовите напътствия. Направил съм го да чурулика, само при превишение на скоростта на камерата, но пак е много дразнещо . Ако някой знае от къде да сменя самият сигнал , нека сподели ( искам да е кратък единичен сигнал с голяма пауза, защото сега е силно постоянно чуруликане, което ме подлужда, докато не намаля :mhihi )

stankovraca

Мнениеот stankovraca » Чет 06 юни 2013 9:28

hristodj написа:Сега спазарих едно 250w , да видим като го взема как ще е ?
п.п Преди малко си взех навигацията :mhihi .На външен вид е перфектна неразличима от нова.Само където се щрака стойката от долу личи че е ползвана.Спирам пред нас и я сефтосах на земята :cry . Вече не е неразличима от нова :banghead . Обхвата е пълен дори и вътре в нас.Батерията май ще е заминала но това за мен не е важно за момента.Все пак е за кола. Може би когато се зареди ще покаже друго понеже не е ползвана почти година.Вижте с какви карти е и ще вършат ли работа за момента , че не ми се занимава с обновяване сега.Пък и не съм много наясно с тези неща.

Тая българската карта много стара, вече има 2013 Q2 на геотрейд, тая 5.21 сигурно е от 2009та, аз си купих нувито 205 със 5.30 за нова година 2010-2011та. Със сигурност доста неща са по-различни от тогава, особено ако караш из София примерно или големите градове. Мога да ти кажа че от тогава и доста неща по картите са оправени като еднопосочни улици и тн. Влез например в горепосочения от мен форум и се регистрирай(безплатно е), изтегли си последната карта и прочети някой ред как да си я отключиш ако има нужда. Ако не по всяка вероятност просто ще трябва да смениш .img файла. Иначе като гледам базисната карта на Европа е от 2013та така че пича сигурно е ъпдейтвал софтуера. Дано поддържа JCV и 3D сгради, ще се изкефиш на MAX че моята не поддържа и малко малко ме разочарова това, но предвид малкото екранче, несъжалявам за нищо още повече не си я давам за нищо на света.

Потребителски аватар
hristodj
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 06 юни 2013 22:06

Благодаря за отговора колега.Картите ги оправих още тогава.Момчетата от форума на Гармин бяха отзивчиви и някой руски торенти :mhihi .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”