VW Golf 3, 1,8mi, ABS Придърпване по време на движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Juviander
Автомобил: VW Golf III
Двигател: ABS 1993

VW Golf 3, 1,8mi, ABS Придърпване по време на движение

Мнениеот Juviander » Нед 24 мар 2013 14:58

Привет, съфорумници!
Автомобилът ми е VW Golf 3, 1,8mi, ABS. Колата има и газова уредба.
От известно време имам следния проблем:
Докато карам се усеща едно леко придърпване на автомобила. По-осезаемо е при ниските предавки, но се усеща и на високите на дълъг път. При изключване на свободна, ако съм на газ - оборотите на моменти падат почти до 0, двигателя се тормози, но не гасне. На бензин пък ми се случва на свободна да държи над 1200 оборота. Приблизително от същото време и спирачките ми взеха да хващат с по-голямо усилие. Но това не зная дали е симптом, тъй като горе-долу тогава сменях и накладки и не зная какво са сложили "майсторите".
Смених въздушен филтър - без промяна. Съмняваха ме свещите, понеже са старички вече, но онзи ден минах компютърна диагностика, и човека каза, че общо взето всичко е наред. Каза ми, че не работи ламбда сондата, но това не трябвало да се отразява на работата на газ. Имам известни подозрения в коректната работа на вакуумния апарат.
Приемам всякакви компетентни предложения и съвети.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Придърпване по време на движение

Мнениеот Iezekil » Нед 24 мар 2013 17:28

Juviander написа:Привет, съфорумници!
оборотите на моменти падат почти до 0

Или ти дърпа въздух от някъде,или стъпковото моторче не реагира.Но пък то не се влияе дали си на газ или на бензин.Провери тампона под моното.
Пробвай и друго-на място като позагре почни да помпиш спирачката и забележи оборотите пропадат ли.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 25 мар 2013 14:45

Имах този проблем в началото и много :banghead :banghead :banghead Причината се оказа много проста.
Снопът кабели,който върви край капака на клапаните бе нагорял и кабелчето на ТПС-а от време на време даваше на маса,което шашакаше стъпковото моторче и то "пипаше" дросела.Открихме го едва след като разопаковахме целия сноп.Добра изолация и вече 7 г всичко си е наред.Провери снопа кабели!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 25 мар 2013 18:15

Пипни кабелите към свещите и този от бобината.
Ако има някой за смяна ще разбереш :mhihi

Juviander
Автомобил: VW Golf III
Двигател: ABS 1993

Re: VW Golf 3, 1,8mi, ABS Придърпване по време на движение

Мнениеот Juviander » Вто 02 апр 2013 16:31

Малко късно пиша, но това е понеже около седмица бях на път и нямах достъп до интернет.
Та...
Пробвах номера с напомпването на спирачката, на място, при загрял двигател. Оборотите падат драстично - до около 300-400. Освен това, като натискам педала при напомпването ( бързо и рязко )се чува едно свистене, което не зная дали е нормално.
Относно кабелите на свещите и бобината: днес отново минах през майстора, който ми прави диагностика, че беше забравил да ми върне пепелника на мястото. Отново ме увери, че ако е проблем по токовете, щеше да го засече. Направихме заедно едно тестово кръгче, но пущината не се прояви на късо разстояние. А от Стара Загора до Хисар и обратно се скъса да ми придърпва. Майстора взе да ми говори за стъпковото моторче и за някакъв потенциометър на дроселовата клапа, но не му се занимаваше днес да търси проблем.
joker, ще огледам кабелите около капака.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 02 апр 2013 18:28

Значи ти смуче въздух някъде по маркуча към сервото,възможно е и от самото клапанче.Това с придърпването може да е следствие от предходното-бедна смес.Огледа внимателно или пробвай с още някой да помпи а ти да слушаш от къде е.Клапана може да се пробва и с уста,трябва да пуска само в едната посока.
Дано не е платното на сервото.

murderah
Автомобил: Golf MK4
Двигател: AKL

Мнениеот murderah » Чет 04 апр 2013 9:28

Здравей, колега. Имах подобен проблем. При мен се оказа проблем със свещите - като ги смених, се оправи всичко. Поглеждал ли си ги? :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”