Golf 3 1.6 mono акумулаторът пада

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gecata_941
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.6 mono акумулаторът пада

Мнениеот gecata_941 » Пон 01 апр 2013 19:33

Здравейте, извинявам се много ако съм сбъркал мястото на темата.
Аз съм шофьор от съвсем скоро (един месец и малко), не бях карал колата около седмица, днес я почистих с една прахосмукачка и всичко беше окей (имам предвид запали си, преместих я) вечерта се наканих да излизам с приятели, въртя и не ще... (голям израз) .. едвам завърта, като автоматично констатирах, че ми е паднал акумулатора (предполагам). Колата си имаше музика още като си я взех (усилвател, бас 15ка, елипси) та аз докато чистих, слушах малко музичка (около 40-50 минути може би) възможно ли е от това да е паднал акумулатора? След това я запалих пак и я преместих на обичайното място където я паркирам като нямаше проблем??? след около 4 часа излизам каня се де и не запалва.
Някой ако ми предложи какво да правя като напълно начинаещ технически ще съм благодарен много.
И още едно въпросче- как се сваля облегалката на предните седалки?? Благодаря много предварително.
п.п Колата е Golf 3 1.6 mono

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Golf 3 1.6 mono акумулаторът пада

Мнениеот cheatereye » Пон 01 апр 2013 21:53

Браточка добре си си почистил ти колата :th_up обаче тоя акумулатор не мислиш ли, че му идва голям зор да захрани усилвателя с баса и елипсите, при положение, че няма възбудимост. И това цели 30 или 40 мин ?! И като прибавя двата запалителни старта, са му били достатъчни, за да се изтощи :a045
Отговора е зареди си акумулатора и не слушай музика без колата да е запалена. Когато е запалена, динамото възбужда(зарежда) акумулатора. Но дори и така да е, за да се зареди до определен капацитет акумулатора, се изисква време, дори часове !

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 01 апр 2013 23:38

Ако е и 50-55Ah е герой с тея 40-50мин :Mr Green Fun А иначе за възвръщане на тока за едно запалване са нужни около 25-30км пробег.

gecata_941
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gecata_941 » Вто 02 апр 2013 0:21

Признавам си- не ги чаткам много нещата, не съм от най-големите техници, все пак човек се учи докато е жив, нали?
Какво е редно да направя сега? Да взема ли от някой направо зарядно за акумулатор и да го заредя? Благодаря ви много, наистина.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 02 апр 2013 6:58

вземи зареди акумулатора с зарядно,ако няма да караш колата скоро на дълъг път поне 4-5 часа
ако ще караш колата надълго зареждаш 20 минути ,палиш и тръгваш
друг вариант е с кабели от друга кола и пак палиш и тръгваш

gecata_941
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gecata_941 » Вто 02 апр 2013 9:40

Ще намеря от някой зарядно и ще го заредя. Само да попитам- колко време ще му трябва да се зареди хубаво? Предполагам една вечер и ще е добре?
п.п Някой може ли да ми каже и за тия облегалки как да ги изкарам че се мъча от вчера :biggrin

Потребителски аватар
monstertrush
Автомобил: GOLF 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Мнениеот monstertrush » Вто 02 апр 2013 22:56

и мен ме интересува как се вадят облегалките на предните седалки, ръгах там мушках с една права отверка в пластмасата, предполагах че са на некви щипчици, но не... ще съм и аз благодарен ако някой ни издаде тайната :mhihi

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Вто 02 апр 2013 23:01

Какво имате в предвид облегалки ? Тези които са за главата ли ?

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Вто 02 апр 2013 23:17

Ами аз тях имам впредвид, да, моите са износени нямам идея как, но факт :mhihi и намерих същите да си ги сменя, но немога да ги изкарам старите, незнам тъп ли съм къв съм :mhihi

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Вто 02 апр 2013 23:24

Има ако не се лъжа на всяка облегалка в едната страна по една щипка или по точно казано скоба, почти "U" образна долу в прореза на пластмасата, която е към облегалката. Избутва се с права отверка (с по дебел връх) и клещи тип човки за издърпване след това на скобата. При мен е само на единият прорез при вас може и да е от двете страни на рамената на облегалката ;)

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Вто 02 апр 2013 23:28

Усещам как пак ше има да ръчкам утре.. :mhihi
Аз предположих, че е нещо такова, мерси иначе. :smile

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Вто 02 апр 2013 23:35

Когато избутваш скобата, се избутва в крайната част на пластмасата с прореза и рамото, което влиза в отвора на облегалката. Когато правиш това от друга страна наблюдавай дали не се показва скобата, за да е издърпаш с човките :wink

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Вто 02 апр 2013 23:44

С 78 амперов акумулатор съм, и пак ако не карам колата няколко дена го изсмуква. Мериха я даже няколко пъти за оттечка и казват, че няма алтернатора зарежда перфектно обаче аз продължавам да имам ядове. Препоръчаха ми от магазина от който си взех акумулатора, ако не карам колата повече от 4 дни, да откачам клейма. Мойта кола седи на платен паркинг, и това не ми е проблем, даже сега след като я карам веднъж месечно нямам никакви грижи.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 03 апр 2013 9:34

rufkata написа:С 78 амперов акумулатор съм, и пак ако не карам колата няколко дена го изсмуква. Мериха я даже няколко пъти за оттечка и казват, че няма алтернатора зарежда перфектно обаче аз продължавам да имам ядове. Препоръчаха ми от магазина от който си взех акумулатора, ако не карам колата повече от 4 дни, да откачам клейма.

Не се вързва нещо написаното
1. На колко години е акумулатора ? Ако е на повече от 2-3г -нов. Но това не означава,че и на нов няма проблем -лоша врзъка м/у плочите, умряла клетка.
Да се замери с товарна вилка.
2.Щом няма утечка как се изтощава сам ? - това ни връща в т.1.
3. Музика имаш ли? Аларма имаш ли ?? И двете смучат от акумулатора / но как като пък няма консумация ??? Или този който е правил измерването толкова разбира и може. Дърта аларма с вграден акумулатор/ скапан/ черпи ток от акумулатора.
4. Голяма препоръка от акумулаторчиците. :Mr Green Fun При липса на консумация или такава по 30-40 мА спокойно се изкарва цял месец.
Според мен акумулатора ти е мъртвец .Зареди го и го измери с товарна вилка .

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Сря 03 апр 2013 12:12

kris11 написа:
rufkata написа:С 78 амперов акумулатор съм, и пак ако не карам колата няколко дена го изсмуква. Мериха я даже няколко пъти за оттечка и казват, че няма алтернатора зарежда перфектно обаче аз продължавам да имам ядове. Препоръчаха ми от магазина от който си взех акумулатора, ако не карам колата повече от 4 дни, да откачам клейма.

Не се вързва нещо написаното
1. На колко години е акумулатора ? Ако е на повече от 2-3г -нов. Но това не означава,че и на нов няма проблем -лоша врзъка м/у плочите, умряла клетка.
Да се замери с товарна вилка.
2.Щом няма утечка как се изтощава сам ? - това ни връща в т.1.
3. Музика имаш ли? Аларма имаш ли ?? И двете смучат от акумулатора / но как като пък няма консумация ??? Или този който е правил измерването толкова разбира и може. Дърта аларма с вграден акумулатор/ скапан/ черпи ток от акумулатора.
4. Голяма препоръка от акумулаторчиците. :Mr Green Fun При липса на консумация или такава по 30-40 мА спокойно се изкарва цял месец.
Според мен акумулатора ти е мъртвец .Зареди го и го измери с товарна вилка .

Акумулатора е на 2 години, обслужван е както го изисква гаранцията. Мерен е с товарна вилка, дори не веднъж всичко си е О.К. Не съм се изразил ясно може би, не пада винаги, но ми се е случвало на два пъти да се изненадвам неприятно. Имам и аларма и музика, явно има някаква оттечка когато вали но само тогава, защото при мерене показва стойности в рамките на нормалното. Просто казвам какво ми препоръчаха да правя като не карам колата дълго време.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”