Безжичен интернет .... Проблем

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
gerardiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Безжичен интернет .... Проблем

Мнениеот gerardiro » Сря 03 апр 2013 6:40

С близу няма правилен и неправилен мак адрес колега.
Абсолютния макс на 740ката е 72мбпс безжично при неналичие на други мрежи. 6,7-7мБ са 54 мбита. Както казах по-горе. Мнението ти за криптирането директно го прескачам... при дуалчанел в софия скороста пада драстично под 40 ако има много мрежи.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 03 апр 2013 7:54

Явно е различно в различните мрежи в градовете. Тук при нас на абонат на близу като му смениш мрежовата карта, се свързваш с интернет, но скоростите са някакви такива орязани, като смениш мак адреса и интернета си идва като хората. Поне така беше преди 3-4 месеца.
За криптирането го прескачаме, макар че от личен опит с тия бангиѝ съм установил че е проблем и колкото повече се отдалечаваш от антената проблема се задълбочава, а чипчето дето са го завряли вътре почва да грее като котлон.
Не целя да обръщам темата в спор, дал съм съвети, колегата ако иска да пробва, ако не ......

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 03 апр 2013 8:37

gerardiro написа:1. Махни аваст антивирус
2. Този рутер над 50 безжично не качва при наличие на други мрежи
3. Виж в статус на безжичната връзка какво пише на двете машини като се вържат. Ако работят на g ще пише скорост 54, от които макс постигуеми са 22

Нямам аваст антивирусна, имам Софос така си дойде нямам право да го пипам.
В статуса като го гледам от inSSIDer виждам нещо интерестно. Понякога пише н, г понякога пише само н.
Като старата машина вече съм изключил ВиФи то връзвам я само по кабел.
Но може би забравих да спомена че имам и телефон с който също се връзвам чат пат.
Става въпрос за чужбина а интернета е оптика и си е много стабилен, около мен е фрашкано с ВиФи'та всеки се бори за свободен канал в 2,5 Гх.
Интерестното е че когато го сложа на канал 6 където видимо има най много маймуни държи най висока скорост.
Не исках да го пиша но проблема ми всъщност не е спеед теста а в това че тегленето стига до максимум 500 Кб. а като сложа кабела скача на 6+ Мб.

Дори и да махна криптирането същата работа.
Започвам да се съмнявам че комшиите ми прецакват цялата работа а че китайчето не може да се оправи в такава градска среда.

gerardiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gerardiro » Сря 03 апр 2013 17:17

Рутер с една антена трудно бори шума...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”