Golf 3 1.6 mono акумулаторът пада
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Golf 3 1.6 mono акумулаторът пада
Има го и момента с честото каране на къси разстояния, при което акумулатора не успява да възстанови изразходената при палене енергия. Ако го има този момент трябва да се сваля и дозарежда акумулатора като зареждането може да се налага дори и веднъж месечно в студените месеци.
Последна промяна от radi_nrj на Сря 03 апр 2013 15:44, променено общо 1 път.
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
radi_nrj написа:Има го и момента с честото каране на къси разстояния, при което акумулатора не успява да възстанови изразходената при палене енергия. Ако го има този момент трябва да се сваля и дозарежда акумулатора като зареждането меже да се налага дори и веднъж месечно в студените месеци.
Точно така е, за 20-30 навъртени километра в града по 5-10 паления, а и с това каране на фарове целогодишно.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
При изправен алтернатор фаровете изобщо не те бъркат! Проблем ти е точно това:
Такъв режим на каране особено ако не ти е перфектен стартера и колата не пали от раз може да се налага всеки месец да го дозареждаш. И най-добрия акумулатор не може да надвие законите на екетротехниката...
rufkata написа:20-30 навъртени километра в града по 5-10 паления
Такъв режим на каране особено ако не ти е перфектен стартера и колата не пали от раз може да се налага всеки месец да го дозареждаш. И най-добрия акумулатор не може да надвие законите на екетротехниката...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Именно,палили на четвърт проблеми няма.
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Четяйки темата... май си отговарям на въпроса, който ме мъчи (сходен като на колегите) ЗАЩО аджеба когато е по-студено времето, като река да запаля.... първите 1-2 превъртания на стартера са все еднооооо всеки момент ще умре акумулатора :D
Но така като гледам, отговора е само един! Та това ми е режима де... сутрин паля, работата ми е на 1 километър от нас по баира надолу, след което се паркира в гараж колата, след 3-4 часа се пали и се изминават 6 километра , след няколко минути на обратно до гаража още 6 километра (пак палене), след това следва ОТНОВО палене и обратно в нас още километър по баира нагоре и всичко това + музиката (усилвател, туба и тем подобните му :D )
Но така като гледам, отговора е само един! Та това ми е режима де... сутрин паля, работата ми е на 1 километър от нас по баира надолу, след което се паркира в гараж колата, след 3-4 часа се пали и се изминават 6 километра , след няколко минути на обратно до гаража още 6 километра (пак палене), след това следва ОТНОВО палене и обратно в нас още километър по баира нагоре и всичко това + музиката (усилвател, туба и тем подобните му :D )
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”