помощ относно отписване от общината на МПС
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: помощ относно отписване от общината на МПС
Отидете в КАТ и обяснете, оттам ще ви дадат бележка, която да занесете в общината. Поне при нас така стана (КАТ София) 

- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
Espero написа:Аз съм в същото положение с 1 Жигула.Продадена с пълномощно.Пробвах какво ли не и нищо.Продължавам да получавам честитки от данъчното.Сега ме светнаха за още една възможност.Понеже колата беше стара с черните номера,би трябвало от КАТ да са я спрели служебно от движение защото само аз мога да сменя номерата с новите а аз очевидно не съм.Та от данъчното ми казаха че ако им занеса служебна бележка от КАТ кога е спряна от движение ще ми опростят всичко до ден днешен.Това също е вариант за по старите коли.По натам пак ще пиша ако има някакъв ефект.
И не забравяйте че всички данъци имат 5 годишен срок.После отпадат по давност.
колега чакам с нетърпение да пишеш станаха ли нещата че при мен проблема е същия но аз не съм продал колата с пълномощно просто ей така е продадох и тя беше с черните номера и сега имам данъци за над 500 лева продал съм е преди 13 години но нямам никакъв документ за покупко продажба и сега ме интересува има ли начин да отпаднат тия данъци защото според мен както каза ти никой не може да смени номерата освен аз а аз до последно си беше с черните
благодаря предварително
При мен едно рено и нямаме никакви документи вече , от данъчното ни дадоха номера на колата и дата на последен платeн данък,от там при нотариуса се оказа продадена през 2008г (док. се пазели 5г) след това обратно в данъчното за отписване и се оказа , че отпада дължимият данък те си я свалиха от отчет 

Последна промяна от ronita на Сря 24 апр 2013 17:57, променено общо 1 път.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Днес бях в КАТ и от там ми казаха че трябва да напиша една молба до началника на КАТ и готово.Надявам се да се получи.Служебно колите с черните номера а и всички други който не отговарят на изискванията са спрени служебно от 2007г
Върни се в “ОФФ-Топик - други”