Здравейте,имам един проблем който немога да реша от дълго време,та колата придърпва при отнемане на газта в диапазона 2000-1000 оборота.Сменени са свещи,кабели,бобина.Почистена и адаптирана дроселова клапа.Без грешки на диагностика,сменен температурен датчик.Дебитомера на живи данни стига до 100 единици при пълна газ.Ламбда сондата променя напрежението си гледано през Vag com но ми се струва че не е толкова динамична.Маркуча на картерните газове е омаслен но,неможах да видя дали е скъсан.Проблем с оборотите на празен ход нямам.Клапанчето за бензиновите пари го смених защото оставаще отворено и опущваше свещите.Изчерпан съм вече откъм идеи.Забелязах че ми изпуска масло капака на клапаните и са омазнени леглата на свещите.Възможно ли е да е от това проблема?На бензин почти не се усеща проблема но го има,на газ е много по силно изразен.Разхода ми на бензин е около 14-15,на газ към 16
Някакви идеи?
Пасат б5 ADR мотор придърпване при отнемане на газта
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Придърпване при отнемане на газта Пасат б5 ADR мотор
Ако извадиш маркуча за газовете пак ли придърпва?
Re: Придърпване при отнемане на газта Пасат б5 ADR мотор
Ами несъм пробвал без маркуча защото е на много неудобно място.При рязко подаване на газ има едно прекъсване,при плавно подаване няма проблем
Re: Пасат б5 ADR мотор придърпване при отнемане на газта
Придърпването почти изчезва при изключена букса на дебитомера.Преди време гледах живо данни на деботпмера през вагком и на 2 предавка при пълна газ стойността стигаше до 100 g/s което за този мотор е нормално.Възможно ли е отнякъде да дърпа въздух след дебитомера и затова да придърпва,а когато е с изключен дебитомер минава в авариен режим и затова да се подобрява работата на мотора ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега,дебитомера е упорито животно,най добре е да се замери с осцилоскоп.там е най вярно.защото преди време моят ми правеше мизерии и мина доста време и майстори докато го разберат ,зашото с тези живи данни си беше в норма ,ама колата не работеше както трябва и в комплект с по ниско налягане на бензиновата помпа картинката беше пълна.щом ти работи по добре без него,ако можеш вземи един за проба от някъде ако можеш разбира се .дано съм ти бил полезен.поздрави!
Да не отварям нова тема,направих лог файл на ламбда сондата на 7 канал и се вижда как сондата се задържа към 0.7 волта.Лога го правих по време на движение не на място ако има значение.Прикачвам файла,ако някой има идея дали е наред да сподели.Намерих си нова сонда денсо но подгрева и има 15 ома съпротивление а оригиналната 5 ома.Това дали е фатално?
- Прикачени файлове
-
- Logs.rar
- (11.31 KиБ) Свален 48 пъти
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
Фатално е, няма да работи подгрева и ще набива грешка. Бошовската е около 120лв.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2