Bora 1.9 TDI 115 4motion помпа в резервоара

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
hq
Автомобил:
Двигател:

Bora 1.9 TDI 115 4motion помпа в резервоара

Мнениеот hq » Чет 04 апр 2013 17:01

Здравейте искам да попитам за принципа на действие на въпросната помпа, защото от доста време имам проблеми с сутрешното палене на колата. Много съвети и майстори имаше и се изказаха по въпроса, накрая взех, че отворих и извадих сондата от резервоара и с учудване установих, че имам въпросната помпа. Сега да ви кажа всички майстори разправяха следните глупости как да разбера дали работи помпта: подаваш и 12v и слушаш дали върти и след това трябва да хвърля хафта към филтъра. Това е голям майтап и не е вярно, тези помпи не знам защо въртят горивото вътре в резервоара, а как спомагат подкачването му към филтъра за мен остана загадка. Въпреки всичко извадих помпата и установих, че от мястото от което трябва да излиза течност при подчукване на помпата излиза за кратко време и след това спира, смених я, за сега вече трета сутрин паля на половин оборот. Но въпроса ми е как горивотот стига филтъра, защото и с новата помпа пак като ракача маркучите от филтъра не хвърчи нафта от помпата както ми бяха казали специалистите. Благодаря за отговорите предварително!!!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Помпа в резервоара на Bora 1.9 TDI 115 4motion

Мнениеот red.devilll » Пет 05 апр 2013 22:57

ПО принцип като дадеш на контакт трябва да подкачва гориво-моята е с помпа и на контакт си подкачва гориво на маркуча до филтъра(пробвано е многократно)

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Пет 05 апр 2013 23:05

Не трябва ли тази помпа да започне да подкача след като дадеш на стартер, т.е. когато двигателя започне да върти и запали. Виждал съм го при едно АУДИ , там при подаване на контакт до помпата нямаше 12v, но след завъртане на стартер - идваха 12v и колата палеше и "хвърляше" нафта от маркучите на филтъра.

Потребителски аватар
кобрата
Автомобил: [Golf 3] [A3]
Двигател: [ABF][AGU]

Мнениеот кобрата » Съб 06 апр 2013 6:26

То общо взето е различно при едни като дадеш на контакт подкачва, други чак като завъртиш на стартер. В случая при Бората ако не се лъжа при завъртане на контакт подкачва. Тази помпа подкачва нафтата докато запалиш и после колата като е запалена ГНП то върши останалата работа и затова тази помпа не работи после.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 06 апр 2013 8:26

тазо кола няма ГНП и помпата си подкачва нафта постоянно до тандем помпата за да може да си направи налягането вече.На моята се опитахме да направим промивка на дязите с един препарат и специална машина,но не го вързахме към компресира да му направи налягане и колата поработи няколко секунди и започна да претриса и да работи на 2-3 цилиндъра и след малко изгасна и след включване към компресора за да му направи 2,5 атмосвери налягане колата си запали и си заработи напълно нормално.На братовчеда му изгоря въпросната помпа и беше ад -не пари ,а ако запали по някаква случайност работеше на 2-3 цилиндъра.Смени само помпат аи всичко се оправи

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Пон 08 апр 2013 18:49

Според мен всички вие не сте прави по отношение на този модел кола и подобните му. При нас помпата в резервоара служи само за да изравнява нивата в резервоара и върти горивото вътре в него не ме питайте защо така е решил германеца. тази помпа, която я купих за да сменя моята която със сигурност не работеше както трябва беше от пасат подобна модофикация, дадоха ми помпата заедно с кошницата от резервоара, при пасата беше същата работа изходящата пробка на помпата беше свързана с маркуч който се връщаяе в резервоара, а тандем помпата беще свързана на една сондичка с филтър в самата кошница. Четох някъде че в по късните модели вече помпата покачва горивото към филтъра. Както и да е, при мен проблема с непаленето след престой през ноща остава. Забелязах обаче че когато извадш щуцерите от към резервоара все едно че системта си поема въздух все едно че се е вакумира и след това няколоко дни си пали от половин оборот. Продължавам с борбата и ще ви държа в течение какво се случва.

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пон 08 апр 2013 18:54

Уплътненията на дюзите също правят този проблем с трудното палене след престой.

Потребителски аватар
andon_

Мнениеот andon_ » Пон 08 апр 2013 20:52

@hq: Колега, защо не пробваш да я оставиш без капачка на резервоара една нощ ?

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 09 апр 2013 8:02

andon_ написа:@hq: Колега, защо не пробваш да я оставиш без капачка на резервоара една нощ ?

Това мисля да е следващото, което да пробвам, снощи направих процедурата с щуцерите към резервоара, тоест извадих ги и ги поставих без дапипам каквото и да е друго и тази сутрин резултата беше- бръм и запали предполагам че така ще бъде поне още няколко сутрини, зашото до сега така е ставало ще я оствя пак да спре да пали и ще пробвам с капачката на резервоара, ама не виждам логика нали от там пълня гориво ако има нещо запушено няма да мога да налея гориво, кажи ми защо ми го предлагаш този вариант сигурно имаш нещо в предвид.

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 09 апр 2013 8:06

dmode101 написа:Уплътненията на дюзите също правят този проблем с трудното палене след престой.

Първоначално и аз мислех така, а пък и всички около мен това ме съветваха, ама преди 2 години са сменяни не вярвам да са се повредили за тилкова кратък период, а и освен това ако бяха те колата нямаше да си пали каквото и друго да правех, а тя пали когато поеме въздух в резервоата и при това си пали поне 3 сутрини под ред.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 09 апр 2013 11:35

и аз го имам този проблем от няколко месеца :confused .

Теории и проби най-различни, за сега съм на мнение, че причината е в нафтата :rolleyes .

Потребителски аватар
andon_

Re: Bora 1.9 TDI 115 4motion помпа в резервоара

Мнениеот andon_ » Сря 10 апр 2013 21:52

@hq: Ами на един съсед дъртия дизел имаше точно този проблем, при него беше запушен отдушника на резервоара, пича като минеше 30-тина км. и колата направо гаснеше в движение .. отваряш капачката на резервоара, чува се свистене от засмукването, въртиш ключа и пали на четвърт .. след 30-40 км. пак същата процедура. Та пича купи една капачка от 2 лева, тегли й една дупка с бургията и си реши проблема, щото отдушника да го отпуши трябваше да се сваля резервоара на 20 годишната баракуда с ръждясалите болтове :)

plmenn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plmenn » Нед 30 юни 2013 13:05

Резервоара на бората има гърбица по средата и въпросната помпа само трябва да и зравни нивата.Тя не подава гориво към двигателя.Има и едни маркучи в резервоара и не мога да открия какъв е принципа на работа.При мен проблема е когато имам малко гориво в резервоара,например 6л и я оставя да работи на място около 5 минути после като я изгася не пали все едно е свършило горивото.Въпросната помпа прехвърля горивото в другата камера на резервоара.Нещо се е объркало,но не мога да открия какво.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 06 юли 2013 18:13

4х4 са с такива помпи за изравняване на нивото на горивото между съдовете.Не мисля че имаш проблем.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 11 юли 2013 13:39

Като подам на контакт и съм с по-малко от половин резероар нафта - от зад точно се чува едно засмукване и жужене. Това същата помпа ли е?

Върни се в “Дизелови агрегати”