пасат б4 АБФ бензин в маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б4 АБФ бензин в маслото
Колеги дайте някакви идеи от какво може да се е получило това смесване на бензина с маслото. Нивото на маслото ми се покачи почти с един пръст. Изключвам да е антифриз понеже нивото му не е помръднало, а маслото си е бистро. Имаше едно прекъсване зимните месеци, когато колата е студена и потегля с плавна газ, се получаваше нещо като забиване и като ускоря по рязко се оправя и това само докато е студена. Трябва ли да има някаква връзка това със смесването на маслото. Казаха ми че това е срещано явление при някой коли при каране само в градски условия, на доста къси разстояния, в зимни условия и със много ниски обороти, както съм я карал аз тази зима. Който може да помага!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Бензин в маслото на пасат б4 АБФ
Богата смес поради ниските температури,бензина кондензира по стените на цилиндрите и се стича покрай сегментите..Това съм го чувал,не съм го преживявал но така знам,от каране студена,предимно на къси разстояния и предимно на обороти.Когато мотора е горещ бензина който евентуално е влязъл в маслото се изпарява и не можеш да го усетиш,но при теб вече се е натрупал от продължителното каране студена.
Прекъсването може да е от пикаеща дюза,което е допринесло за бензина в маслото.
Прекъсването може да е от пикаеща дюза,което е допринесло за бензина в маслото.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Аз имах тоя проблем, но маслото само понамирисваше на бензин, а не е покачвал нивото.Проблема се дължеше на 2 неработещи цилиндъра поради разместване на мястото на кабелите на свещите , след което смених кабели и свещи с чисто нови, зашото след смяна на кабелите се оказа, че свещите са аут.Последва масло и филтър за промивка и смяна на маслото с хубаво такова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги за мненията май проблема ще се окаже че е от този режим на каране. Вече доста хора ми го казват това, а прекъсването се оказа че е от дист. капачка.