Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отгово

Мнениеот Stivi » Вто 19 фев 2013 11:20

eva007 написа:Здравейте,

Имам питате отностно маслото. Понеже ще го сменям и се чудя кое да сложа- Motul Specific 505 01 5W40 или Motul 8100 X-clean+ 5W30. Колата е VW Touran 2.0 TDI, автоматик DSG на 192 000 км, 2005г. Нов внос е от Германия и не съм сигурна какво точно масло е слагано преди това. Как да разбера , какво масло е най-добре за моята кола?

Благодаря!

След безброй теми във форума по въпроса за маслата пак се задават едни и същи въпроси :exclaim Всяко масло отговарящо на 505.01 е подходящо за твоя двигател от там нататък всичко е въпрос на предпочитания към дадена марка и колко пари искаш да похарчиш за него icon_idea Основния въпрос в БГ не е какво трябва да е маслото /това си го пише/ а от къде да си го купя за да съм сигурен че съдържанието отговаря на опаковката,та в този аспект има форумен магазин за масла където казват гарантирали за качеството !

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 19 фев 2013 17:07

Няма нужда във всички теми във форума да се пуска едно и също мнение. Както отговорих и в другата тема, самият производител MOTUL е създал каталог, където пише кое масло е подходящо за конкретен автомобил:
Vlad777 написа:Ето тук има каталог с маслата на мотул, които са най-подходящи за всеки автомобил.

В случая за модели с DPF: Specific 504 00 507 00 5W-30 или 8100 X-clean+ 5W-30

И двете могат да се закупят от магазина на vwclub.bg, където се продават само масла със 100% гарантиран произход: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=6

Т.е. ако няма DPF - MOTUL Specific 505.01
Ако има DPF - MOTUL 8100 X-clean+ 5W-30 или по-скъпия вариант MOTUL Specific 504 00 507 00 5W-30

Потребителски аватар
jokera152
Автомобил: Leon+Peugueot 307
Двигател: ARL+HDI

Мнениеот jokera152 » Пон 25 фев 2013 1:08

Аз съм си верен на Мотулчето,досега нито е тропнал клапан нито е имала някакъв проблем с колата а и не е скъпо маслото около 70лв за 5л. :bowdown

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Пон 25 фев 2013 2:19

M16D :Mr Green Fun 7 години карахме пассата (Б3) с такова масло и до ден днешен колата е в перфектно здраве :beer около 20 лъвчета излизат 5 литра :Mr Green Fun

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 25 фев 2013 18:47

jokera152 написа:Аз съм си верен на Мотулчето,досега нито е тропнал клапан нито е имала някакъв проблем с колата а и не е скъпо маслото около 70лв за 5л. :bowdown

Мисля по същия начин карам само с Мотул с много малки изключения и нямам намерение да го сменям.

don_s_cecy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don_s_cecy » Нед 03 мар 2013 21:43

Аз сложих преди по-малко от година на поло 1,4i 98-ма от това http://www.senax.bg/eshop/product/107/p ... litra.html .На скоростната кутия долях от това http://www.senax.bg/eshop/product/131/n ... 0-1-l.html . За двигателното масло нямам според мен достатъчна база за сравнение и наблюдение и няма да коментирам.В интерес на истината двигателя е тих и при студ от -5 до -8 градуса след секунда максимум две от стартирането индикатора на таблото изгасва.В ден като днешния въобще и не светва за секунда. За трансмисионното масло съм с положителен отзив.Нямам представа какво е било в скоростната кутия когато купих колата но след доливането(разбира се след проба за пресичане) скоростите въобще не станаха ни на йота по-тежки. Въпроса е че когато купувах трансмисионното масло от ужким реномирано място се опитаха поради липса на наличност от същото да ми го доставят но мястото не беше вносителя на марката за България.Вече не знам на коя анатомия човек трябва да има очи да се пази от ментета!
С днешна дата допълвам написаното: Днес се загледах в индикатора за маслото и се оказа че пак за 1, 2 секунди изгасва при стартиране след доста покой.Ако не забравя утре ще пробвам непосредствено стартиране след изгасяне.Според дебелите книги ако индикатора изгасне веднага работата май клони към калпав филтър и няма голямо отношение към самото масло.

goleooo
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.9 TDI ++

Мнениеот goleooo » Пон 25 мар 2013 17:13

някои може ли да каже нещо за маслото еурол лубрицантс 15в40 минерал защото току що си купих такова за голф 2 1.8 gx мотор и никак не ми изглежда надеждно това масло

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 25 мар 2013 21:35

goleooo написа:някои може ли да каже нещо за маслото еурол лубрицантс 15в40 минерал защото току що си купих такова за голф 2 1.8 gx мотор и никак не ми изглежда надеждно това масло

И за чии х...й го купуваш като не ти изглежда надеждно :mhihi Такава питане се прави преди а не СЛЕД като го купиш !

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Вто 26 мар 2013 19:33

Не мога да кажа кое е най-доброто масло, по простата причина, че нямам наблюдения върху различните масла, нямам база за сравнение.
На скоро ми се разтракаха повдигачите и реших, че е време да сменям маслото, да трябваше да го направя, защото аз не бях го правил — сменял го е предишния собственик и не знаех какво точно масло е сложил. С кратка консултация с майстора, същия ми предложи да сложим Motul 10w40. Мислих си да слагам 15w40, ама щом майстора прецени, че е за 10w40...
Веднага след смяната на маслото повдигачите утихната и за сега нямам проблем. Мисля и занапред да карам с Motul.

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Пон 01 апр 2013 12:03

b1z0na написа:M16D :Mr Green Fun 7 години карахме пассата (Б3) с такова масло и до ден днешен колата е в перфектно здраве :beer около 20 лъвчета излизат 5 литра :Mr Green Fun

И аз преди години карах едно такси с това масло 2литра на месец му доливах тогава беше 2,60лв литър, доста долнопробно беше :)

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пон 01 апр 2013 13:18

Моля, ако някой има преки впечатления от масло COMMA 10W40 да сподели личното си мнение. Цената е доста добра, произвежда се в английска рафинерия и едва ли има някакви ментета на не много известната марка в България. Носят се някакви градски легенди и слухове, че може би е някакво рециклирано масло, макар че не ми е много ясно какво точно означава "рециклирано масло". Оказа се, че каквото и масло да избера веднага се появява някой, който му намира "кусури".

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 06 апр 2013 18:33

Сега тъкмо гледах едно масло на което попаднах от линк на колега та Веско .Маслото е Политрон 5в 40 и му дават пробег от 50 000 км!!!Звучи ми доста несериозно !!Някой друг ползвал ли е ?Иначе цената е нормална 110 лв,за това което предлага.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 06 апр 2013 23:35

Pinto_mm написа:Моля, ако някой има преки впечатления от масло COMMA 10W40 да сподели личното си мнение. Цената е доста добра, произвежда се в английска рафинерия и едва ли има някакви ментета на не много известната марка в България. Носят се някакви градски легенди и слухове, че може би е някакво рециклирано масло, макар че не ми е много ясно какво точно означава "рециклирано масло". Оказа се, че каквото и масло да избера веднага се появява някой, който му намира "кусури".

Карам с Comma 5w40 и за сега съм много доволен от работата на мотора.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пон 08 апр 2013 7:52

Прочетох доста добри отзиви за марката из авто форумите. Мисля да си поръчам полусинтетика 10W40. Колата ми е доста стара и си мисля, че няма да и отиват масла от по 100 лева. Иначе цената е доста добра, а има и отстъпка.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 08 апр 2013 9:55

Е като го видях това си умрях от кеф:
Изображение

Преди карах с оригинално VAG 5W40 Special Plus и смея да твърдя, че с английското работи по-тихо.

А ако колата ти е с турбо препоръчвам да не пестиш от масло ами да си слагаш пълна синтетика.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”