Passat B5 - кои са най-качествените носачи?
- MAX75
- Автомобил: VW Passat 1997
- Двигател: AFN
Re: B5- кои са най качествените носачи?
Някой ползвал ли е носачи BIRD (или нещо подобно като име) и какво му е мнението за тях?
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Да се похваля и аз 12 месеца след като смених старите разбити носачи с нови ,та вече и новите причукват стабилно ,а новите бяха някакъв комплект за 400 лв. уж немски ама от Китай или Турция
,от комплекта сложих само предните долни 4-носача. Та се чудя старите ли да рециклирам (ако може ) или нови пак. Между другото исках да ви попитам горе долу колко мога да карам без да ги сменям ,щото няма как да ги сменям като маслото всяка година ,та се чудех нека си ми тропат 5-6 месеца и тогава други .

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Аз рециклирам.
Единия комплект е Meyle HD и се разтропа. Другият комплект е ОЕМ-ски носачи (с тях дойде колата и имат номерата по VAG). Преди да сваля Meyle-то рециклирах другите. До тук рециклираните са карани доста (може би към 2 години = 30 000км) и проблеми нямат.
А Meyle-то го минах гаранционно и седи за след като се разтропат рециклираните. Та тъй - въртиш два комплекта и т'ва е схемата. Само дето там където рециклирах моите не им е основно занимание :) . Правят полеуретанови тампони и носачите ги взех в комплект с тампоните.
Единия комплект е Meyle HD и се разтропа. Другият комплект е ОЕМ-ски носачи (с тях дойде колата и имат номерата по VAG). Преди да сваля Meyle-то рециклирах другите. До тук рециклираните са карани доста (може би към 2 години = 30 000км) и проблеми нямат.
А Meyle-то го минах гаранционно и седи за след като се разтропат рециклираните. Та тъй - въртиш два комплекта и т'ва е схемата. Само дето там където рециклирах моите не им е основно занимание :) . Правят полеуретанови тампони и носачите ги взех в комплект с тампоните.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Около София някой да знае сервиз за рециклиране и 2-та предни долни носача могат ли да се рециклират ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Последна промяна от gancho на Съб 06 апр 2013 9:22, променено общо 1 път.
София Дружба гарантирам за човека , прави само шарнири , тампони не сменя ще останеш доволен от цена и километри работи с материяли на BASF и сменя маншоните със силиконови и не разкапсолова носача което е най-важното , че един метал кат почнеш да го мачкаш нали се сещаш какво му става с здравината 0888602645 Сашо .
Излезе кат реклама но съм супер доволен за това и така пиша .
Излезе кат реклама но съм супер доволен за това и така пиша .
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
А като не ги разкирнирова как ги прави, че нещо не вдявам. Нали трябва да се смени вложката вътре! Как я сменя без да отвори шарнира? Или мачка задната капачка на преса да обере луфтовете, ако е така , НЕ мерси няма нужда да се пребивам някъде.
Пробива се дупка на капачката на носача и се пълни с разтопена пластмаса под налягане която пълни всички луфтове ,вместо някои да шлайфа болта и да отнема метал и от него и да валцова .Единственото условие е да не е ръждасал болта поради скъсан маншон че имало вътре язви и ебава пласмасата .Да цената не е по 11 лв на шарнир но качеството си има цена.Цената за пасат нещо по спомен беше 200 лв.За повече инфо звънете на телефона немога да дам инфо повече това е от висенето при него докато ми прави шарнирите стават за около 1 час.
Поздрави дано съм бил полезен.
Поздрави дано съм бил полезен.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Те 200 лева струват комплект нови носачи 

-
Meyle HD струва доста повече от 200лв и не издържа много.
-
Говоря за турски носачи Мейлето е по скъпичко Аз не бих карал със 130-140км с носачи пилени и наливани от някой велик стругар
-
Ти за колко повредени (разкачени болтове) носача си чувал след рециклиране?
-
Не съм правил анкета та да ти отговоря Аз никого в нищо не искам убеждавам просто споделих че 200лв са много пари и аз не бих карал с правени носачи
- Viksata_55
- Автомобил: Passat b5
- Двигател: AFN 1.9 110ps
Колеги дали наистина си заслужава да си рециклирам носачите?Понеже доста скъпо ми се вижда да взема нов комплект 

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Бих карал с рециклирани ако е по-евтино ,иначе за 200 лв то все едно нови ,пък и новите по 10 000 изкарват ,та все тая важното е да е евтино ,че на тия пътища и танк с времето ще се разхлопа ...