имат ли значение годините за смяната на агренажния ремък?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: имат ли значение годините

Мнениеот kris11 » Пет 29 мар 2013 19:06

kiril_bulgaria написа:Лада Приора: Нещо много интересно-смяна на ремъка на 200.000км.
Непосредственно от сотрудников АвтоВАЗ, на соответсвующий вопрос был получен следующий ответ:
"Замена ремня ГРМ на автомобиле LADA Priora Хетчбек с двигателем ВАЗ 21126 не предусмотрена. Гарантированный пробег ремня 200.000 км."
"Ремень установлен на весь срок службы автомобиля, операция по замене ремня не предусмотрена в сервисной книжке".

Като им знам материалите на руснаците - недей рискува никак,. Те ако искат на 500000км и на 10-15=20г да си сменят ремъците. С техните космически технолигии 1 автомобил не можаха да направят сами, да не говорим за двигател-всичко крадено. И ракети и танкове, автомобили, пистолети, пушки, автомат , картечница - всичко уж различно в действителност шамара.
Цели заводи , поточни линии , мостове, умове са се мъкнели на изток

automan
Автомобил:
Двигател:

Re: имат ли значение годините за смяната на агренажния ремък

Мнениеот automan » Съб 30 мар 2013 13:14

малко помощ моля.!!! след смяната на агренажа като отвотих капака на двигателя ми замириса на изгоряла гума . това нормално ли е при положение че ремъка е нов :rolleyes

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 30 мар 2013 23:47

automan написа:малко помощ моля.!!! след смяната на агренажа като отвотих капака на двигателя ми замириса на изгоряла гума . това нормално ли е при положение че ремъка е нов :rolleyes

Не :eek .....спри колата и бързо в сервиза!!!!

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 31 мар 2013 12:01

не е много силна миризмата , но все пак от близко растояние се усеща :rolleyes

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Нед 07 апр 2013 11:45

и какво се оказа?

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

!!!!!

Мнениеот analplanet » Нед 07 апр 2013 12:08

kris11 написа:
kiril_bulgaria написа:Лада Приора: Нещо много интересно-смяна на ремъка на 200.000км.
Непосредственно от сотрудников АвтоВАЗ, на соответсвующий вопрос был получен следующий ответ:
"Замена ремня ГРМ на автомобиле LADA Priora Хетчбек с двигателем ВАЗ 21126 не предусмотрена. Гарантированный пробег ремня 200.000 км."
"Ремень установлен на весь срок службы автомобиля, операция по замене ремня не предусмотрена в сервисной книжке".

Като им знам материалите на руснаците - недей рискува никак,. Те ако искат на 500000км и на 10-15=20г да си сменят ремъците. С техните космически технолигии 1 автомобил не можаха да направят сами, да не говорим за двигател-всичко крадено. И ракети и танкове, автомобили, пистолети, пушки, автомат , картечница - всичко уж различно в действителност шамара.
Цели заводи , поточни линии , мостове, умове са се мъкнели на изток

Това беше много ...не намясто руснаците не можели да няправят нищо и било крадено.Човек не говори глупости!!!!!!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: !!!!!

Мнениеот kris11 » Нед 07 апр 2013 13:11

analplanet написа:
Това беше много ...не намясто руснаците не можели да няправят нищо и било крадено.Човек не говори глупости!!!!!!!

Не ми спори - дай пример.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Re: !!!!!

Мнениеот analplanet » Нед 07 апр 2013 13:39

kris11 написа:
analplanet написа:

Не ми спори - дай пример.

Ами примерите са много какво те вълнува по точно развити са от всякаде като държава това твоето беше много неточно казано че са крали сичко и нямат нищо тяхно!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 апр 2013 13:42

Май наистина не си наясно. Руснаците не крадат, просто копират. За твое сведение знаеш ли оригиналът на ВАЗ 2101, който беше хит по време на комунизма, кой е? :gruebel

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Нед 07 апр 2013 13:45

но дори и да копират го правят много здраво и издържа с години и незнам кое е оригинала на ВАЗ!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 апр 2013 13:47

Като не знаеш (пише се отделно), тогава какво си тръгнал да развиваш теории?
Не зная какво имаш предвид под "издържа години", вероятно ако седи в гаража и се кара от някой дядо от село, който ходи само в Неделя на пазар за животни - тогава си прав. Аз не съм видял и не познавам някой, който е имал руска кола и да не е научил основите на двигателостроенето и не само него, покрай нея. Издържа с години разбирам да се кача на една кола от нова, да я карам 500 000км и да сменям само консумативи, а не да карам 2 дни, да ремонтирам 3. :gruebel

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 07 апр 2013 13:50

И кое му е здравото,моторите дето не могат да изкарат 300 000км ли? Или ламарината дето изгнива за нула време,да не говорим,че някои нови коли се продаваха с ръжда навремето... Руснаците никога и нищо не са могли да правят!Ладата е краден фиат,на москвича мотора е краден от BMW.... Всичко е крадено,но поне имат тяхно си производство де.Ние и това нямаме! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Нед 07 апр 2013 13:54

Ми купи сега една НОВА и караи 500 000 само консумативи сменяи и кажи коя е !много е интересно и не се напъвам просто не са толкова смотани руснаците колкото ги изкарвате.Ставаше навъпрос за материалите колегата по горе е написал за тва исках да кажа че точно те са много здрави(ако не те кой са по здрави турски,китаиски или някви който са правени в някой гараж някаде)ТОВА Е КОЕТО ИСКАХ ДА КАЖА!Лично мнение и на мен ми харесват руснаците пред други страни.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 07 апр 2013 13:59

И аз не мисля,че са смотани,правят си неща предимно за техния си пазар.Там се правят камиони с уникална проходимост например,дето си ги използват.Има и по-добри от тях но и цената е друга.Факт е и,че руснака може да си позволи да си купи нова лада,понеже са родно производство.Това никак не е зле,има да ги гоним...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 апр 2013 14:00

Разликата е там, че сега автомобилите, които слизат от конвейра са в общия случай с "пресметнат живот". Това важи за почти всички марки и модели. Не така обаче са стоели нещата през 70-80-те и началото на 90-те години, които визирах аз. Нужно ли е да ти давам примери с железни автомобили, за които ако се грижиш подобаващо можеш да изкараш половината, а в някои случаи и цял живот с тях? За съжаление обаче аз не се сещам за такива руски автомобили нито от 70-те, нито от 80-те, нито от 90-те години.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”