Ами не, честно казано не съм съгласен.
Целта на темата първоначално беше да попитам дали има колеги, които летят, съвети и т.н.
Вече има друга цел - да популяризира спорта, като най-достъпния (и за мен - най-приятен) начин за летене...
Парапланеризъм
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Парапланеризъм
Да ъпдейтна темата малко с пресни снимчици от този уикенд...
В събота го даваха североизток, 3-4 м/с, перфектно за Расник. Пернишката група обаче ми се обадиха да ходим на Витоша, пък аз от там никога не съм летял, а винаги съм искал. Естествено се съгласих.. Старта е на "комините" (каквото и да е това), на около половин час път пеша от асфалтовия път...

Стигнахме до старта за да осъзнаем, че е криво.. Беше изток-югоизток. Решихме да не губим време в чакане и да отидем на Расник.
Наближавайки Расник видях гледката, която винаги ми е предпоставка за ПТП - 4-5 крила във въздуха. Газ до ламарината, а погледа в небето. Слава Богу стигнахме благополучно старта, където вятъра беше очаквано над прогнозите (на билото винаги е по-силно). Подготовка за зимно летене със сноубордистката екипировка:

и във въздуха, почти вертикално излитане:

На тази снимка се вижда ясно как дясното управление ми беше с едно малко връзване. За съжаление го забелязах чак като се прибрах и разгледах снимките. На другия ден намерих причинителя на проблема и го оправих. По никакъв начин не ми пречеше на летенето, щом не съм го и забелязал...
Условията бяха перфектни - абсолютно ламинарен поток с перфектна поддръжка. За 1-часов полет имаше 3-4 друсвания.
За съжаление поради забавянето покрай Витоша закъсняхме и бяхме към 17ч на старта.. Докато се изредим да излетим, моя ред дойде към 17:30...
Към 18:30 вече всички бяха кацнали, само аз стоях във въздуха, все още не бях премръзнал напълно, но трябваше да кацна, защото слънцето беше залязло, а мразя да сгъвам на тъмно...
Другите, които не бяха направили грешката да отидат на Витоша са направили по 2-3 часа, а аз - 1...
Ето още малко снимки от деня:

пожълтя небето от нас

Искам да благодаря на Руми, че беше през цялото време с мен и се намръзна милата... Снимките са нейно дело, благодаря и за тях

В събота го даваха североизток, 3-4 м/с, перфектно за Расник. Пернишката група обаче ми се обадиха да ходим на Витоша, пък аз от там никога не съм летял, а винаги съм искал. Естествено се съгласих.. Старта е на "комините" (каквото и да е това), на около половин час път пеша от асфалтовия път...

Стигнахме до старта за да осъзнаем, че е криво.. Беше изток-югоизток. Решихме да не губим време в чакане и да отидем на Расник.
Наближавайки Расник видях гледката, която винаги ми е предпоставка за ПТП - 4-5 крила във въздуха. Газ до ламарината, а погледа в небето. Слава Богу стигнахме благополучно старта, където вятъра беше очаквано над прогнозите (на билото винаги е по-силно). Подготовка за зимно летене със сноубордистката екипировка:

и във въздуха, почти вертикално излитане:

На тази снимка се вижда ясно как дясното управление ми беше с едно малко връзване. За съжаление го забелязах чак като се прибрах и разгледах снимките. На другия ден намерих причинителя на проблема и го оправих. По никакъв начин не ми пречеше на летенето, щом не съм го и забелязал...
Условията бяха перфектни - абсолютно ламинарен поток с перфектна поддръжка. За 1-часов полет имаше 3-4 друсвания.
За съжаление поради забавянето покрай Витоша закъсняхме и бяхме към 17ч на старта.. Докато се изредим да излетим, моя ред дойде към 17:30...
Към 18:30 вече всички бяха кацнали, само аз стоях във въздуха, все още не бях премръзнал напълно, но трябваше да кацна, защото слънцето беше залязло, а мразя да сгъвам на тъмно...
Другите, които не бяха направили грешката да отидат на Витоша са направили по 2-3 часа, а аз - 1...
Ето още малко снимки от деня:

пожълтя небето от нас

Искам да благодаря на Руми, че беше през цялото време с мен и се намръзна милата... Снимките са нейно дело, благодаря и за тях

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разбирате ли руски език?
http://stpython.livejournal.com/76956.html
...гандон крылатый...еее..куда бл.дь...не клюй мои стропы, бл.дь, я тебя сейчас в очко вые.у...пуста цензура...

http://stpython.livejournal.com/76956.html
...гандон крылатый...еее..куда бл.дь...не клюй мои стропы, бл.дь, я тебя сейчас в очко вые.у...пуста цензура...

- Ivailo
- Контакти:
Ей тука съчетахме летенето с любимата марка...
Това е новия Тигуан, доста добре се справи с баирите и черните пътища, но казаха, че вътре е тясно. Аз не се возих в него, но ме има на клипчето, при това доста ефективно, макар за по-малко от секунда

Да видим кой ще ме намери

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Въртенето по гъз си е твой специалитет, не само с парапланераISRalien написа:... но ме има на клипчето, при това доста ефективно, макар за по-малко от секунда![]()
Да видим кой ще ме намери

Какво печеля?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ъп отново от мен, щото колегата Иво се е преместил в един друг форум
Днес-Васеркупе, Меката на безмоторното летене в Германия:

От другата страна на хълма-опашка пред бензиностанцията

Новата ми играчка:

Местните пилоти ми доразклатиха представата за немската дисциплина, нахвърляха се като невидели на всяка тръгваща термика от всевъзможни посоки без да им пука особено за правилата на склоновото реене, в резултат на което моя милост обикновено панически се изнасяше напред в равнината, където се давеше най- безславно
http://www.youtube.com/watch?v=GXuUPt6R ... e=youtu.be

Днес-Васеркупе, Меката на безмоторното летене в Германия:
От другата страна на хълма-опашка пред бензиностанцията

Новата ми играчка:
Местните пилоти ми доразклатиха представата за немската дисциплина, нахвърляха се като невидели на всяка тръгваща термика от всевъзможни посоки без да им пука особено за правилата на склоновото реене, в резултат на което моя милост обикновено панически се изнасяше напред в равнината, където се давеше най- безславно

http://www.youtube.com/watch?v=GXuUPt6R ... e=youtu.be
- Ivailo
- Контакти:

Та тия дни бях на 2 състезания в Шумен - Целно кацане и Cross-country. И на двете нямам никакъв шанс, но е всеизвестен факт, че на състезание се учи МНОГО.
Тръгнах си разочарован, добре че имаше малко реене:
Пък за съжаление вчера не ми беше ден...
Започна зле:
и завърши зле:
Някой беше казал, че на Северния старт на Шумен нямало кацалка... Да бе да

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сбирка на покрива. Види се, повечето са дошли с камерите
http://www.schnellcraft.com/index.php/m ... nding-2012

http://www.schnellcraft.com/index.php/m ... nding-2012
- Ivailo
- Контакти:
Едно от нещата в летенето, които ме разболяха още повече, са пътуванията, новите хора от къде ли не, а най-вече красоти като тази...
Видео от Олудениз, Турция, където бяхме октомври/ноември 2012... 1300 км в едната посока(естествено във vw transporter), 5 дни чакане да спре дъжда, но като спря...
Видео от Олудениз, Турция, където бяхме октомври/ноември 2012... 1300 км в едната посока(естествено във vw transporter), 5 дни чакане да спре дъжда, но като спря...
- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC

Много кефи как се хвърляш из храстите

- panturak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето и едно с моя милост от Непал: