Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Пресни вести от Петрохан!

Мнениеот petko5 » Нед 07 апр 2013 14:11

vasstop написа:Приятел е минал днес през Петрохан, каза, че няма сняг, но е имало мъгла.

.....и много дупки....!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 07 апр 2013 20:32

бих добавил пълни с вода, днеска цял ден вали като из ведро.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 апр 2013 7:50

Колега минал тая сутрин каза, че имало много сняг по пътя, аз тръгвам след десетина минути до столицата, като пристигна ще дам точна информация!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 апр 2013 13:14

Не е за летни гуми прохода ама хич, има около двайсетина сантиметра кишав сняг, изринато е и пак трупа
Изображение Изображение

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пон 08 апр 2013 13:31

Е аз минах през Враца, отказаха ме с дупките.
Приятел със служебен автомобил се отказа да минава през прохода, че пък аз с личният ли да минавам.
Благодаря за бързия отговор.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 08 апр 2013 16:03

К.Одаджийски написа:Не е за летни гуми прохода ама хич, има около двайсетина сантиметра кишав сняг, изринато е и пак трупа
Изображение Изображение

това ми напомня от миналата година как на 1.04.12г. ме пра снег и ти се обаждах да идваш да ме дърпаш малко преди върха ако си спомняш :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

П.С.само че сега е 08.04.13. :eek :eek :eek ,една седмица закъснение :Mr Green Fun

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 апр 2013 16:48

Спомням си Мите, е преди малто се върнах, отгреяло е времето малко и по асфалта пчти се е стопило, сериозна киша е на последните два завоя на южния склон и на северния си е почти до малка бързия.
Един пич с някакво санта фе по баира ме резна с естествено доста по мощния си двигател, като стигна до кишата и взе да напъва на спирачките замалко да го прескочим, но не можах. Оказа се че не познава много добре дупките, надолу изгняса у всичките без една, ако си караше след мен нямаше да уцели нито една.
И последно за да не ставам досаден. Много сериозно внимание на завоя който е между двата прави участъка от хибридния център до бучин проход. И днес сутринта имаше един човечец който се беше ударил първо в едната шкарпа, пресякъл пътя и се ударил от другата ст рана, колата беше смачкана и изкривена много здраво!!!!!!

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Вто 23 апр 2013 14:01

Нови вести има ли ?
В петък мисля да пътувам......
Чувам че е станал много зле и северна и южна страна..... :rolleyes

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Вто 23 апр 2013 21:24

В софийската част две бригади изкърпват доста усилено. При това не само изкърпват, а най-лошите участъци ги асфалтират изцяло. В неделя следобяд, като се прибирах асфалтираха двете платна на второто свлачище. Видях, че на още места са изкопали участъци от цялото платно, което значи, че ще го асфалтират цялото. Така, както са тръгнали, дано да изкърпят цялата софийска част. Въпросът е дали някой е чул ще започне ли изкърпване и на монтанската част.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 24 апр 2013 8:52

За Монтанската част все лоши работи се чуват, миналата седмица се изръси почти целия политически елит за три дни в града, за съжаление минаали са през Враца, Вършец и тогава тук. Слуха е, че парите за ремонта на прохода са пренасочени на друг стратегически обект от национално значение! Не знам дали и доколко това е вярно, но факт е че времето е хубаво зя такъв ремонт, а няма изкарана никаква техника.
Дупките по северния склон са все по широки и още товкова по дълбоки и нагъсто, така че определено с голямо внимание!
Говореше се по някое време че ще го затварьт хора прихода за да протестират, кога и как ще стане организацията нямав идея. Всички местни форуми и новинарски сайтове с коментари са спрени и информация от никъде.

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Сря 24 апр 2013 10:56

С една дума....."Старата песен на нов глас...... :mad "........
Благодаря за инфото, в петък ще имам едно наум......само се моля да няма "ентусиасти" с каски и без каски.....!

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Сря 24 апр 2013 11:25

Имам една идея, но сега съм много зает, за да пристъпя към разработването и. Когато липсва чуваемост между институциите и хората, тогава се сезира омбудсмана. На националния омбудсман това му е работата - да осъществява връзката между хората и институциите. Мислех да пусна една писмена жалба, или да видя кога е приемният му ден, за да се запиша за лична среща. Ако някой от вас има време нека да подаде една такава жалба и да пусне тук имейла, за да изпратим всички такива жалби. Трябва да има координация между действията ни, за да се види, че сме доста на брой.
Ако с омбудсмана нищо не стане ще се наложи да почерпим опит от старите хора, каквото правеха те едно време по селата. Когато се появеше някаква дупка или голяма локва, всеки тръгвайки по този път слагаше по няколко камъка в каручката си и ги изтърсваше в дупката. Така, постепенно, колкото и да е голяма дупката, тя биваше запълнена. Ако приведем този стар житейски опит към днешно време, това би значело всеки от нас да си приготви чувалче цимент и малко пясък на село. Тръгвайки си от село за големия град да напълни една кофа с бетон и минавайки покрай някоя много неудобна дупка да изтърси кофата в нея. Дотук ни докара държавата, която ни вземе данъците, а за нас не мисли.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 24 апр 2013 11:52

Обудсмана не знам, но си мислех за евентуално по ефективен начин, за съжаление нямам финансова възможност да купя един видеорегистратор и да направя един клип на целия път, изрязан подобаващо и по всички медии, сутрешне блокове господарите и въобще където може, даже и на омбудсмана
Не бива така да се отрязва цяла северозападна българия, колкото и малко хора да останаха тук, този проход отрязва и малкото което хората могат да изкарат благодарение на близостта на столицата през този проход.
Дано не ми се разсърдят колегите от Враца, но техните управници са най виновни за създалото се положение тук. Просто имат сериозно лоби в политиката и всичко което може се отклонява за враца и региона.
Уф разписах се много май

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 24 апр 2013 11:57

Споко, като тръгне Дунав мост 2 и ще го оправят бързо :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 24 апр 2013 21:04

Чул те Господ с двете уши Васе, ама едва ли, все пак преди време именно заради въпросния мост ремонтираха изцяло пътя Монтана - Враца

Върни се в “Пътеводител”