Добър ден колеги, имам въпрос относно пасат по-конкретно този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11365066338770629&f1=details&slink=2mvywr
Казва ли са ми, че някой от по ранните пасати не били с такова качване като по-новите. Това вярно ли е и ако е вярно за кои модели?
Благодаря Ви предварително!!!
Пасат Б5 окачване?
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Окачване на пасат.Въпрос.
Какво значи "Такова окачване,като по-новите"?
Този е с по 4 носача гума
Този е с по 4 носача гума

Да, това ми беше въпроса дали е с по 4 носача на гума, а има ли пасати като този с обикновеното окачване или всички са с такова?
-
- Автомобил:
- Двигател:
До 1996-та(Б4 и по-стари) са с един железен носач май. Б6 също.
Благодаря, също така искам да попитам толкова ли се чупят тези носачи, които са по 4 на гума, защото ми повтарят постоянно как да не си взимам такъв пасат, защото се чупели много и били скъпи за смяна.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Този модел (Б5), както и фейслифта му (Б5.5), всичките са с "това" окачване - алуминиево, мултилинк, което се определя от много хора като по-проблемно - по-чупливо и по-скъпо от обикновения макферсон при предните модели, като моят примерно (Б4).
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Обикновенно тези глупости ги говорят голфаджии...Всичко е много относително,ако не се пази-се чупи.Зависи и на каква кола ще попаднеш,в какво състояние ще бъде окачването...
Отделно хората си мислят,че като се разбие един трябва да се сменят всички...
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Е скъпо скъпо колко да е скъпо от по 280лв има на пазара пълен комплект един приятел кара с такова вече 25000км и каза че засега няма хлопане.А за сравнение един колега днеска сподели че за вектрата му 98г 4 тампона 2 биалетки и 2 кормилни накраиника му стрували 180лв. така че ако ти се кара Опел карай 

Благовест написа:Обикновенно тези глупости ги говорят голфаджии...Всичко е много относително,ако не се пази-се чупи.Зависи и на каква кола ще попаднеш,в какво състояние ще бъде окачването...

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Това е Пасат В5, при който уж много се трошало окачването, но има хора, които и по 80 000км си карат и нищо не са сменяли. Всичко зависи от стила на шофиране, по какви пътища се кара и т.н. Не мисли, че при по-старите е много по-евтино - двата вътрешни накрайника - 80лв., външни накрайници - 30лв, тампони на макферсона 40лв., други дреболии - 20-30лв, работа и ето ги поне 200лв. Тук се изключват тампони и др., които допълнително ще качат цената. Колите са на късмет - и нови и стари! 

То всеки си хвали неговото ,едни ще кажат за гроздето и лисицата 9Имам го) ма има една доста дълга тема за носачи на Б5 виш я и си прецени.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=149482
Не съм видял такава тема за Б1 до Б4 щот цените не са 200 лв както те обеждават в предните постове.А окачване за 280 лв след 6 м ще пишеш нещо подобно
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=377256
Пасат Б5 е яко недомислие от към подръжка( говоря цени) .Визирам скъпо окачване , проблемни брави ( микроключета ), Конфорт модул и АБС- електроника , стъклоповдигачи.Все неща дето ако ти се наложи за кратък момент да сменяш ще се видиш в чудо от финансова гледна точка , пък ако е и с турбо неми се мисли как изпадаш с едни пари дето струва половината кола.
Това с турбото отвори дизеловият раздел и се зачети колко проблеми има , купиш я и скоро се оказва че е заминало..Друг е момента че самата кола си струва скъпо и за да си я купиш трябва да имаш по добър стандарт на живот и да можеш да си позволиш тези ремонти.
Всеки сам си преценява това е моито виждане.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=149482
Не съм видял такава тема за Б1 до Б4 щот цените не са 200 лв както те обеждават в предните постове.А окачване за 280 лв след 6 м ще пишеш нещо подобно
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=377256
Пасат Б5 е яко недомислие от към подръжка( говоря цени) .Визирам скъпо окачване , проблемни брави ( микроключета ), Конфорт модул и АБС- електроника , стъклоповдигачи.Все неща дето ако ти се наложи за кратък момент да сменяш ще се видиш в чудо от финансова гледна точка , пък ако е и с турбо неми се мисли как изпадаш с едни пари дето струва половината кола.
Това с турбото отвори дизеловият раздел и се зачети колко проблеми има , купиш я и скоро се оказва че е заминало..Друг е момента че самата кола си струва скъпо и за да си я купиш трябва да имаш по добър стандарт на живот и да можеш да си позволиш тези ремонти.
Всеки сам си преценява това е моито виждане.
- Law_man
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.8 turbo
Карам такъв пасат вече година и досега не съм сменявал нищо по предницата, но пък и не мога да отрека, че я пазя и не съм нацелвал кой знае какви големи дупки.
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
Носачите са си почти консуматив. Аз смея да твърдя, че карам предпазливо и пак за близо 3 години съм сменил 3 носача. Съветът на майстора беше да сложа хубави носачи и такива слагам, защото се осланям на опита на някой, през чиито ръце са минали хиляди автомобили и окачвания и поне стотици подобни на моето. За този период съм изминал около 30К км. В крайна сметка съм доволен от автомобила.
По повод другите дертове на пасата - всяка кола си има такива. Пасата е по-висок клас, а и неговите минимум 300К км. предразполагат да се "разтраква" или "разтропва". Просто се молим това да е по-далеч във времето.
По повод другите дертове на пасата - всяка кола си има такива. Пасата е по-висок клас, а и неговите минимум 300К км. предразполагат да се "разтраква" или "разтропва". Просто се молим това да е по-далеч във времето.

- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 окачване?
Защо тук пишат повече хора ,които никога не са карали такъв пасат???
За лично притежавам такава машина АФН и за 180 000 км (от 2004 го имам ) съм сменил 2 носача и 2 биалети....моля не пишете глупости !!!
За лично притежавам такава машина АФН и за 180 000 км (от 2004 го имам ) съм сменил 2 носача и 2 биалети....моля не пишете глупости !!!
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Re: Пасат Б5 окачване?
Тема за размисъл:
защо на оригиналните носачи на Б5 има само две емблеми на Ауди и Лемфьордер и няма такава на ФВ,
а на тези на Б4 има емблеми само на ФВ ??
Може би някой си е позволил да пусне Аудитата с по-скапано окачване от ФВ-тата ?
Според мен едва ли.
защо на оригиналните носачи на Б5 има само две емблеми на Ауди и Лемфьордер и няма такава на ФВ,
а на тези на Б4 има емблеми само на ФВ ??
Може би някой си е позволил да пусне Аудитата с по-скапано окачване от ФВ-тата ?
Според мен едва ли.