гр. Червен бряг - моля, препоръчайте добър механик за Б3!

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

гр. Червен бряг - моля, препоръчайте добър механик за Б3!

Мнениеот momcho_bg » Пон 08 апр 2013 16:21

Здравейте колеги!
За кой ли пореден път се обръщам за съвет към съ-форумците. Имам нужда от механик в гр. Червен бряг и околността, който да се грижи за верния ми пасат Б3. Имаше едни "майсторчета", които след като ми наляха близо литър повече двигателно масло отпаднаха от класациите ми.Такива "майстори", които едно ти ремонтират/подменят а други две ти прецакват има достатъчно. Ако имах канал щях да си го сменя 100 пъти по-добре...
В момента имам нужда от смяна на горивен филтър. Колата ми създава проблеми при работа на бензин. На газ колата си работи супер, но все пак не искам да занемарявам горивната система.
Очаквам съветите ви. Здраве и късмет!

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: гр. Червен бряг - моля, препоръчайте добър механик за Б3

Мнениеот vasilb » Пон 08 апр 2013 16:56

Смяната на масло, филтри и изобщо консумативи на този модел не изискват каквито и да е специфични условия. Маслото може да го смениш и зад блока/в двора - вдигаш на крик от едната страна, мушваш се отдолу, слагаш някакъв съд, развиваш болтчето, маслото изтича в съда, през това време сменяш филтъра, навиваш болтчето, като внимаваш да не изгубиш шайбата (мисля, че е медна, червеникаво-жълтеникава), сипваш маслото и си купуваш една каса бира със спестените пари. Горивният филтър е пред задна дясна гума (до резервоара) скрита от един капак - махаш го (държи се на няколко винтчета), развиваш двете скоби, събираш 50-те мл. бензин, които ще изтекат, слагаш новия филтър, като спазваш посоката (има стрелка на филтъра, която сочи от резервоара към двигателя), затягаш скобите, капака и си караш с кеф. Свещи, ремъци и др. са също толкова лесни за обслужване (изключвам ангренажен ремък!)! Малко ентусиазъм и ще видиш всъщност колко много можеш! :wink
За по-сериозни ремонти обаче не може да се избяга от майсторите - дано намериш кадърен! Успех!

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Re: гр. Червен бряг - моля, препоръчайте добър механик за Б3

Мнениеот momcho_bg » Нед 14 апр 2013 21:29

Темата може да бъде закрита. Мерси на отзовалите се!

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”