Луфт в скоростите на голф 3
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Луфт в скоростите на голф 3
Здравейте колеги забелязал съм, че когато съм на скорост в движение и пусна газта има едно като придърпване усеща се, че има луфт но не знам в скоростите ли е проблема? съединителя е нов! А има и друго когато съм в движение на скорост и без газ като дам рязко газ има едно като удар се усеща!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Луфт в скоростите на голф 3
ами прилича като на луфт в скоростите както ти обясняваш,,, въпроса е ако е луфт какво точно се износва и може ли да се оправи само дефектиралата част или само със смяна на скоростна кутия , обаче ако я вземеш настаро то проблема пак си стои на дневен ред каква е гаранцията че и тя няма да е същата
нека някой колега който е запознат с ремонта на скорстни кутий даде отговор
- martincho
i3v3a3n написа:ами прилича като на луфт в скоростите както ти обясняваш,,, въпроса е ако е луфт какво точно се износва и може ли да се оправи само дефектиралата част или само със смяна на скоростна кутия , обаче ако я вземеш настаро то проблема пак си стои на дневен ред каква е гаранцията че и тя няма да е същата
A за да се оправят трябва да се свалят нали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално да има луфт,въпроса е колко е.Иначе ако е много може да е скоростна кутия,може демпфери на феродовия диск(нищо че е сменян).Ако нямаш разни странни шумове от кутията,прави се че не забелязваш
Ако сменяш кутия изчакай тази да се счупи.За ремонт не че не може но обикновено само частите са по скъпи от нова - стара кутия(За по голямата кутия 02А само лагерите са 220лв).

-
- Автомобил:
- Двигател:
е колко лагери има вътре все пак не е автоматик нали ... невярвам да са повече от 4 лагера за 200лв ... и с тига с тия глупости в момента на пазара има сичко както лагери за 90 лева парчето така и същите за 20 лв парчето зависи от къде и колко са те натоварили а що се отнася до оригиналността забрави за нея няма такъв филм ... а и досега съм виждал разбити лагери само на автоматична скоростна кутия .... както и да е лагерите не са му проблем за луфтовете които има ... нещо друго прави тия луфтове като изключим съединителя
- martincho
i3v3a3n написа:е колко лагери има вътре все пак не е автоматик нали ... невярвам да са повече от 4 лагера за 200лв ... и с тига с тия глупости в момента на пазара има сичко както лагери за 90 лева парчето така и същите за 20 лв парчето зависи от къде и колко са те натоварили а що се отнася до оригиналността забрави за нея няма такъв филм ... а и досега съм виждал разбити лагери само на автоматична скоростна кутия .... както и да е лагерите не са му проблем за луфтовете които има ... нещо друго прави тия луфтове като изключим съединителя
Ами в скоростите на 2-ра и на 3-та когато карам леко с минимална газ има едно не знам и аз като виене е като при тролеите това лошо ли е ?
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Окачване на двигателя и трансмисията към купето - тампони и т.н.Не на последно място увеличена хлабина в главно предаване/диференциал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
i3v3a3n написа:е колко лагери има вътре все пак не е автоматик нали ... невярвам да са повече от 4 лагера
Ами почвай да вярваш,или отвори една кутия,вместо ти да пишеш глупости.В механичните кутии 020 и 02А има ЧЕТИРИНАДЕСЕТ лагера от които само четири са масови и имат ментета и евтини варианти.Другите 10 са специфични и ги няма по магазините,а се чакат на доставка със съответните последици(ценово).Посочената цена 220лв. е за седем лагера които съм купил и сменил лично.А луфта може да е в кутията макар малко вероятно ,няма да обяснявам как защото малко хора ще ме разберат а и ме мързи да пиша толкова

Към автора на темата,това е тънък проблем който трудно ще локализираш сам.Ориентирай се към някой сервиз,за да не си отвориш излишна беля(да смениш ненужно нещо скъпо).Не е изключено и луфта който усещаш да е нормален, от коляновия вал до гумите има много детайли с нормална хлабина,която се натрупва и крайния резултат е осезаем но допустим луфт.
lent написа:Окачване на двигателя и трансмисията към купето
Това може да го провериш с един помощник ,вдигаш капака ,помощника пали колата и внимателно опитва да тръгва с натиснати спирачки(може и ръчна)първо напред после назад а ти гледаш дали мотора мърда много и дали някой тампон претраква или поддава много.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”