Луфт в скоростите на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Луфт в скоростите на голф 3

Мнениеот martincho » Пон 08 апр 2013 15:33

Здравейте колеги забелязал съм, че когато съм на скорост в движение и пусна газта има едно като придърпване усеща се, че има луфт но не знам в скоростите ли е проблема? съединителя е нов! А има и друго когато съм в движение на скорост и без газ като дам рязко газ има едно като удар се усеща!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Re: Луфт в скоростите на голф 3

Мнениеот i3v3a3n » Пон 08 апр 2013 16:19

ами прилича като на луфт в скоростите както ти обясняваш,,, въпроса е ако е луфт какво точно се износва и може ли да се оправи само дефектиралата част или само със смяна на скоростна кутия , обаче ако я вземеш настаро то проблема пак си стои на дневен ред каква е гаранцията че и тя няма да е същата

нека някой колега който е запознат с ремонта на скорстни кутий даде отговор

Потребителски аватар
martincho

Мнениеот martincho » Пон 08 апр 2013 18:26

i3v3a3n написа:ами прилича като на луфт в скоростите както ти обясняваш,,, въпроса е ако е луфт какво точно се износва и може ли да се оправи само дефектиралата част или само със смяна на скоростна кутия , обаче ако я вземеш настаро то проблема пак си стои на дневен ред каква е гаранцията че и тя няма да е същата

нека някой колега който е запознат с ремонта на скорстни кутий даде отговор

A за да се оправят трябва да се свалят нали?

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Пон 08 апр 2013 20:40

Нормално да има луфт,въпроса е колко е.Иначе ако е много може да е скоростна кутия,може демпфери на феродовия диск(нищо че е сменян).Ако нямаш разни странни шумове от кутията,прави се че не забелязваш :icon_lol Ако сменяш кутия изчакай тази да се счупи.За ремонт не че не може но обикновено само частите са по скъпи от нова - стара кутия(За по голямата кутия 02А само лагерите са 220лв).

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Вто 09 апр 2013 1:02

е колко лагери има вътре все пак не е автоматик нали ... невярвам да са повече от 4 лагера за 200лв ... и с тига с тия глупости в момента на пазара има сичко както лагери за 90 лева парчето така и същите за 20 лв парчето зависи от къде и колко са те натоварили а що се отнася до оригиналността забрави за нея няма такъв филм ... а и досега съм виждал разбити лагери само на автоматична скоростна кутия .... както и да е лагерите не са му проблем за луфтовете които има ... нещо друго прави тия луфтове като изключим съединителя

Потребителски аватар
martincho

Мнениеот martincho » Вто 09 апр 2013 11:12

i3v3a3n написа:е колко лагери има вътре все пак не е автоматик нали ... невярвам да са повече от 4 лагера за 200лв ... и с тига с тия глупости в момента на пазара има сичко както лагери за 90 лева парчето така и същите за 20 лв парчето зависи от къде и колко са те натоварили а що се отнася до оригиналността забрави за нея няма такъв филм ... а и досега съм виждал разбити лагери само на автоматична скоростна кутия .... както и да е лагерите не са му проблем за луфтовете които има ... нещо друго прави тия луфтове като изключим съединителя

Ами в скоростите на 2-ра и на 3-та когато карам леко с минимална газ има едно не знам и аз като виене е като при тролеите това лошо ли е ?

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 09 апр 2013 12:00

Окачване на двигателя и трансмисията към купето - тампони и т.н.Не на последно място увеличена хлабина в главно предаване/диференциал.

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Вто 09 апр 2013 20:44

i3v3a3n написа:е колко лагери има вътре все пак не е автоматик нали ... невярвам да са повече от 4 лагера

Ами почвай да вярваш,или отвори една кутия,вместо ти да пишеш глупости.В механичните кутии 020 и 02А има ЧЕТИРИНАДЕСЕТ лагера от които само четири са масови и имат ментета и евтини варианти.Другите 10 са специфични и ги няма по магазините,а се чакат на доставка със съответните последици(ценово).Посочената цена 220лв. е за седем лагера които съм купил и сменил лично.А луфта може да е в кутията макар малко вероятно ,няма да обяснявам как защото малко хора ще ме разберат а и ме мързи да пиша толкова :mhihi .
Към автора на темата,това е тънък проблем който трудно ще локализираш сам.Ориентирай се към някой сервиз,за да не си отвориш излишна беля(да смениш ненужно нещо скъпо).Не е изключено и луфта който усещаш да е нормален, от коляновия вал до гумите има много детайли с нормална хлабина,която се натрупва и крайния резултат е осезаем но допустим луфт.
lent написа:Окачване на двигателя и трансмисията към купето

Това може да го провериш с един помощник ,вдигаш капака ,помощника пали колата и внимателно опитва да тръгва с натиснати спирачки(може и ръчна)първо напред после назад а ти гледаш дали мотора мърда много и дали някой тампон претраква или поддава много.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”