Проблем с имобилайзера Голф 3 АЕК
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Проблем с имобилайзера Голф 3 АЕК
Голфа до вчера си палеше и върфеше нормално но днес нещо му стана и пали и след 1 сек гасне.Откачих му клемите на акумулатора за 10-на минути,но не помогна.Попрочетох из форума и стигнах до заключението,че проблема е в имобилайзера.Научих,че при проблем с имобилайзера на таблото трябва да светне лампа означаваща проблема му,но при мен след неуспешно палене и оставяне на ключа "на контакт" остават да светят само 2 лампи ( акумулаторче и за налягането на маслото).Това означава ли,че проблема ми не е с имобилайзера? Благодаря
- stypkata
Re: Проблем с имобилайзера Голф 3 АЕК
Разбрах,че решението е деактивация на имобилайзера.Това може ли да се направи с лаптоп и VAG-COM кабел и ако да има ли колега от Бургас,който може да го деактивира срещу заплащане от моя страна разбира се !Ако има нека се свърже с мен,че колата ми трябва утре :(
При мен проблема беше,не е в ключа,а в модула на имобилайзера.Не може да се изключи,това което може да се направи е,да се смени с нов или както Аз направих,закарах си колата при едни момчета,които ми сложиха нова платка на мястото на старата,срещу 80 лв.Все пак,хубаво е да се провери и ключа заедно с четеца
- stypkata
Koолата се оправи за сега без да пипам нищо започна да си пали пак нормално .Дано се задържи така и не се появява проблема повече !
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
stypkata написа:Koолата се оправи за сега без да пипам нищо започна да си пали пак нормално .Дано се задържи така и не се появява проблема повече !
Колега аз миналата година има същите пробеми като твоите паля колата и след 1-2 секунди гасне така като я завъртя 4-5 пъти и палеше един приятел я закачи на ВагКом и откри грешка в имобилайзера,този номер ми го правеше в продължение на един месец и 3 пъти трихме грешката причинена от имобилайзера,след последното триене повече не се е появлявал този проблем до сега ;)
- stypkata
Лошото е ,че аз както кръстосвам страната трябва винаги да си нося един лаптоп с кабел за всеки случай 

- stypkata
Колеги днес както очаквах пак се появи проблема и то на доста км от дома ми за това поръчах един VAG COM кабел за да го деактивирам и аз моя имобилайзер,че явно това е решението на проблема.
-
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: AEX
stypkata написа:Колеги днес както очаквах пак се появи проблема и то на доста км от дома ми за това поръчах един VAG COM кабел за да го деактивирам и аз моя имобилайзер,че явно това е решението на проблема.
Пробвай с резервният ключ на колата може и от там да е ... ако имаш такъв
- stypkata
Нямам.Софтуера някой подкарвал ли го е на Windows 7/8 ,че пише че е съвместим само с XP
-
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata написа:Колеги днес както очаквах пак се появи проблема и то на доста км от дома ми за това поръчах един VAG COM кабел за да го деактивирам и аз моя имобилайзер,че явно това е решението на проблема.
С Ваг-ком не може да се изключи имобилайзера.Софтуерно става за никакви пари и е сигурно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”