Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Re: Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?

Мнениеот ping23 » Сря 10 апр 2013 18:01

Asus като изключим (К55VD)и още 1 2 безсмислено напомпани с i7 серии са доста здрави мишини! Не коментирам високия клас изобщо, там никога не съм имал проблем (визирам N и G сериите)

Krissoriginal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krissoriginal » Сря 10 апр 2013 23:17

slimmer написа:
Krissoriginal написа:Да,наистина говоря сериозно,защото съм маниак на тема,спомени :)

Не знам дали си разбрал, но споделих горните програмки с идеята да не копираш всичко всеки път, а само каквото е променено.
Krissoriginal написа:SSD-мисля ,че имат срок на годност...

Най-вероятно няма да стигнеш до пресрочване на годността, по-скоро цената е проблем...
Krissoriginal написа:Да намаля музиката ,означава да си хвърля доходите ....... което пак не става....

... но щом доходите ти зависят от работоспособността на машинката, по-вероятно да си струва инвестицията.

За прегряването и shock protection-а, по-добре не си прави експерименти с набутването на допълнителни неща в лаптоп. Просто споделих какво практикуват производителите, за да не се надяваш много-много, че това ще те спаси. По-скоро си вземи охлаждаща подложка с гумени подложки, която да обира малко от малко вибрациите и да ти държи лаптопа хладничък (не, че на бизнес сериите им е нужно, но не е лошо). Аз от години си ползвам Coolermaster notepal U2 и без вентилатор на текущия лаптоп (не е нужно просто). Гумираните му краища/подложки са достатъчно меки да обират малки вибрации. Може и да помогнат малко. + това може да си носиш лаптопа в него за защита.

Идеално съм те разбрал колега за програмите :)
Пресрочване на годността,а тя колко е?
Охладител имам :) Благодаря колега :) А ти с какъв лаптоп си ?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 11 апр 2013 7:04

treniora написа:Това не е ThinkPad, thinkpad edge = probook!!!

Това няма нищо общо с Тинкпад освен името :c020

Истинският Тинкпад е черен мат,много грозен,казват(субективно,на мен най ми харесва есенциалният дизайн),има протекция за заливане и магнезиево шаси или нещо доста здраво все пак. Най големият му плюс всъщност е клавиатурата(призната за една от най добрите правени-евър).

Недостатъците поради бизнес насочеността му са- обикновено слаби видео карти и не много читав екран(тук има изключения,но са редки и скъпи). Като цяло,моята идея за лаптоп е,че трябва да е малък и с една докинг станция да се превърне в сторидж и мултимедия дивайс.

Лично харесвам X220t :11

Ама цифрите още са неоправдано високи за това,което ми трябва :no

Изображение

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 11 апр 2013 7:33

Krissoriginal написа:Пресрочване на годността,а тя колко е?

Имаше една тема по въпроса, но за съжаление в момента не мога да ти я цитирам. А и не се чувствам достатъчно запознат по въпроса, за да се ангажирам с твърдо мнение. За съжаление и нямам време в момента да потърся данни по въпроса, но мисля, че по сайтовете на производителите трябва да си пише. За да продават такова чудо, те би трябвало да са преценили, че ще изкара достатъчно дълго. Но все пак ти си знаеш най-добре колко и как ще го ползваш.
Krissoriginal написа:А ти с какъв лаптоп си ?

Един Latitude 620, който дори и втора ръка работи без грешка 4-та година в моите ръце, а е на поне още 3. Бих ти препоръчал Dell с две ръце. Но пак казвам, перфектни неща и гаранция, че ще работи нещо безотказно... няма.

Krissoriginal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krissoriginal » Пет 12 апр 2013 1:00

slimmer написа:
Krissoriginal написа:Пресрочване на годността,а тя колко е?

Имаше една тема по въпроса, но за съжаление в момента не мога да ти я цитирам. А и не се чувствам достатъчно запознат по въпроса, за да се ангажирам с твърдо мнение. За съжаление и нямам време в момента да потърся данни по въпроса, но мисля, че по сайтовете на производителите трябва да си пише. За да продават такова чудо, те би трябвало да са преценили, че ще изкара достатъчно дълго. Но все пак ти си знаеш най-добре колко и как ще го ползваш.
Krissoriginal написа:А ти с какъв лаптоп си ?

Един Latitude 620, който дори и втора ръка работи без грешка 4-та година в моите ръце, а е на поне още 3. Бих ти препоръчал Dell с две ръце. Но пак казвам, перфектни неща и гаранция, че ще работи нещо безотказно... няма.

Dell,зависи какво производство колега,а някакъв конкретен модел да ми предложиш?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 12 апр 2013 7:17

Конкретен модел в момента не мога да предложа, понеже ми липсва време да търся, но предполагам, че няма да сбъркаш с нещо от серията Latitude. Вече за конкретни изисквания ти си човекът. Просто трябва да има някакъв core i5/7 процесор с повечко RAM (4/8ГБ; 3/6ГБ не предпочитам заради Dual Channel). Останалото е въпрос на нужди и предпочитания.
Но пак казвам - Probook, Elitebook и Thinkpad, някой здравичък ASUS също биха ти свършили добра работа. Тези ти ги препоръчвам, понеже съм имал вземане даване с тях и с останалите достатъчно, за да си направя някаква статистика. И все пак гаранция-Франция за твърдите дискове...
Каквото и да гледаш провери в Google за "<модел> problems" или "<модел> review", вероятно ще получиш по-добра информация, отколкото от общознаменателни мнения "тая марка съкс яко".

Offtopic: Недей да цитираш, ако мнението ти е директно под това, което искаш да цитираш. А и не е необходимо да цитираш цялото мнение. Не е по форумните правила/практика.

Krissoriginal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krissoriginal » Пет 12 апр 2013 11:51

Offtopic: Недей да цитираш, ако мнението ти е директно под това, което искаш да цитираш. А и не е необходимо да цитираш цялото мнение. Не е по форумните правила/практика.[/quote]

Благодаря колега,да знам,но първият път когато го направих не ми се получи нещо:)
Не влизам за сефте в форуми,просто явно при мен се е прецакало нещо.Благодаря още веднъж :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”