Escap3 написа:Колега не карам АФН а 1З с дюзи от АФН и чип на 1,5бара и докато набереш ТОП СПИДА на АБФа ще гледаш само пушеци пред теб, ПС намерих клипчето дето съм снимал на АБФа http://vbox7.com/play:979e311e46
Да спомена че е с спортен филтер, лек маховик и къси скорости
Нещото което ме мотивира да го махна и да сложа ТДИ беше състезание с АФН с предварение на помпата който го бих с един калник на почти 1км разтояние...
В подкрепа на колегата....атмосферен бензин няма как да се опре на турбиниран дизел.Физика..нищо повече.И пак казвам за обективно срванение могат да говорят тези,които карат и двата типа ДВГ.1.8 90 к.с и 1.9 ТДИ са почти еднакви като съотношение цена/полза(по евтината поддръжка на бензина се компенсира от по-малкия разход на ТДИ-то...здравината накланя леко везните в полза на турбодизела)....но като удоволствие за шофиране турбодизела няма равен.
Сега ще ми заговорите за 1.8Т....ама там цената хвърчи на високо!Хем скъпа поддръжка като дизела(турбо,демпферен маховик и т.н.) хем здраво хапване!
За мен 1.8 90 к.с. бензин и 1.9 ТДИ 110 к.с.(роторна помпа) са оптималните като динамика,здравина и поддръжка ДВГ на VW!От ДВГ-тата е взето максималното без това да влияе на ресурса им.