Здравейте,искам да попитам нормални ли са тези стойности от vag-com,защото ми направи впечатление,че моите стойности се различават от тези на колегата в ето тази тема viewtopic.php?f=24&t=360570, притесняват ме тези 5,2mg\str на първи канал,също ми е интересно да знам какво означават стойностите на 13 канал.Колата е голф 4 1,9TDI,AGR мотор ,4motion.Питам ,защото колата е малко мудничка,иначе центровката е добре,дебитомера също ,турбото надува в граници.Чрез адаптация успях да сваля милиграмите до 4,4-4,6.
http://img831.imageshack.us/img831/7893/sdc11687k.jpg
Поздрави.

голф 4 1,9TDI , 90 к.с. питане относно милиграми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане относно милиграми на голф 4 1,9TDI ,90к.с
Никой ли няма отговор по питането ми. 

- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Здравей :)
- на 13-ти канал са ти стойностите на дюзите ,който всички са ти в граници.
- на 4-ти канал също всичко ти е в граници.
- на 1-ви канал във втори прозорец са ти милиграмите на впръскваното гориво ,който са ти малко завишени.За да ти е в норми за твоят мотор(и моят е същият) трябва да е около 3.0 мг и щом със адаптация не можеш да ги свалиш по малко от 4,4мг се посъветвай със майстор.
- на 13-ти канал са ти стойностите на дюзите ,който всички са ти в граници.
- на 4-ти канал също всичко ти е в граници.
- на 1-ви канал във втори прозорец са ти милиграмите на впръскваното гориво ,който са ти малко завишени.За да ти е в норми за твоят мотор(и моят е същият) трябва да е около 3.0 мг и щом със адаптация не можеш да ги свалиш по малко от 4,4мг се посъветвай със майстор.
Последна промяна от Jonkata_v на Нед 07 апр 2013 13:35, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора,а имаш ли представа от какво може да е завишено горивото,за да знам какъв майстор ми трябва,нещо по помпа,електроника.Да не би колата като е 4motion, целенасочено да и е подадено гориво?Поздрави.
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
На този въпрос не мога да ти отговоря :)
Според мен ти трябва някой който да ти погледне комплексно всичко....
Според мен ти трябва някой който да ти погледне комплексно всичко....
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
[quote="montresor"]..притесняват ме тези 5,2mg\str на първи канал,..Чрез адаптация успях да сваля милиграмите до 4,4-4,6...
quote]
4 - 5 мг е стандартаната стойност при загрял мотор без консуматори . Ако искащ да ги свалиш повече трябва да се мръдне ел блока на помпата механично - ще направи колата в ниските обороти по-пъргава и леко ще вдигне разхода , въпреки , че по борд ще ти показва по-малко. Това е понеже лъжеш компа , че ти е пуснал по-малко гориво , той се шашка и вкарва повече да компенсира , но на борда си остава фалшивата ниска стойност.
quote]
4 - 5 мг е стандартаната стойност при загрял мотор без консуматори . Ако искащ да ги свалиш повече трябва да се мръдне ел блока на помпата механично - ще направи колата в ниските обороти по-пъргава и леко ще вдигне разхода , въпреки , че по борд ще ти показва по-малко. Това е понеже лъжеш компа , че ти е пуснал по-малко гориво , той се шашка и вкарва повече да компенсира , но на борда си остава фалшивата ниска стойност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами вече мръднах ел. блока на помпата и милиграмите са 3-3,2 колата наистина стана по пъргава, но май започвам да съжалявам щом и разхода вдига,аз си мислех,че заводски мо дават около 3 милиграма и за това реших,че нещо не ми е наред а колата си е била в норма.Май ще си върна старите стойности.Поздрави.
montresor написа:Ами вече мръднах ел. блока на помпата и милиграмите са 3-3,2 колата наистина стана по пъргава, но май започвам да съжалявам щом и разхода вдига,аз си мислех,че заводски мо дават около 3 милиграма и за това реших,че нещо не ми е наред а колата си е била в норма.Май ще си върна старите стойности.Поздрави.
Остави я така

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз мисля да я задържа на 3-3,2,защото по ме кефи. Интересно ми е има ли последствия за мотора,не че,ще я карама 100 години тая кола ,също така ми е интересни,че изобщо не изпушва този голф ,само на пета не съм го загледал над 4000 оборота какво става иначе на другите предавки си го вкарвам в червеното(е не много)комшията гледа и казва ,че няма грам пушек дори при превключване.Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 1,9TDI , 90 к.с. питане относно милиграми
Няма да ти вдигне разхода, даже може да падне малко при нормално каране, още повече че не изпушва. Двигателя и помпата имат износване и мотора работи по-добре с по-богата смес, а по-ниските милиграми означават това. От завода излизат на 3.8-4 мг при загрят мотор над 80 градуса и изключени всички консуматори.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Аз съм с 2.0мг. и не намирам разлика във разхода, даже може и да е по-малък от преди на 4,5мг.
Ако вдигне разхода то ще е минимално, но пък при по пъргава кола си заслужава.
Ако вдигне разхода то ще е минимално, но пък при по пъргава кола си заслужава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колега "Zinoto" изкаш да кажеш ,че мие е износен двигатела и помпата.Много ме съмнява специално за двигателя та тя не бара маслото което е 5W40,а помпата мога ли да я гледам по някакъв начин на вага.Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не ти говоря за износен /издухан мотор/, ама не е и нов нали! Дал съм ти заводските милиграми иначе на 3 е по-добре. На Ваг кома трудно ще разбереш в какво състояние е помпата. На първи канал при работа на място показва в 3 та графа положение на плунжера в помпата примерно 1,45, можеш да сравниш с друга кола с мотор като твоя при изключени консуматори и еднакви милиграми, принципно е колкото по-високо е числото при едни и същи условия, толкова е по-износена помпата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не знам как е вярно твърдението за по малък разход при по малки милиграми но наистина по всички мануали за бощ помпите дават по малка консумация при по голямо число милиграми.А на практика като засичам разхода преди на около 2 мг. сякаш даваше по малък разход не само по борд. компютър.Явно има друго нещо значение за разхода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както при чип тунинга, на по-ниски обороти има по-висок въртящ момент и върви с по-малко газ, може да се превключва по-рано на по-висока предавка. Помпата изпомпва повече гориво на цикъл, но циклите са по-малко на брой.
Върни се в “Дизелови агрегати”