Правен проблем с телефон(gsm)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Правен проблем с телефон(gsm)
няма начин да те прецака лизинга е на негово име него ще търсят , не се притесняваи пази си бележката от еконт-експрес че си платил за телефона ако го обяви за откраднат и ако ви извикат не го даваите кажете че е откраднат и толкова иначе ще го вземат в полицията и ти трябва да го съдиш за да си вземеш парите обратно
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Stivi написа: И на мен ми се струва че единственото което може да се очаква като проблем е ако се стигне до ремонт по време на гаранцията да го откажат !
И моя телефон е по същата схема и вече влиза три пъти в сервиза - проблеми нямам. А и доколкото съм си чел гаранционната карта, там никъде не пише, че условията по нея не важат ако спреш да си внасяш вноските

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Гаранционното обслужване не е свързано с това дали се плащат вноските за телефона. Доставчика (примерно Технополис) си е взел вече парите от лицето с което е сключен договорът за продажба на изплащане (примерно TBI credit). Ама и да не беше пак няма да може да откаже. 

- R.o.s.e.n
- Автомобил:
- Двигател:
За вас няма да има проблеми. Лизингодателят ще си го търси него за въпросните вноски + лихви за закъснение и т.н.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Stivi написа:Тоя капут пробва номера от селска вечеринка,не стига че взел 400лв за телефона ами ако може и лизинга да му изплати,егати и наглецаИ на мен ми се струва че единственото което може да се очаква като проблем е ако се стигне до ремонт по време на гаранцията да го откажат !
+1

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
golfmaniak666 написа:снощи е звънял на приятелката ми да я усведоми за изплащането и да и каже да го продължи за да не и го вземат
Хахахаха... ебати схемата! Е тоя наистина заслужава да му намачкаш кашона

Що не го викнеш на среща да му дадеш следващата вноска?

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
k_garchev написа:Има за какво да се тревожи,само ако го обяват за издирван!Тогава могат да и го вземат!
И как ще стане това с нормалната процедура?

Ако телефона е застрахован и застрахователя изплати на 'опечаления' сумата, дали няма да предприемат мерки за 'разкриване' на случая?
Ако е у вас гаранцията и касовата бележка, абсолютно няма от какво да се притеснявате! ;)
п.с. с думи прости - ако иска да ви 'прецака', има как (уж). Но няма да спечели нищо, а вие няма да загубите нищо ;)
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
ако отново и се обади продавача да иска вноските. жалба или направо дело срещу него за изнудване - задължително с всички документи от покупко продажбата
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Нито той, може да ви направи нещо, нито вие на него! Ползвайте си телефона със здраве и не се притеснявайте!
Давам пример! Купих си Пералня от приятел, който я купи на изплащане от Техномеркет(Джет кредит) и след 2 месеца ми я продаде на половин цена! Той не изплаща пералнята, парите които взе си ги похарчи, и няма как да му вземат пералнята, просто ще го намерят и ще си плати като поп! Това е
Давам пример! Купих си Пералня от приятел, който я купи на изплащане от Техномеркет(Джет кредит) и след 2 месеца ми я продаде на половин цена! Той не изплаща пералнята, парите които взе си ги похарчи, и няма как да му вземат пералнята, просто ще го намерят и ще си плати като поп! Това е

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
При следващото му обаждане (защото ще има обаждания, като го подгонят, но ще е единствено от него) приятелката ти му казва, че "Да, да! Другата седмица вземам пари и ще ида да платя 1 вноска!"
... И така следващите 2-3 месеца...
... И така следващите 2-3 месеца...

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
group® написа:...
Какво ще стане,въпросният продавач отиде в полицията и каже,че са му откраднали телефона от автомобила,заедно със всички документи принадлежащи към него?Ако в бележката от Еконт не е записан IMEI-а на телефона не може да се докаже,че е закупен и полицията ще го конфискува и не след дълго ще се озове в собственика си по гаранционна карта!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev Колега, по твоята логика, полицията не знаят за тези мотки! Когато отидеш в ЕКОНТ, те имат разпечатка на всички пратки стига само да им дадеш дата, или телефон на получателя!
Няма как да стане това което мислиш! Нали въпросният жалбар, трябва да предостави доказателства, пред полицията, че са го откраднали а не закупили от него. Или ще каже, че кутията и гаранцията си ги носи в колата, барабар с телефона
Няма как да стане, просто да го пратят в трета глуха и до там! 
Няма как да стане това което мислиш! Нали въпросният жалбар, трябва да предостави доказателства, пред полицията, че са го откраднали а не закупили от него. Или ще каже, че кутията и гаранцията си ги носи в колата, барабар с телефона

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Живеем в държавата на безумията!Всичко може да се лсучи!Сега се сещам за темата в която собственик на апартамент не може да изгони наемателя и се съдят и той не може да си влезне в собственото си жилище!
На мен ми взеха от полицията краден телефон,който закупих през интернет!Бележката от Еконт изобщо не ми я признаха за какъвто и да било документ!
Според мен сега трябва да се подаде една жалба в полицията за изнудване,за всеки случай!
На мен ми взеха от полицията краден телефон,който закупих през интернет!Бележката от Еконт изобщо не ми я признаха за какъвто и да било документ!
Според мен сега трябва да се подаде една жалба в полицията за изнудване,за всеки случай!
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
A ве кой го измисли Еконта в тая тема????
Човекът си е писал, че приятелката му е взела телефона заедно с кутията от продавача, а вие тъпчете като невидели "бележка от Еконт", та бележка... Къв Еконт като си го е взела от продавача ??? Или според вас Еконт играе ролята на нотариус при всяка покупка на телефон
По темата - наистина няма от какво да се притеснява мацката кой какво щял да каже или да прави, това не е недвижимо имущество, че да е обременено с тежести и да се прехвърлят при покупка!
П.П.2: Колега Гарчев този пример с наемателите е нормален. Нямаш право да изхвърлиш наемателя преди да е изтекъл договора. Можеш да заведеш дело, но дори само патрона на вратата да му смениш ще те осъди за самоуправство и никой адвокат не може да те спаси...
Човекът си е писал, че приятелката му е взела телефона заедно с кутията от продавача, а вие тъпчете като невидели "бележка от Еконт", та бележка... Къв Еконт като си го е взела от продавача ??? Или според вас Еконт играе ролята на нотариус при всяка покупка на телефон

По темата - наистина няма от какво да се притеснява мацката кой какво щял да каже или да прави, това не е недвижимо имущество, че да е обременено с тежести и да се прехвърлят при покупка!
П.П.2: Колега Гарчев този пример с наемателите е нормален. Нямаш право да изхвърлиш наемателя преди да е изтекъл договора. Можеш да заведеш дело, но дори само патрона на вратата да му смениш ще те осъди за самоуправство и никой адвокат не може да те спаси...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
k_garchev написа:... полицията ще го конфискува ...
Е точно това няма как да стане ;)
Ако слушаш изказванията на пишман полицаи - те са съдии, прокурори, адвокати и съдии изпълнители

azrod написа:A ве кой го измисли Еконта в тая тема????
Човекът си е писал, че приятелката му е взела телефона заедно с кутията от продавача, а вие тъпчете като...
взе ми думите от клавиатурата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”