Добро утро ...
закъснял за работа направих ПТП (леко ужилих спряла кола) и напуснах местопроизшествието . Какво следва ? Кога да ги очаквам и колко ще ми струва цялата нелепа ситуация ...
Днес след работа ще ида да го потърся но е на място което половината град спира и се съмнявам да открия потърпевшия ...
ПС : да знам , килешко изпълнение е

избягал ПТП последствия - Ин прогресс
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: избягал ПТП последствия - Ин прогресс
Евала ,първото ти мнение тук и си признаваш вина за нещо дребно!!!
Малко хора биха го направили!Ако откриеш човека,може и да се разберете като възпитани хора.Случва се на всеки,ламарини са!Здраве да има.

Малко хора биха го направили!Ако откриеш човека,може и да се разберете като възпитани хора.Случва се на всеки,ламарини са!Здраве да има.

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Е, поне ще знаеш от какво те сърби дупето днес!
Последствия няма да има ако не са те снимали случайно. ако намериш човека, може после двустранен протокол да пишете - поне той да си оправи количката.
П.С. такива неща се случват в тоя трафик, дано са леки проишествията
Последствия няма да има ако не са те снимали случайно. ако намериш човека, може после двустранен протокол да пишете - поне той да си оправи количката.
П.С. такива неща се случват в тоя трафик, дано са леки проишествията
-
- Автомобил:
- Двигател:
lubo007 написа: Последствия няма да има ако не са те снимали случайно. ако намериш човека, може после двустранен протокол да пишете - поне той да си оправи количката.
а според мен снимка нямат , ама някоя и друга бабка ще се намери да е видяла ... аз си мислех че ще дойдат до работа да ме търсят или вкъщи . то че ще го търся човек да му платя това е ясно ама патрулка спряла пред работа и аз в нея ...

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Като бял човек си оставяш написани тел. и имена на лист който защипваш на чистачката. После двустранен протокол и всичко ок.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Ако някой те е видял и е записал номера и човека подаде сигнал/жалба в КАТ, последствията могат да са сериозни, солени глоби + отнемане на книжката, при напускане на местопроизшествието по презункция те третират като употребил алкохол. При тези условия и гражданската ти не важи !
Ако не са ти записали номера, последствия няма как да има, но би било честно да намериш човека и да се оправите.
Аз съм бил от другата страна, потърпевш от удар на паркинг - смазаха ми калника и знам колко е гадно. За съжаление този който ме е ударил просто се беше изнизал и се наложи да си го правя за моя сметка.
Ако не са ти записали номера, последствия няма как да има, но би било честно да намериш човека и да се оправите.
Аз съм бил от другата страна, потърпевш от удар на паркинг - смазаха ми калника и знам колко е гадно. За съжаление този който ме е ударил просто се беше изнизал и се наложи да си го правя за моя сметка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
солени глоби ? аз чета за 100-200 лв и 1-6 месеца без книжка .
ПС: ще е чудно ако не мога да го намеря
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Е, солени е относително понятие, за мен 200 лв. на вятъра не са малко, пък и едни 6 месеца без книжка...
А, само за да сме напълно прецизни :
Извадка от ЗДП
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
5. наруши задълженията си като участник в пътнотранспортно произшествие;
Източник : http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
А, само за да сме напълно прецизни :
Извадка от ЗДП
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
5. наруши задълженията си като участник в пътнотранспортно произшествие;
Източник : http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Според мен поради ранния съботен час, лошото състояние на здравната система у нас и в частност намалелите субсидии за очни прегледи и здраве, в комплект с ниските пенсии и скъпите офталмологични услуги и артикули (очила)... можеш да разчиташ на приблизително висок процент шанс, никоя злочестива дама от трета възраст с уклон към хорските и комшийски "новини" (клюкини и интриги) да не те е е снайперирала.
Бонус проценти можеш да добавиш ако живееш в централен и прашен квартал поради, което според замърсяването на въздуха и все още ниските сутрешни температури, наличието на мръсни прозорци би възпрепятствало злонамерено лице от женски род на преклонна възраст да те наклевети...
В крайна сметка е редно в случай, че ти се размине (наклеветяването), да си уредиш сметките по най-бързия начин и в никакъв случай да не забравяш да почерпиш за това, че си минал тънката лайсна :)
Бонус проценти можеш да добавиш ако живееш в централен и прашен квартал поради, което според замърсяването на въздуха и все още ниските сутрешни температури, наличието на мръсни прозорци би възпрепятствало злонамерено лице от женски род на преклонна възраст да те наклевети...
В крайна сметка е редно в случай, че ти се размине (наклеветяването), да си уредиш сметките по най-бързия начин и в никакъв случай да не забравяш да почерпиш за това, че си минал тънката лайсна :)
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Случва се и на най-добрите карачи/шофьори! Записваш номера на возилото което си натЪртил, след работа отиваш в кат и търсиш информация за това возило с този номер, и да се разбирате! Сега, че няма да минеш тънко, е ясно. Но е много лошо ако ти се случи на тебе. 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Не вярвам да тръгне някой да те търси ако само си го жулнал
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
lalala22 написа:солени глоби ? аз чета за 100-200 лв и 1-6 месеца без книжка .
При напускане на ПТП, колега, гражданската ти отговорност отпада и ти освен твоите щети покриваш и на другия собственик.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”