Поло 6N1 AEX проблем със стартера

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Re: Поло 6N1 AEX проблем със стартера

Мнениеот ivanovkbg » Съб 26 яну 2013 12:53

freestyler911 написа:Не че нещо, ама от свещи до стартер има лека разлика. Или ти не знаеш кое кога се случва и как звучи, или майстора ти му има нещо или те хвърля на х*я ...

А така като те слушам си сменял точно нула пъти свещи и хич не ти е ясно как се развиват свещи...

Сигурно като ти свърши бензина си доливаш антифриза в разширителни съд и всичко се оправя ?

Меко казано съветът ти или споделяне на мнение ли, не знам как да го нарека е смешно.

Свещите не ги развивах аз, а майстора и малко странно той да не знае как се развиват. 3-те свещи се отвиха сравнително лесно и нормално, но 1-та не искаше да се отвива.
Не знам от какво е бил проблема, но факт е, че сега го няма този проблем.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 26 яну 2013 14:47

С други думи казано , си чувал звуци, но какви и от къде не е ясно, а след това ти е отказала колата и се оказали свещи и кабели. Така ми звучи по достоверно, но нека не си мислят хората ,че когато имаш проблем със стартера, сменяш свещи и се оправя.

Поздрави!

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Съб 26 яну 2013 16:46

freestyler911 написа:С други думи казано , си чувал звуци, но какви и от къде не е ясно, а след това ти е отказала колата и се оказали свещи и кабели. Така ми звучи по достоверно, но нека не си мислят хората ,че когато имаш проблем със стартера, сменяш свещи и се оправя.

Поздрави!

Мда, не знаех от къде точно идва, ама се чуваше като на стартер.

EwgeniKolew
Автомобил: VW POLO
Двигател: AEX

Мнениеот EwgeniKolew » Нед 07 апр 2013 15:31

и при мен е така взех колата преди месец някой път пали от 1вия път някои път от 3 4 ..
още в самото начало хората в сервиза свалиха стартера и казаха че бендикса е за смяна 50 лв е нов сменяте го и това е аз все още карам така но е доста изнервещо да чакаш някой път ...

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Вто 09 апр 2013 21:09

Наскоро имах същия проблем колега!
Отиваш при Мишо в СБА то и ти прави стартера чисто нов, на мен ми излезе 55 лв. - нов бендикс стария имал луфт и по някой път не ми изхвърляше. Почистване и смазване. Бендикс 35 лв и за труд 20 лв. Твоя може да е по евтин или малко по скъп, зависи от стартера, по принцип ако е БОШ е по евтин, за Валеото ми казаха че е по скъп в Авто Плюс.
Човека ми го оправи и съм много доволен, все едно съм с нов стартер(да чукна на дърво).
Иначе майстора ми каза, че на топло го прави по рядко и да си карам така, ако не е много често, но аз обичам да си оправям нещата навреме.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Съб 13 апр 2013 19:13

Откакто се затопли времето стартера пали без грешка. Само от време не време пропуска, ама от втория път пали и газ. Комшията ми каза, че имал същия проблем и каза че стартера бил "сух" и затова правел така. Има ли нещо вярно в цялата тая работа?

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Съб 13 апр 2013 19:44

Ако на някой му трябва стартер имам точно за този мотор, а цената е народна ша се разберем

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”