Здравейте,
Пускам тази тема защото ме наплашиха днес и имам нужда от съвет.
Реших да си купя този ксенон http://www.hid.bg/hid-bulgaria-H7-xenon-ksenon-komplekt .Колата ми е Поло 9N от 2003-та година.Реших да се консултирам с няколко майстори преди това.Първо отидох при техника дето ми прави всичко по колата.Той каза да не си взимам ксенони,защото коша ми е много малък и няма как да се монтират.Отидох при жичкаджия,който каза че може да се монтира,но какъвто и ксенон да сложа,ще ми изгорят чистачките и няма как да се нагласи......В сервиза на Фолжваген ми обясниха,че това са ненужни неща и е невъзможно да се монтира без да има щети......
Много моля кажете първо дали избраните от мен ксенони са добри за моята кола и къде да отида да ги монтират без да имам каквито и да е щети.Аз сега съм със заводските фарове със стандартни крушки.
Благодаря ви.

Поло 9N 2003 ксенони
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Ксенони
Заводските фарове със стандартни крушки слаби ли ти са, колега?
Защо не опиташ с някой по-скъп модел на Филипс или Осрам за твоя цокъл лампи, вместо да се занимаваш с глупости и да слагаш ксенони на тоя кристален фар да вадиш очите на останалите участници в движението
Защо не опиташ с някой по-скъп модел на Филипс или Осрам за твоя цокъл лампи, вместо да се занимаваш с глупости и да слагаш ксенони на тоя кристален фар да вадиш очите на останалите участници в движението

- Wolfgar
- Автомобил: Polo 9N
- Двигател: BBY 2003
Ами колега малко са ми слабички.Мислех за някакви диодни крушки,но ксенона ми изглежда по-добре.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, вкарваш се във филм, който няма край! Сложиш ли тези ксенони, проблемите ще ти започнат, най-вече от към инсталация! Казвам го, защото много другари се оплакват, проблемите са най-вече, че едната крушка не свети, баласта не пали и такива работи! След това почва да изчезват фаровете и т.н!
Няма неща които не могат да се монтират, но с ксенона разликата е огромна, свети доста добре и СИЛНО, ако нямаш лупи на фаровете няма смисъл, хем ти няма да гледаш, хем и насрещно движещите се, няма да гледат!
Няма неща които не могат да се монтират, но с ксенона разликата е огромна, свети доста добре и СИЛНО, ако нямаш лупи на фаровете няма смисъл, хем ти няма да гледаш, хем и насрещно движещите се, няма да гледат!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
По-добре на Osram cool blue много съм доволен въпреки, че счупих едната...а се изръсих 40 лева близо за 2 H1 

- Wolfgar
Re: Поло 9N 2003 ксенони
мммм тези Osram cool blue изглеждат добре.Доста ли са силнички и колко време карат горе-долу?А и исках да ви питам нали H7 ми трябват?
Пробвай има и едни Xenon Look, мисля, че бяха с 20% по-силни от обикновенна крушка, хем стои хубаво като ксенон хем и се вижда по-добре.
Иначе по темата за поставянето на ксенон, все си мисля, че ако попаднеш на приличен майстор с опит би трябвало да нямаш проблеми после. Едва ли всеки, който е с ксенон има проблеми... всичко зависи от монтажа!
Иначе по темата за поставянето на ксенон, все си мисля, че ако попаднеш на приличен майстор с опит би трябвало да нямаш проблеми после. Едва ли всеки, който е с ксенон има проблеми... всичко зависи от монтажа!
- Wolfgar
Колега сложих Philips Blue Vision Ultra.Страхотно стана :)Дават син отенък и светят доста по-силно от стандартните ми :)
Благодаря за отговорите
Благодаря за отговорите
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
Здравей колега, моят Po също е с ксенон и просто чакам да ми изгори и другия баласт за да се върна на Stock! С монтажа няма никакви грижи мога да ти дам телефон на човек от който аз си купих ксенона и ще ти го монтира доста скрито. Монтажа е елементарен стига да имаш въображение. Добре е когато караш при дъжд вижда се повече, но нека не забравяме, че вече има и Stock крушки, които са страхотни. Само ще кажа цена един баласт 50 лв. Препоръчвам ти да си вземеш някакви газарски крушки и да забравиш за филма Ксенон!

- plamen_vv
- Автомобил: Polo 9N3
- Двигател: BBM 2008
Незнам по какви майстори си ходил и какви са тея глупости с последващите проблеми от монтажа на ксенон. По принцип на моята количка бях с крушки филипс ксенон луук екстрийм вижън - виждаше се повече от доволно добре, впоследствие приятели ми подариха ксенон за рожденния ден - много нисък клас. Монтирах си го сам от желание да видя аджаба каква ще бъде разликата. Та от януари до сега съм с него, проблеми никакви, разликата с филипса е огромна. Карама доста, градско и извънградско, фаровете ми са пуснати ниско долу и досега никой не ми е присветнал нощно време че го заслепявам. Митовете и легендите за тоя пуст ксенон се носят и носят, а всичко опира до правилно регулирани фарове.
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
На мен също никой не ми е светил казвам че ако ти изгори баласта ходи го оправяй ще видиш като се случи за което се надявам да не е скоро. Извинявам се за правописа но пиша от телефон.
- Wolfgar
Колеги аз реших да не се набутвам с кинти и сложих Philips Blue VisionUltra.Много съм доволен от тях.Или стандартните ми крушки вече са били заминали или просто новите са върха,защото вече ми е като ден :) Благодаря ви за съветите. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”