Колега - всеки се опитва да ти даде съвет и да помогне. Не скачай така на хората да им се караш. Ако наистина си изгорил 3,5 литра масло за 500км и не си видял "бира-скара"-та зад колата явно проблема не е в нас. Ако не си измерил правилно нивото на маслото проблема пак не е в нас. Ако си купил кола, която има течове и не можеш да ги откриеш проблема отново не е в нас....
Вариантите са:
-колата гори масло и не си видял пушилка защото все още има катализатор (което ми се трува малко вероятно зашото той вече трябва да се е задръстил тотално при този харч);
-колата има СЕРИОЗЕН теч на масло;
-не сте наляли правилното количество масло;
- комбинация от по-горе изброените.
При реално необходими за нормална работа на този двигател около 4л. масло ако липсват 3,5 литра според мен двигателя трябва да е пред затягане и да чукат яко лагери, повдигачи и въобще всичко за което се сетиш. На мен ми е светвала лампа за ниско ниво на масло на 1,8Т двигател но тогава в мотора има около 2,5-3 литра при нормално 4-4,5л. Според мен бъркаш в изчисленията.
GOLF 4 1.4i ..гори 3.5литра масло за 500км
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: GOLF 4 1.4i ..гори 3.5литра масло за 500км
Не мога да разбера мнения ли трупат някои хора или спазват максимата: "чукча не читател чукча писател".
Човека каза "няма течове"
Каквото и масло да е няма как 3л да останат някъде и след няколко часа да се оттекат във картера.
При такъв зверски разход има два варианта или яко тече което ще се вижда цялата кола ще е омазана отдолу или ще го гори. При варианта да го гори трябва да пуши и да мирише яко.
Ако приемем че го изгаря или няма маслообирачи или няма сегменти. Развий свещите и виж дали не са омазани. Мерете компресия. Отделно трябва да има и несвойствени шумове няма как да ги няма при такова износване.
Човека каза "няма течове"
Каквото и масло да е няма как 3л да останат някъде и след няколко часа да се оттекат във картера.
При такъв зверски разход има два варианта или яко тече което ще се вижда цялата кола ще е омазана отдолу или ще го гори. При варианта да го гори трябва да пуши и да мирише яко.
Ако приемем че го изгаря или няма маслообирачи или няма сегменти. Развий свещите и виж дали не са омазани. Мерете компресия. Отделно трябва да има и несвойствени шумове няма как да ги няма при такова износване.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Може би Колегата има в пред вид ,че за 500 км се пада по 3,5 л а не ,че ги налива наведнъж.С половин литър естествено ,че мотора ще е аут.
С изречението ти по горе се разбира,че ме смяташ или за малоумен или за жена :D не скачам да се бия просто е дразнещо ;) а за гумичките в Германия казаха че били сменяни така,че може и да го има този вариант с ненапаснати гумички.. а двигателя е съпер чист нищо му няма на външен вид, но днеска след като проверих аспаруха ми стана ясно колко е сериозно само от миризмата и от саждите ;)
-----
Друг двигател ще го мисля но.. пак си рискувам с тоя 1.4i дори и да е друг ;)
-----
компресията е 12 - 12.5 на четирите целиндъра майстора каза, че най-вероятно обаче е лъжлива поради причината, че яде маслото, а течове няма да никакви гледах я аз и при още 2ма техници.. аспуха издава истината за жалост
Свещите не съм ги гледал още.
Утре ще ги погледна най-вероятно ще са си супер мазни което какво ще рече?
------
Първо не знаех за проблема за маслото когато взех колата смених го 3.2литра карах 500км и лампата светна когато отидох в сервиза го премериха с мн по дълга щека от моята сигурно 5см поне по надолу беше.. и сега пак си го гори днес сложих 1л и пак сме на макс
-----
Друг двигател ще го мисля но.. пак си рискувам с тоя 1.4i дори и да е друг ;)
-----
компресията е 12 - 12.5 на четирите целиндъра майстора каза, че най-вероятно обаче е лъжлива поради причината, че яде маслото, а течове няма да никакви гледах я аз и при още 2ма техници.. аспуха издава истината за жалост
Свещите не съм ги гледал още.
Утре ще ги погледна най-вероятно ще са си супер мазни което какво ще рече?
------
Първо не знаех за проблема за маслото когато взех колата смених го 3.2литра карах 500км и лампата светна когато отидох в сервиза го премериха с мн по дълга щека от моята сигурно 5см поне по надолу беше.. и сега пак си го гори днес сложих 1л и пак сме на макс

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Сега като казваме ,че е лош не си мисли ,че всички горят колкото твоят масло!Имам аверче с такъв мотор и си кара без проблем .Пробвай ако минеш само със сегменти .Ако не ,намери читав мотор и си свиркай. 

- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Погледни и водата/антифриза ... дали има масълце там :)
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
При мен на Голф 3 1.6 мотора 75 коня, с газова беше същия проблем. Отзад ауспоха (дупето на колата) яко мяташе пламъци от син пушек, в града яко ме освирваха и поздравяваха мама! Но се оказа, че предишната смяна на гумички от майсторите, не са били напраснати със този ключ който е за гумички (така ми обясниха майсторите) и после ги напаснаха както трябва, и колата не яде масло вече 

мм с тея коментари за ненапаснати гумички ми дадохте малко надежда хаха.. колко пари ти взеха за тоя ремонт с напасването ?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Еми, аз колата я карах, при същите майстори които не ми ги направиха още 1-вия път, и колата си пушеше здраво, и за 2-рия път, не съм плащал! Взеха ми 100 лева със труга и гумичките! Но гумичките са евтинджоз, колкото бира 4 лева за всичките! 

ясно еми.. явно ще пробвам този вариант с гумичкие пък каквото сабя покаже :)
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,явно мотора е за ремонт.При положение,че не тече от никъде!znainainai ти каза,какво да правиш.Увери се точно и си го направи,ако колата си заслужава,от към външен и вътрешен вид.Какво продаване.Ти ако я запалиш пред купувача в тоя вид и двамата,че получите токсикация от изгорелите газове...
- h13n1za70ra
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: GTI 2006
- Контакти:
И аз си купих голф 4 1.4 и един ден карах със 160 и от налягането в двигателя маслото изби през 2 семеринга явно са били за смяна и останах потресен далеч от домът :Д
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
А кога са сменяни тия гумички?Или са ти казали,че са сменяни?Щото може и да не са пипали нищо.Това с което може да започнеш е да ги смениш наново.8лв.са гумичките и 30-тина за смяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имах същия проблем с разход на масло, беше по малък ама го имаше(за 500-600 лм 1л. и нагоре) Първо проблема идваше от лошо масло! Тези мотори са по-капризни откъм масло! Друго: провери си гнездата на свещите, ако са пълни с масло сменяй силикона на капака на клапаните и съответно на картера(при мене и това беше един от проблемите!) След това аз лично смених и маслото с по-добро : YACCO 15W50 то е за по захабени мотори като нашите примерно!
И в момента всичко си е наред..така, че моя съвет е да се огледа за течове от по горе описаните неща и после смяна на масло! Поздрави 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
3 кила масло не може да ги вкара при свещите...то просто няма толкова обем там
.Така или иначе преди да търсиш друг мотор, не е зле да се свали главата и да се види какво става в твоя - ако буталата хлопат доволно, тогава си търси друг мотор, ремонта е нерентабилен. Ако са добре, смени едни сегменти, шлайф на главата, нови водачи (винаги ги цепят) и гумички на клапаните и трябва да не харчи повече от литър на 10 000км.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”