Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Купувам годишни винетки K3 (леки автомобили)
Няма нужда да се стърже стъклото колега за да падне залепена винетка на станьол от цигари примерно.Казах, че всеки си има мнение.Не смятам, че си струва за 67лв на година, да водя дела и да се разправям с дебилната ни система в държавата.Ще загубя много повече средства и време, отколкото да си купя 2 винетки вместо една 

- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
didoriginal написа:Аман от цигански истории. Кога българинът ще разбере, че т.нар. данъци и такси са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за ВСИЧКИ. Пари за 2 коли има, но 134лв. за винетки - не. Хитро. ;)
Защото това не е държава.
В закона е написано. Винетната такса е държавна такса. Това означава че се плаща за време . Тоест. 1г 67лв, 1 месец= 1/12 = 5.6лв, и седмична 1/52 или 1.3лв.
Така е в закона Само че тази държава не спазва закона - ??? защо ние да го спазваме.
Последно миналата годин от ЕС се оплакаха за цената на дневните винетки за тир и нащите цървули ги намалиха.НО естествено за за българи в бг неважи
Раздел III.
ОТГОВОРНОСТИ
Чл. 6. Отговорните частни и длъжностни лица за неплатени по тяхна вина такси или платени в по-малко се задължават да платят същите и се наказват с глоба до троен размер
Това означава чеако ме спрат без винетка - глобата трябва да е 1.3х3 или 10х3лв а не 500лв
държавно беззаконие, Като цяло винетките са извън закона
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
Много"интересно"са измислени тези винетки,ако си купиш месечна винетка,примерно на 20.04.2013,тя ще важи до 20.05.2013,тоест точно един месец.А,ако си купиш "годишна" винетка,примерно на 12.08.2013,логично е да важи до 12.08.2014 тоест точно една година
да ама не
тя важи до 31.01.2014,значи всички винетки закупени след първи февруари,не би трябвало да се казват годишни 

- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Винетната такса е "държавна" пропорционална такса.
и се плаща за време.
Само че БГ не спазва закона, с изключение за дневните за чужди ТИР-ове,поради натиска от ЕС
и се плаща за време.
Само че БГ не спазва закона, с изключение за дневните за чужди ТИР-ове,поради натиска от ЕС
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
Е да де,значи годишната трябва да се казва временна винетка,щом е за време 

-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.6 ABU -1994
акта за винетка забравих по кой член беше е за неплатена винетна такса нее за това как си го залепил с дъвка или плюмка тоест винетката ти си сия платил и акта в съда пада
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Човека търсеше винетка...То не бяха лекции,че едва ли не бил прокажен като цакал "държавата" със 67 лв...Ама как да я залепи,ама защо да я маха...Имате ли какво да предложите или не?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:badov написа: Повечето полицаи вече го знаят този номер.При най-малкото съмнение ще пипнат винетката и ще ви напишат акт, че карате без винетка.
А каков пише в ЗДП ??? Да е цитирано някъде трайно ,за цял живот . Не е.
Полицая има право да гледа отвън, а не да стърже и чопли вътре по стъклото.
Да си оправи държавата пътищата и тогава да иска такси за винетки. Само траповеи ями. Фрезова т се ямите дето цяла зима стояха и вече 1,5 месеца няма полагане на асфалт. Може предизборно в началото на сл. месеца да сложат кръпките.
И като имаш 2 автомобила да не би да ги управляваш едновременно извън населените места ??
Но само да се доят гражданите за данъци няма да стане така - затова е и хитруването. Самата държава / правителство/ хитрува , а иска гражданите да са като овце на заколение.
Оргиналния цитирай ми къде пиуеш. че всеки автомобил трябва да има закупена винетка.
А ти като умуваш толкова гледай да не ти падне винетката пред полицаите като те спрът и да видиш как ще запееш друга песен

Че нямаме пътища съм съгласен,но с държавата не можеш да си мериш пи*ката защото ти е много малко.
До колкото дали можеш да ги караш 2-те коли едновременно не можеш ,но пробвай да караш и с една гражданска отговорност двете да видим какви става.
Никъде не пише дали трябва да е залепена трайно,но и никъде не пише че трябва да е залепена на фолио,за да можеш да я месриш.Ако е трябвао да е така да си ги направили като талончета и да си я сложиш в джоба и само да я показваш като те спират,но уви не е така.Има си нясто където трябва да седи-даже ако не е там и полицая реши пак може да ти пиши един акт и да ти раздели семейния бюджет с една стотарка
-
- Автомобил:
- Двигател:
rifad написа:акта за винетка забравих по кой член беше е за неплатена винетна такса нее за това как си го залепил с дъвка или плюмка тоест винетката ти си сия платил и акта в съда пада
И трябва да си я залепиш на челното стъкло в долния десен ъгъл.А сие тъка където много пишете кое къде пада и как пада сигурно като ви пресветне някой колега за обирджии по пътя сигурно и спадате 20км/ч под ограничението.Еми ти пък като си толкова запознат със законите сложи си винетката при гражданската отговорност и като те спрът и кажи ето ви застрахока ето ви преглед и ето ви винетка-и ела да видиш какво става в последствие-дайте си СУМПС и лична карта и вместо синьото талонче ще получиш един лист формат А4 с попълнен и чакащ твоя подпис в долния ъгъл-точно там където трябва да ти бъде залепена винетката.Ако ен помните миналата година искаха и номера на автомобила да се пише.За какво ли като можеш да караш 10 автомобила с една винетка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:badov написа: И мога да ти кажа, че лично съм присъствал на сваляне на винетка от полицай!Катаджията каза-може ли да погледна винетката ви и хоп.... Веднага взе документите на моя познат и му написа акт за шофиране без винетка :
Акта пада в съда с добър адвокат. Справка ЗДП
Ако пък автомобила е фирмен на катаджията ще му се завие свят от заплащане на пропуснати ползи пр. за 2000-3000 или 5000 лв.
Не говоря наизуст - минавал съм по трасето. Е след почти 2г получих обещетението, но го получих. Винетка се гледа отвън , ако ще и лупа или бинокъл да си вземе, но да ми стърже по стъклото не = ново стъкло. Никъде няма указано, че могат да си завират гагата в автомобила .Само гледат без да пипат.
Единствено при блокада с голямо произшествие / атентат или от този ред/ . Може да отвориш багажника и да гледат това , което се показва , но не и да се пипа без прокуроско разрешение.
какъво и да е автомобила няма пропуснати ползи-МПС-то ен се спира от движение а само скаперника в него се санкционира с глоба в размер на 100 български левчета и с отнемане на )-контролни точки.
Много ще съм ти благодарен ако постнеш копие от това за какво си получил обещетение.Защото и аз миналата седмица поличих обещетение даже и без да ходя в съда или в КАТ - дадоха ми ги застрахователите.
А ако искаш да кажеш че си ги осъдил че винетката ти е била залепена с фолио и такъв акт си оборил няма да имаш стигане

- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На какво основание ще те глоби 100лв
Обжалване в съда
Има си закон и той е над наредбата, горе съм го писал.
единственото което може да ме глоби е седмична х 3
"Раздел III.
ОТГОВОРНОСТИ
Чл. 6. Отговорните частни и длъжностни лица за неплатени по тяхна вина такси или платени в по-малко се задължават да платят същите и се наказват с глоба до троен размер
"
И другото безумие - Гражданска отговорност на атомобил. Гражданската отговорност е на водач, автомобила не прави катастрофи.
Ако удариш някой - кой е виновен колата или шофьора, кой отнася акта?
Обжалване в съда
Има си закон и той е над наредбата, горе съм го писал.
единственото което може да ме глоби е седмична х 3
"Раздел III.
ОТГОВОРНОСТИ
"
И другото безумие - Гражданска отговорност на атомобил. Гражданската отговорност е на водач, автомобила не прави катастрофи.
Ако удариш някой - кой е виновен колата или шофьора, кой отнася акта?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
red.devilll написа:А ако искаш да кажеш че си ги осъдил че винетката ти е била залепена с фолио и такъв акт си оборил няма да имаш стигане.
Някъде да съм писал, че е залепена с фолио ???
Откакто въведоха винетките никога не съм лепил винетка с махане на предпазното фолио. Никой не ми се е навирал вътре в автомобила да стърже.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги спорим общо взето за глупости!Всеки си има мнение по въпроса.Лично аз не смятам за 67лв на година да си създавам главоболия с ченгетата.Така или иначе се чудят как да се заядат с нас.И на мен не ми харесват пътищата и доста често им тегля по една и се чудя къде ли отиват парите от тези винетни такси, но факт-искат винетка за да караш извън града.
По добре 70лв повече и да ти е мирна главата, а не да вадя ЗДП пред катаджията и да си губя времето
Всички знаем как работят администациите унас и държавата като цяло.Според мен не си заслужават нито нервите, нито времето
По добре 70лв повече и да ти е мирна главата, а не да вадя ЗДП пред катаджията и да си губя времето

Всички знаем как работят администациите унас и държавата като цяло.Според мен не си заслужават нито нервите, нито времето

- kals79
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:badov написа: Повечето полицаи вече го знаят този номер.При най-малкото съмнение ще пипнат винетката и ще ви напишат акт, че карате без винетка.
А каков пише в ЗДП ??? Да е цитирано някъде трайно ,за цял живот . Не е.
Полицая има право да гледа отвън, а не да стърже и чопли вътре по стъклото.
Да си оправи държавата пътищата и тогава да иска такси за винетки. Само траповеи ями. Фрезова т се ямите дето цяла зима стояха и вече 1,5 месеца няма полагане на асфалт. Може предизборно в началото на сл. месеца да сложат кръпките.
И като имаш 2 автомобила да не би да ги управляваш едновременно извън населените места ??
Но само да се доят гражданите за данъци няма да стане така - затова е и хитруването. Самата държава / правителство/ хитрува , а иска гражданите да са като овце на заколение.
Оргиналния цитирай ми къде пиуеш. че всеки автомобил трябва да има закупена винетка.
Подкрепям колегата напълно пари се дават а пътища няма има само трапове а парите се крадат ,друг е въпроса че някой си карат и без такава и като се спрем и се почва а ти си колега добре продължавай и без винетка, а простите плащат.......такава ни е държавата а бедна държава ражда Хитреци,,,,,затова не се чудете защо е така....а за културата на органите на реда нямам думи,,,,,,да се поучат малко от колегите си по света а не да се крият по храстите разпасани като партизани,,,,,и аз не бих си купил винетка за тази пародия на пътища......

Винетка
Така може и бан да получа но да попитам дървените философи за лепенето .Аз съм си купил винетка, спука ми се стъклото отивам да го сменя и видиш ли умниците от АПИ или не знам кои се занимава с винетки направили таз годишните винетки с някви цифрички дето при отлепяне остават на стъклото .Момчетата се постараха при свалянето но 3 цифри си останаха на старото стъклото .Та въпроса ми е аджаба моита винетка изрядна ли е или да си купя пак и да ми важи до 31.12 баси прецаквацията .Нещо тъпо е измислена системата все далавера за държавата .Както беше казал колегата по на горе човек ли носи наказателна отговорност или МПС.Трябва промяна на законодатеството че в БГ само това дет отърва на държавата става .По белите държави Гражданската е на човек и Номерата са на човек и се взимат от общината .А тук нали трябва такси да се взимат очаквам другата година да има нова смяна на номера.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”