Проблем с перката за охлаждане на Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с перката за охлаждане на Голф 3
Здравейте,от 2-3 дни се появи проблем с перката за охлаждане на колата - Голф 3 1.8ми.
В началото свиреше като "клаксон на класически автомобил" (предполагам,че може от лагер да е било) а от вчера започна да тресе цялата кола,когато се включи перката.
Общо взето това са симптомите. Прегледах няколко теми,но не намерих точно решение на проблема и за това Ви моля за мнение и помощ.
Какво и има на тази перка/моторче/лагер и каква е процедурата да се оправи...?
Благодаря предварително.
В началото свиреше като "клаксон на класически автомобил" (предполагам,че може от лагер да е било) а от вчера започна да тресе цялата кола,когато се включи перката.
Общо взето това са симптомите. Прегледах няколко теми,но не намерих точно решение на проблема и за това Ви моля за мнение и помощ.
Какво и има на тази перка/моторче/лагер и каква е процедурата да се оправи...?
Благодаря предварително.
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с перката за охлаждане на Голф 3
Купуваш си перка с моторче втора употреба и я сменяш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колко пари е горе долу ,знаеш ли ?
(Мисля,че всички трябва да сме по-изчерпателни в отговорите си,защото ако аз бях намерил отговор на този проблем,нямаше да пускам нова тема и само да се трупат една след друга темите)
(Мисля,че всички трябва да сме по-изчерпателни в отговорите си,защото ако аз бях намерил отговор на този проблем,нямаше да пускам нова тема и само да се трупат една след друга темите)
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Ето една много хубава тема, която ще ти е много полезна
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1399341
и както един от колегите е писал в нея:
Обърни внимание, все пак, че става дума за АБФ двигателя.
Успех.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1399341
и както един от колегите е писал в нея:
pas1.8mi написа:Лагерите по -скоро са графитени втулки-едва ли ще ги намериш някъде.Сменяй направо целия вентилатор.
Обърни внимание, все пак, че става дума за АБФ двигателя.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега. Бях я видял тази тема,но честно казано не я изчетох цялата точно ,защото видях,че става въпрос за друг мотор,но нещата са подобни.
Мерси все пак :)
Мерси все пак :)
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Съвсем не е толкова просто обаче :)
При голф 3 за да се извади перката,трябва да се свали бронята,гредата под нея,климатичен радиатор и воден радиатор.Ако колата е с оригинален климатик,не става без да се източи фреона,защото едната тръба е отгоре,другата отдолу и съответно трябва да се откачи поне едната (т.е. системата да е празна). Ако няма климатик,нещата са една идея по-прости :)
За ремонта - перките се ремонтират там,където ремонтират ел. мотори и ремонта на твоята би струвал 50-60лв стига да може да се ремонтира (може да се е стопила вътре).Иначе им сменят всичко,което може - четки,колектор,втулки,лагери (някой са с лагери,други са с втулки) и т.н.

При голф 3 за да се извади перката,трябва да се свали бронята,гредата под нея,климатичен радиатор и воден радиатор.Ако колата е с оригинален климатик,не става без да се източи фреона,защото едната тръба е отгоре,другата отдолу и съответно трябва да се откачи поне едната (т.е. системата да е празна). Ако няма климатик,нещата са една идея по-прости :)
За ремонта - перките се ремонтират там,където ремонтират ел. мотори и ремонта на твоята би струвал 50-60лв стига да може да се ремонтира (може да се е стопила вътре).Иначе им сменят всичко,което може - четки,колектор,втулки,лагери (някой са с лагери,други са с втулки) и т.н.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем с перката,всичко вътре беше здраво(ротор,четки,колектор)само една бронзова втулка се беше яко износила,но след намиране на фосфорен бронз и опитен стругар перката отново е като нова и няма проблем. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите,лошото е,че тези дни съм на работа и евентуално петък ще мога да закарам колата да я погледнат и да ми кажат със сигурност какво е.
Иначе колата е без климатик,ще видим като я погледнат какво ще излезе.
А някой знае ли дали перка от друг двигател ще стане или трябва да си е от 1.8 ми ?
Бях чел в една тема ,че ставало от някакъв фият ,но мисля,че не беше за този мотор темата.
Ако някой знае - нека сподели,а ако някой продава да пише на Л.С. :)
Иначе колата е без климатик,ще видим като я погледнат какво ще излезе.
А някой знае ли дали перка от друг двигател ще стане или трябва да си е от 1.8 ми ?
Бях чел в една тема ,че ставало от някакъв фият ,но мисля,че не беше за този мотор темата.
Ако някой знае - нека сподели,а ако някой продава да пише на Л.С. :)
- cheatereye
Мисля, че за нова няма да ти хареса цената на марка NISSENSE.
http://store.emk-33.com/product/682689/perka-ventilatorna-volkswagen-golf-iii-1991-1-8-nissens.html
http://store.emk-33.com/product/682689/perka-ventilatorna-volkswagen-golf-iii-1991-1-8-nissens.html
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
el-ninho написа:Колко пари е горе долу ,знаеш ли ?
Аз я купувах преди 4-5 години, мисля че беше към 50лв. Както вече казаха доста неща се разглобяват, също и радиатора, но няма нищо сложно.
Ето една полезна тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=81324
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Колеги, ще ползвам темата да не отварям нова. И нека никой не ми се смее за некомпетентността ми. И така в др. теми различни хора пръскат в остта или там до където позволява разстоянието с WD-40 и други смазочни лубриканти. Каква е целта на занятието и има ли смисъл? Благодаря!
- cheatereye
Мисля, че целта на тази операция е да се почисти, както и да се смаже оста на ротора, там къде контактува с било то втулките или лагерите, понеже със времето се натрупват прахоляци и какво ли още не и между оста и лагерите се получава, нещо като гняс (ако мога така да се изразя). А от там идва и по бързото износване.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Значи профилактично мога да впръскам WD-40 или моторно масло? Само се чудя да не влоша нещо работата на перката, не че имам проблем с нея... 

- cheatereye
Може да, но по-добре с ВД-40 да почистиш, и ако има възможност да го смажеш с грес не с моторно масло.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,перката от 1,6 мотор ще стане ли,знае ли някой ????
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”