От доста време прочитам една и съща грешка - Р2108, изразяваща се в проблем с клапата преди EGR. Оказа се, че при мен тя е блокирала отворена
. Не съм имал проблеми с колата, която и в момента си върви и не предприемах нищо досега (освен да сваля модула и да опитам да я раздвижа преди около половин година). Може би трябваше да уточня, че това е първият ми дизелов автомобил, мой е от декември 2011г. и вероятно съм го купил в това състояние. Затова и не откривам проблем в поведението на колата.Питането ми е относно предназначението на въпросната клапа, за която "чувам" какви ли не имена. Какво прави тя - само спира притока на въздух към двигателя в момента на гесенето му, за да "oмекоти" тласъците или ...? Работи ли и как през останалото време?
Надявам се на "знаещите" да ме ограмотят по темата, за което ще съм благодарен.

- единственото здраво вътре бяха механичните елементи - електродвигателя и зъбните колела. Отидох в магазина и ме подкосиха с цената - 700 лв. От познати в Румъния щеше да ми излезе на 320 лв., но и те са ми много в момента. Затърсих се за втора употреба. Там цените също не ми харесаха, но накрая купих една за 120. Когато куриера ми я достави обаче, се оказа че и тя не работи и ресто обратно - някой "умник" беше решил да и предаде търговски вид и я беше накиснал в бензин
. Явно капакът над управлението не е бил толкова плътен, тъй като от там течеше черен разтвор от въглеводороди, а какво е останало под него - ???