Б5.5 странно усещане след смяна на спир. дискове и накладки

Техническа и сервизна информация за Passat
Dido93
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5.5 странно усещане след смяна на спир. дискове и накла

Мнениеот Dido93 » Нед 10 фев 2013 22:21

Ако са сменяни дисковете идват с предпазен слой течност която трябва да се отстрани с обезмаслител.

krasi748
Автомобил:
Двигател: CAYB ++130кс

Мнениеот krasi748 » Пон 15 апр 2013 21:10

Понеже и аз минах през тази процедура: нови дискове и нови накладки на Пасата Б3 1.8м, то съответно и при мен спирането не е както преди :smile
Казаха ми че за да съкратя времето до нормализиране на спирането, да покарам 10-тина км. на спирачка(леко натискане) като поддържам скоростта едновременно с газта(около 50-60км/ч.).
Покарах така 3км. но като спрях миришеше яко на феродо, даже имаше прах от него по джантата. Съответно като потеглих след 5мин. не беше се подобрило спирането. Стана ми ясно че това не е начина да съкратя времето за напасване на новите дискове(TEXTAR) и новите накладки(FERODO)

Питането ми е да не би да съм изпекъл накладките както по-горе са писали, че има опасност. :confused
Не съм спирал рязко само леко притискане.

Потребителски аватар
mytko731
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytko731 » Пон 15 апр 2013 21:39

Три пъти сменям предни и веднъж задни.Не повече от 10-20 км и са се напаснали а задните като смених още преди да тръгна вече имаше ръчна.Сигурно различните марки имат различни качества.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 16 апр 2013 5:53

krasi748 написа:Питането ми е да не би да съм изпекъл накладките както по-горе са писали, че има опасност. :confused
Не съм спирал рязко само леко притискане.

Има голяма вероятност да си ги изпекъл. Ще се разбере с времето. Може и да не си, ако са достатъчно качествени
P.S. доста тъп съвет

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 16 апр 2013 13:06

krasi748 написа:...

Може да ги пробваш - сваляш накладките и с една отверка или нещо остро се опитваш да ги надереш - ако успееш - добре са, ако не се получи драскотина ... са се втвърдили и ще спират по-лошо, ще ядат диска, вместо да се разпрашават и да отделят топлина и т.н. Провери дали не си прегрял диска - промяна в цвета на метала, изкривяване. Този, дето ти е дал съвета, го накарай той с неговата кола да кара 20км. на спирачки! :screwy
Специално в книгите пише, че първите 100км. трябва да се спира по-леко, за да се напаснат накладките, а и да не се прегреят заради лошия контакт с диска. Последните 2 седмици се нагледах на майстори и вече ме е страх като видя изцапан с масло човек! :death

krasi748
Автомобил:
Двигател: CAYB ++130кс

Мнениеот krasi748 » Вто 16 апр 2013 21:02

добре де щом по праха може да се разбира, да пробвам следното:
почиствам джантите от феродовият прах сега и следя дали ще се отделя след това такъв феродов прах по тях отново при нормално каране icon_idea
При предишните ми накладки постоянно забелязвах такъв черен прах на светлите джанти, така че така излиза най-бърза проверката, ако пак казвам това е начина за проверката.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 16 апр 2013 22:05

То ще хвърчи прах, но дали е само феродо или и желязо от диска трудно ще разбереш. :-)

Върни се в “Passat”