Здравейте,
Модела на колата (Passat), вид на купето (3BG или B5.5), година на производство (пр.2002г.), букви (код) на мотор/двигател (пр. AZM)
От около седмица забелязвам, че в първите няколко минути след потегляне, докато двигателят на моя Пасат Б5.5 2.0 TDI (BGW) още не е загрял, аудиото ми "хълца" от време на време. След като минат няколко минути в движение и колата позагрее, "ефектът" изчезва. В началото го забелязах слушайки през телефона в AUX-буксата и за да елиминирам възможността да е от кабела, който ми е изведен от буксата към телефона, пуснах CD, но уви - същото нещо - всеки ден при първоначално запалване се проявява. Чудя се дали не е свързано с алтернатора. Преди година и половина, като купих колата, я карах в Порше за диагностика и тогава ми казаха, че се чува странен шум от алтернатора, и че може да се наложи ремонт. После обаче един майстор ми каза, че алтернаторът ми бил ОК и така и не му обърнах повече внимание. Чудя се тоя проблем с аудиото в момента дали не е свързан с него? Освен въпросния проблем, малко не ми харесва и шумът на двигателя - освен равномерното "мъркане" има и един звук, който се проявява на равни интервали, но те са по-дълги от вибрациите на двигателя и има нещо като свистене - идват откъм един ремък, който се намира отпред зад предната решетка - подозирам тоя ремък или някоя ролка там, но може и да греша. Цялостното усещане е обаче, все едно двигателят е някак "разбалансиран".. Чудя се дали и тоя проблем не е свързан с проблема с аудиото? Не знам дали има значение, но в края на миналия Декември смених акумулатора с Берга Power Block или както там се казваше, който беше леко преоразмерен като за Пасата, та се съмнявам акумулаторът да е в основата на проблема с аудиото.. Накрая за инфо - последните 2-3 седмици колата я карам само в София, на сравнително малки разстояния..
Разбира се, знам, че най-добре да отида на сервиз, но докато това се случи, се надявам все някой да даде някакво предположение поне, още повече че уикенда исках да пътувам извън София, а сега ми е малко притеснено да не ме остави някъде по пътя..
П.П. Пускам темата именно в тоя раздел, тъй като предположението ми е, че проблемът в основата си не е аудио-. Ако се окаже все пак че е само аудио-проблем, като някой прекъсващ кабел, то нека бъде преместена или изтрита..
Passat B5.5 2004BGW Прекъсване на аудиото на студен двигател