Пасат Б3 пластмасови кори на вратите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 пластмасови кори на вратите

Мнениеот kr1s0 » Пон 15 апр 2013 20:50

Колеги интересува ме как се осъществява скрепяването на тези кори към вратите ,защото в момента съм с малката лайстна,която е само в оградената част.
stein_stance4.JPG

Ясно е ,че ако реша да слагам тези големите,ще имат щипки там,където и старата,но къде другаде се хваща тази кора ?
Също така къде се хващат праговете.Има ли някакви отвори,които аз нямам,и съответно някой колега,който се е занимавал с това да сподели ще бъде хубаво.
Търсих с търсачката,но нищо не ми излезе като резултати,свързано с това

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: Пластмасови кори на вратите Пасат Б3

Мнениеот ARusev » Вто 16 апр 2013 8:42

В горния край се закачат на мястото на малките, а долу с двойно-залепващо тиксо. По калниците има фабрични отвори за нитове.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 16 апр 2013 9:48

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 16 апр 2013 10:18

Много благодаря,писах какво ли не,но така и така не успях да намеря точно този резултат. :beer

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 16 апр 2013 12:16

На калниците не се нитят ами се слагат едни пластмасови щифтове в тея дупки със пин,който ги разтяга после.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 16 апр 2013 15:59

След като видях темата на колегата nokia,мисля,че с праговете ще бъде уникално трудно да намеря тези лайстни,по които се нанизват щипките,камоли пък и всичките щипки.Някой купувал ли е такива щипки отнякъде ?

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 16 апр 2013 16:01

Лайсните се закачат на старите щипки, от долу има едни др. пласмасови парчете който няма да е лошо да ги залепиш с поксипол, поне аз така ги лепих, ако не се лъжа широките кори отдолу си имат и улей в който влиза самата врата отдолната страна.

п.п. Вземи си 10-на щипки за резерва !

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 16 апр 2013 18:10

Щипките да са ми проблема,ще купя от ем комплект,там ще имат със сигурност,притесняват ме тези на праговете откъде ще ги намеря..
Ползвам на колегата снимки,за да онагледя за какво става въпрос.
Изображение

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 16 апр 2013 21:49

Не съм видял темата докато колегата не ми писа на лично и затова чак сега пиша :redface ... Да, широките лайсни на вратите се ловят с тези пластмасовите черни "тризъбци" в долната част на вратата с двойнолепещо, като се залепят те първо към метала и после широката лайсна се поставя първо там да законтри от долната страна при съотвентните изготвени фабрично места от вътрешната долна страна и след това се защипват белите щипки на местата на които са били преди тънките лайсни.

Веждите съм ги закрепил с нитове на местата под калниците и към праговете при дупките, които са им приготвени фабрично на купетата и с двойнолепещо на самата плоска (вертикална) част, която ляга към калника за да не мърдат или дрънкат. Иначе колегата от който купих GT пакета ми беше предоставил всичките закрепваши елементи и щипки, но май може да се купят от Ауто+ или другите подобни при липсващи елементи.

Ти колега с какво разполагаш в момента, защото оставам с впечатлението, че ти липсват тези елементи за закрепването на праговете към купето или греша?

Изображение

Изображение

Поздрави :drunk

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 17 апр 2013 12:17

Имай едно впредвид, когато вали влиза вода в корите отвъншната страна става въпрос и водата се събира в улея за врата, което причинява по скорошна корозия :wink

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 17 апр 2013 14:14

За момента с нищо,но говорих с колега,който има всичко това и мисля да го поръчам.Ще имам ядове,това е ясно,но мисля да се заема,защото според мен ще си залужава. :th_up

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3 пластмасови кори на вратите

Мнениеот kr1s0 » Пет 26 апр 2013 19:57

колеги ако на лайстната се счупят местата,където се нанизват щипките как се процедира.един път счупени после като им сложа щипки,не могат да се щракнат,защото се огъват местата,на които лежат стипките. :horror
Някакво здраво лепило,подлагане под местата,където лягат шипките .. кое би било най-добър вариант?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 26 апр 2013 20:04

При мен имаше няколко счупени места за захващане на широките лайсни предполагам от демонтажа на предишната кола, закрепих положението като залепя самото легло с тези бързите лепила, в което влизат щипките, важното е да не са едно място събрани, поне примерно да има 3 от 4 здрави на пластмаса за да няма излишно напрежение... :beer

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 26 апр 2013 20:09

мисля освен да ги залепя и да подложа отдолу на мястото (което е към 1см )нещо,което да "подпира" леглото,за да не се огъне при натиск с новите щипки ?

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 29 апр 2013 18:39

Колеги,оказа се трудна задача да намеря тези щипки,заедно с гумичките им,защото те ми трябват повече.Щипките са ми здрави,но в тези гумички,на 20години не става да щракнат втори път :no
Четох по офроуд форума за полиуретаново лепило ,което имало страшни възможност като залепване,та се чудя дали ако не взема едно такова и намажа по щипките няма да задържи лайстните перфектно?Някой опитвал ли е нещо подобно?

Върни се в “Passat”