голф 4 1.4 16в не държи ниски обороти?
- cappy_p
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4 1.4 16в не държи ниски обороти?
здравейте от скоро се появи проблем с оборотите на колата,при натискане да съединитела за освобождаване или превкл. на скорост оборотите падат на 500 и надолу и колата почти винаги гасне.при палене също не задържа а гасне?този мотор 1.4 16в ми е доста непознат има дросел чистих го с спрейове сменях филтри.няма резултат.въпроса ми е от каде може да се регулират оборотите и каква е причината да гасне.благодаря
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Re: голф 4 1.4 16в не държи ниски обороти?
cappy_p написа:здравейте от скоро се появи проблем с оборотите на колата,при натискане да съединитела за освобождаване или превкл. на скорост оборотите падат на 500 и надолу и колата почти винаги гасне.при палене също не задържа а гасне?този мотор 1.4 16в ми е доста непознат има дросел чистих го с спрейове сменях филтри.няма резултат.въпроса ми е от каде може да се регулират оборотите и каква е причината да гасне.благодаря
Дросела как го изчисти?Свали ли го и изчисти ли го и от двете страни?После адаптира ли го?
- cappy_p
- Автомобил:
- Двигател:
не съм го свалял просто изпръсках един спрей в него.ако се наложи ще го сваля,въпроса ми беше дали е възможно от някаде другаде да е проблема
- cappy_p
- Автомобил:
- Двигател:
ехо никой ли няма идея от какво може да е ???
Свали и изчисти дросела каво повече да ти кажем.Адаптираи и виж как се държи.Закачи го на диагностика за друг проблем че кристалната топка само това каза.
- Talibana3800
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABF
Здравей колега,
Преди 3 години търкалях абсолютно същия двигател на Голф 4.
Имаше същия проблем, гаснеше по светофари, кръстовища и къде ли не.
Заведох я при майстора, свали дросела, изми го и го изчисти от всякъде и след 2-3 часа колата беше бон-бон.
Успех!

Преди 3 години търкалях абсолютно същия двигател на Голф 4.
Имаше същия проблем, гаснеше по светофари, кръстовища и къде ли не.
Заведох я при майстора, свали дросела, изми го и го изчисти от всякъде и след 2-3 часа колата беше бон-бон.
Успех!

- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Потвърждавам
Миналата пролет и аз направих сам тази процедура покрай друг проблем. Цялата работа отнема около един час, като свалянето и качването на дросела е около 30 мин. общо. Като монтираш дросела, дай на контакт, изчакай малко, запали без газ и я остави да поработи малко на място в ниските обороти. След това направи едно кръгче на квартала за да се адаптира дросела и би трябвало всичко да се нормализира

Миналата пролет и аз направих сам тази процедура покрай друг проблем. Цялата работа отнема около един час, като свалянето и качването на дросела е около 30 мин. общо. Като монтираш дросела, дай на контакт, изчакай малко, запали без газ и я остави да поработи малко на място в ниските обороти. След това направи едно кръгче на квартала за да се адаптира дросела и би трябвало всичко да се нормализира

Колеги когато включа климатроника работи нормално, но след известно време почват да падат оборотите и двигателя гасне.Казват че проблема бил в дросел клапата . Според Вас какъв може да е проблема . Колата е Голф-4 . 1.4 16V
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Почистване на дросела, има достатъчно инфо във форума 

-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
valtodo написа:Колеги когато включа климатроника работи нормално, но след известно време почват да падат оборотите и двигателя гасне.Казват че проблема бил в дросел клапата . Според Вас какъв може да е проблема . Колата е Голф-4 . 1.4 16V
Колега здрасти.проблема най вероятно е в стъпковия мотор ,поне при мен беше така.Ако проблема е в него колкото и да го чистиш,няма да се оправи.Иди на диагностика тя ще го хване дали е стъпковия и действай,или нов или 2-ра употреба.Забравих да вметна че съм със същия двигател AKQ Golf 4
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Колега пробвай с диагностика може да е стъпковия мотор,има едни писти в него,които се износват и от там иде проблема.cappy_p написа:здравейте от скоро се появи проблем с оборотите на колата,при натискане да съединитела за освобождаване или превкл. на скорост оборотите падат на 500 и надолу и колата почти винаги гасне.при палене също не задържа а гасне?този мотор 1.4 16в ми е доста непознат има дросел чистих го с спрейове сменях филтри.няма резултат.въпроса ми е от каде може да се регулират оборотите и каква е причината да гасне.благодаря
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”