1.9 тди 110к.афн автоматик на дисплея отчита само директна

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

1.9 тди 110к.афн автоматик на дисплея отчита само директна

Мнениеот krasi_68rz » Съб 30 мар 2013 8:06

Здравейте колеги,колата е 1.9 тди 110к.афн автоматик,проблема ми е от скоро на таблото не отчита на коя скорост съм стой си само на директна,а дали съм на задна или паркинг или ръчни не отчита в случая ми се изгуби и светлината за задна.Исках преди да потърся Ел.майстор нали да я закачи и да ми каже, колко е сложно знаеш ли колко работа е това малко да ми поплаче,ще ви помоля за вашите мнения за да не ме изненадва.Проблема в същност се получи когато една сутрин колата не запали
завъртях ключа на контакт светна всичко изчаках да си угаснат светлините,завъртам да завърти стартера но не се случи нищо.Няма завъртане,познат ми пусна кабел от стартера та запалих,един колега от ауди форума ми даде съвет да си зачистя буксите кабели ,който минават под ск. кутия с контактен спрей,и не веднага но колата вече си пали,като остана проблема със не отчитането на дисплея скорост.Забравих че и лампичката за свещи ми мига постоянно.В Разград имаме трима Ел.майстори :newsm66 ,който все нямат време накичват 20 коли около себе си и като пчелички от цвят на цвят ги обикалят без да свършат нищо.Ако някой от региона познава добър майстор ще съм благодарен ако ми даде тел. номер.Благодаря ви за вниманието!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматик на дисплея отчита само директна

Мнениеот red.devilll » Пет 05 апр 2013 22:45

Закачи на диагностика за да видиш какво ще каже компа.Ако искаш може и да откачиш акумулатора преди това за да видиш дали не е от това че си нямал ток-може и да се оправи и то безплатно-нужна ти е една цигара време без клема и ще си покаже дали е от това или не

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 05 апр 2013 23:25

Пробвай първо като натиснеш спирачките дали отзад ти светят стоповете.
Мигащата лампа за подгряването е сигнал за неработеща стоп-машинка.
Пробвай и да рестартираш километража - намери двато бушона отговарящи на символите за километраж, извади ги и пак ги сложи. Пиши дали има развитие след това :wink

Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_68rz » Съб 06 апр 2013 18:04

Благодаря ви колеги,но стопове си имам,и опткачах акумолатора,но все тая,просто от работа нямам време да я нося на ел.майстор,при първо свободно време съм там,консултирах се с един Ел.майстор каза че под скоростния лост имало някаква платка и тр. да се зачисти а как ще стигне до под лоста нз,разглобявали се :rolleyes да му се доверявам ли! :horror

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 06 апр 2013 20:26

Пробва ли това с бушоните което ти казах ?

Потребителски аватар
pavel1828
Автомобил: vw Passat b 5.5
Двигател: AVB 2001

Мнениеот pavel1828 » Нед 07 апр 2013 15:49

Колега имах го същия проблем,просто изчистете грешките и всичко ще е наред!

Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9 тди 110к.афн автоматик на дисплея отчита само директ

Мнениеот krasi_68rz » Сря 17 апр 2013 16:34

Днес най после успях да намеря време,включиха я и изчистиха грешките,но човека веднага ме попита дали е забивала колата случвало се е но не винаги го прави,за 1во време смених всички вакум маркучета.Благодаря на отзовалите се колеги! :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”