голф2 1.6D искри от аспуха

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: голф2 1.6D искри от аспуха

Мнениеот stefan4o » Сря 17 апр 2013 19:26

Отказвам се да споря с хора, за които е по-ценно колата им да набира до 100 с една секунда по-бързо, отколкото собственото им и на околните им здраве :no Аз съм на 30 години и тази година ми се появи алергия, придружена със запушен нос и сополи, вероятно от чистия въздух, който дишам...
Изкарвайте си вентилациите на маслото и дишайте с пълна сила, щом ви харесва :bowdown Пък после има да се чудим що децата ни заболяват дихателните им системи, а някои получават и хронични болести, които си ги носят до гроб :death

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Сря 17 апр 2013 19:46

Човек това няма да го оставя така. Извадих го за да разбера дали подозренията ми (отива масло от картерните газове в колектора) са вярни. И се оказаха вярни. Не го правя с цел да набира с 1 секунда по-бързо или по-бавно. Закачил съм ги отново маркучите за колекторите не се притеснявай

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 апр 2013 19:49

Това, което отива към колектора са:
1. Маслени изпарения
2. Конденз (т.е. вода)
3. Неизгоряло гориво

Изобщо не е проблем да отива там, тъй като на всяка една кола маслото й започва да дими и да се "изпарява", когато двигателят загрее до работна температура. При бегачките тези пари се отделят с т.нар. oil catch, което представлява нещо като буренце с филтър отгоре. Като идеята е да влиза по-студен въздух в мотора.

Върни се в “Дизелови агрегати”