съвет за музика
съвет за музика
Колеги имам нужда от съвет!Решил съм да си купя усилвател и туба от техномаркет на blaupunkt.комплекта е 169лв.въпроса ми е следния.усилвателя е 2 ома,а тубата е 4 ома така ще свири ли по лошо или изобщо става ли така.моля помагайте.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: съвет за музика
То ще става ама тия блаупункти са невероятни боклуци.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Няма ли да е по-добре да си сглобиш една прилична касичка с 12" Пайнер вътре и някакъв приличен усилвател? По-скъпичко ще дойде, но поне ще е по-добре от тубата 

Имаш ли поставен бюджет ? С малко повече пари ще си направиш много по прилична музика (избор) от този. Зависи и какво искаш дали ще си удовлетворен накрая 

Аз съм с Thunder amplifier + Blaupunкт Subwoofer и озвучението е добро. Когато усилвам - не криви звука, баса е плътен. Тайната се крие и в настройикте на усилвателя също.
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
radi_nrj написа:То ще става ама тия блаупункти са невероятни боклуци.
Не да не са боклуци, ами са уникални дараци-антимузикални съндъци...
И не само-технически погледнато, при закупуване на въпросното "озвучаване" ще ти трябват и кабели-ще ти ги предложат за има нема 40лв(възможно най-големите боклуци които са останали след битките на кошовете). Отидоха 210.. И ако не си ги монтираш сам, а платиш за което, още едни 50лв..
Лично аз смятам че това е безсмислено и безвъзвратно пропиляване на личните ти средства колега.
За тези пари ще си намериш(втора ръка-но пък читави) поне една десятка Пайнер и усилвател с кабели. Касата се прави по специална рецепта и така с малката каса и марковите компоненти ще имаш що годе добра и силна музика. Това като минимум.
От там нататък следва филма със уголемяване на бюджета и резултатите в геометрична прогресия.
- ewipito
- Автомобил: VW PASSAT B3
- Двигател: RP 1988
ozon-t написа:Колеги имам нужда от съвет!Решил съм да си купя усилвател и туба от техномаркет на blaupunkt.комплекта е 169лв.въпроса ми е следния.усилвателя е 2 ома,а тубата е 4 ома така ще свири ли по лошо или изобщо става ли така.моля помагайте.
Суб-а ти е със съпротивление (импенданс) 4 ома, което значи че на 4W мощност ти идва 4V напрежение и 1А ток. Усилвателя е стабилен за 2 ома което значи, че се гарантира нормална работа при 2 ома демек на 2W мощност 2V напражение и 1А ток- повече мощност с по малко напрежение... Отговорът е да ше ти свири добре защото усилвателя може да поддържа съпротивлението на колоната ако вече колоната има по малко съпротивление от предписаните норми на усилвателя става опасничко, почва да пече тъж като усилвателя е задължен да пуска повече ток (А) за същото количество напрежение и гори в крайна сметка. По добре усилвателя да държи на 2 ома и да си с 4 ома колона отколкото да държи на 4 и ти да му вържеш 2, 1 или по малко ома

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”