Мнение за кондензатор RTA 1.5F

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнение за кондензатор RTA 1.5F

Мнениеот Cockobg » Пет 05 апр 2013 21:44

Здравейте колеги,пуснали са кондензатор в авител на промоция който е на 133лв.или онлайн поръчка за 99лв.Кондензатора е RTA 350.005-0 Capa1.5F ( http://www.avitel-bg.com/rta_350-005-0_capa1_5f )(Немски)..Ходих до авител и там познат ми каза че досега не са имали оплаквания от никой за кондензатора и че бил хубав..Аз му казах че става дума за музика 500вата РМС и той ми каза че с този кондензатор няма да имам проблеми..Някой може ли да сподели нещо за него или да ме посъветва нещо,защото до седмица трябва да го взема..
п.с.Не ми препоръчвайте други,защото съм гледал доста включително и Connection FSF 1.0DGT ( http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/connection--kabeli-i-aksesoari-/connection-fsf-1-0dgt ) и ми казаха че били еднакви горе долу...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за кондензатор RTA 1.5F

Мнениеот andro_ » Пет 05 апр 2013 21:51

За какво ти е кондензатор?
Да мига и да свети? :smile
По-добре си почерпи приятелите си с хубава вечеря.

Евентуалните проблеми по захранването се решават с батерии,кабели и алтернатор/и.
Кондензатор се слага, за да помогне на захранването на усилвателите, за да изтискаш абсолютния максимум от тях.
Трябва да е бързодействащ и скъп. А масовката, освен светоефектите друго не предлага (усилвателите си имат достатъчно кондензатори в захранването).
Ако ти мигат фаровете, при усилена музика, в повечето случаи означава малки по сечение захранващи кабели.
Аз като навия копчето имам над 100А пикова консумация. С 50 кв. кабел и 120А алтернатор нищо съществено не се случва.

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cockobg » Пет 05 апр 2013 22:03

Колега по захранването нямам никакви проблеми,всичко ми е качествено и добре направено(дебели и качествени кабели Граунд Зеро)въпросът ми е за кондензатора,тъй като взех наскоро друг усилвател по-мощен който да храни повече говорителя и когато удари баса таблото ми премигва(сложих и волтметър който ми показва спада на напрежение при баса)нямам проблеми с фаровете,но това за таблото ме дразни и затова реших да завърша музиката си с кондензатор..

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 05 апр 2013 22:11

Кондензаторът няма да реши проблемите ти с мигането.
Имал съм кондензатор, мислил съм, че си струва, махнал съм го.
Колко ти е консумацията, колко кв. ти е кабелът, колко ти е алтернатора, какъв ти е акумулаторът?
Вземи кондензатор за проба от приятел, ако не ми вярваш.
Наистина няма смисъл.
Когато имаш време си почисти с шкурка/пиличка всички връзки на плюсовия кабел от алтернатора, през стартера, до акумулатора и съответно масата.
Подсили си кабелите за плюс и маса от алтернатора и към купето с + 25 кв. кабели.
Ако трябва си прегледай алтернатора и при нужда му смени четки/реле, особено ако е Valeo.
Моето Valeo 90A преко сили не искаше да направи над 13.8V на акумулатора. Беше заменено с Bosch, който прави 14,6V на алтернатор и 14.2-14.4 на батерията :smile .
Ако искаш да си стабилизираш напрежението си вземи Helix Power Station XXL. Е, не е 150 лв.
И последно - когато някога си мислех, че 8 квадрата са достатъчни за усилвател с бушони 2х60А, тогава ми мигаха фаровете.

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Съб 06 апр 2013 21:14

Един голям + за горното мнение. Наистина това, което масово се смята за файда от тези "цвето-музики" е всъщност утопия. Като начало си направи хубави, здрави, стабилни и стегнати връзки, яки, ама наистина яки маси, и чак тогава, ако евентуално ти се види малко, сложи и едни 1000лв за ъпргрейд на захранването, и ще разбереш колегата над мен.
Иначе не е лош, кондера, става, но съвсем не е това за което се представя...

Потребителски аватар
ewipito
Автомобил: VW PASSAT B3
Двигател: RP 1988

Мнениеот ewipito » Сря 17 апр 2013 21:48

По добре още един акумулатор вместо кондензатор ;) И вече както колегите казаха яко захранване. Най добрия вариянт е 50 квадрата кабел от динамото към батерията и масите към двигателя и купето също по 50 квадрата, от там на там към музиката + на 50 квадрата и - от усилвателя към купето 50 квадрата-яката работа. Тогава ако ти примигват фарове/табло спада на напрежение ти е от слабо захранване на алтернатора. Гониш ли яка музика трябва да имаш на празен ход над 14V на батерията... Да ама не с 50 Ah акумулатор нали ? :D трябва ти от 75 Ah нагоре, и колкото повече толкова повече :th_up

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cockobg » Сря 17 апр 2013 23:35

wishsalor написа:Един голям + за горното мнение. Наистина това, което масово се смята за файда от тези "цвето-музики" е всъщност утопия. Като начало си направи хубави, здрави, стабилни и стегнати връзки, яки, ама наистина яки маси, и чак тогава, ако евентуално ти се види малко, сложи и едни 1000лв за ъпргрейд на захранването, и ще разбереш колегата над мен.
Иначе не е лош, кондера, става, но съвсем не е това за което се представя...

Колега кондензатора ми го подариха,така че няма да ми е излишен,а иначе с другото съм съгласен и по натам живи и здрави ще ъпдейтвам електрическите компоненти :-)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”