Голф 3 - Проблем: Чистачките заработват сами ????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
elesar
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - Проблем: Чистачките заработват сами ????

Мнениеот elesar » Чет 04 фев 2010 14:19

Колеги от известно време ми се появи следният проблем - чистачките ми сработват сами на ниска скорост и немога да ги спра.......заработват и предните и задната без да съм пипнал лостчето. Същият ефект се получава и когато се опитам да включа само задната чистачка - заработват всички и няма спиране.Евентуално с неколкократно превключване на лостчето се спират за малко и после започват отново...
Някой снае ли на какво се дължи повредата и как да я отстраня?

Извинявам се ако е имало подобна тема, но не успях да намеря отговор на въпроса си в търсачката :)

Мерси предварително!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3 - Проблем: Чистачките заработват сами ????

Мнениеот doaiena » Чет 04 фев 2010 15:28

Най-вероятно лоста се е пре.бал!
Свали и го разглоби, изчисти го хубаво със спирт!
Преди това виж до като са в покой чистачките лекичко да го по-бутнеш, да видиш дали ще реагират!

Последна промяна от doaiena на Чет 04 фев 2010 19:02, променено общо 2 пъти.

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Чет 04 фев 2010 15:42

Заработват при побутване колега, май наистина е лостчето. Лесно ли се сваля? Несъм разглобявал досега, затова ако можеш дай някакви насоки?

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 04 фев 2010 15:55

Аз също не съм свалял, но не вярвам да е трудно!

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 04 фев 2010 17:03

Колега имах същият проблем преди време, само дето ми гореше и бушона за чистачките.
Причината е 99% в лостчето. Там се трупа много прах и други боклуци и с времето почват да стават къси съединения.
Трябва да се свали, да се види дали всички пътечки са здрави, да се види дали има прогоряла пластмаса и да се почисти хубаво.
Как се сваля? Сваля се първо волана, после мисля е лостчето с мигачите и аварийните и последно е лостчето за чистачките (може и да бъркам реда, не си спомням особено ясно).
Като го свалиш, виж в какво състояние е. Ако му трябва леко почистване от мърсотията, направи го и виж как ще е. Ако има прогоряла пластамаса, ако не е много, може да се запълни леко със силикон, колкото да не дава на късо. Моето така го направих, вече доста време нямам проблеми. Ако е много нагорялото - евентуално смяна.
Пуши ли от време на време откъм задната страна на копчето за аварийните?

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Нед 14 фев 2010 12:38

Не, не пуши. За момента проблема се реши като напръсках обилно със спрей за почистване на контактни пластини. Ще видим до кога ше работи :)

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 18 апр 2013 20:33

Стара тема....ама вчера си залях волана с кафе...нали съм гъзар и си направих стойка от касетник....ама не уцелих дупката....всичко беше окей след като разлях кафето, да ама вечерта като се прибрах от Видин....няма чистачки...веднага почнах да се вкарвам във филма....пит стопа е отворен...взех отверката развих болтчетата за пластмасата зад волана и видях лостчетата...всичко в Coffeeeee...ясна работата...кафе+захар=безценно :mhihi ...Раздвижвайки пластинката на механизма за чистачките установявам, че заработва...явно със мърдането назад напред всичко си идва на мястото...да ама уви- нъцки...щрак за 1 секунда помпичката за течност и това е...чистачките тръгват и спират както трябва....обаче искам да си ползвам и течността...не само да ми мажат....
Какво да свалям 1во за да стигна до механизма на чистачките и да си го изчистя хубаво.... :a045

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 19 апр 2013 6:44

Волана :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”