Как полицията следи за реда и защитава спокойствието ни?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Как полицията следи за реда и защитава спокойствието ни?

Мнениеот nurv » Пет 19 апр 2013 9:11

Освен, че няма какво да се направи ничии права не са нарушени. Авторката явно е била афектирана предвид късния час и липсата на сън, но в случая не са нарушили ничие право освен ако в Конституцията не са дописали нещо по темата. Това за шум след 22:00 се отнася за други случаи. Както казаха колегите преди мен. СДВР или който се занимава може да издири собственика по адрес, да му отидат на адреса ако е в София и толкова. Ако човека не е там - край. И след всичко написано конкретния казус не е работа на полицията.

Последна промяна от nurv на Пет 19 апр 2013 9:16, променено общо 1 път.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 19 апр 2013 9:16

А ако има буря на Господ ли ще се обадиш? Според мен изобщо не е трябвало да се разкарват хората

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 19 апр 2013 9:21

Точно така! Развалили са почивката на хората през работно време.
Каквото и да става - траем и и налягаме парцалите, нали? К'ви са тия претенции - да искаш да спиш на спокойствие? Нека децата да свикват на шум! Да се каляват! Инак ще станат лигльовци, а не истиснки мъже!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 19 апр 2013 9:25

Petrolhead написа:а представи си, че твоята лична кола е тази, която се е разсвирила.
отишъл си на гости, спрял си сравнително далеч, алармата се е развалила, и си намираш колата със счупен джам, и най-вероятно вече опоскана от бразилците.

това е един от рисковете да живееш в голям град, случвало ми се е много пъти, но няма кой знае какво да се направи.

Спирам или пред или около блока,колите на живущите се знаем,тел.ми го има дом.на блока,така че точно това е начина,ако си паркирал пет блока по надоло,грижата и риска си е твой,ако няма къде да паркираш караш на паркинг,така че има начин icon_idea

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пет 19 апр 2013 9:32

myrshavija написа:Точно така! Развалили са почивката на хората през работно време.
Каквото и да става - траем и и налягаме парцалите, нали? К'ви са тия претенции - да искаш да спиш на спокойствие? Нека децата да свикват на шум! Да се каляват! Инак ще станат лигльовци, а не истиснки мъже!

Това не е до търпение, а логично разсъждаване и познаване на нечии задължения. Нещо будното гражданско общество, което отсъства, се изроди в мрънкане за всичко и по всички и все някой е длъжен да ни създава комфорт. Помисли малко преди да си напишеш следващото мнение как точно полицията ще реши създалата се ситуация.

@MITKO_DVD Ами ако си на гости с преспиване? Или ти колата си я ползваш само от местоживеене до работа и обратно без дори да спираш по пътя. Мислете различни ситуации преди да пишете.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 19 апр 2013 9:35

Добре де, кое не ти хареса? Сам си написал, че могат да издирят телефон/адрес на собственика и най-малкото да го помолят да си озапти алармата. Или и ти смяташ, че не е тяхна работа?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 19 апр 2013 9:38

IRRITATING написа:А ако има буря на Господ ли ще се обадиш? Според мен изобщо не е трябвало да се разкарват хората

Ми в тоя ред на мисли да усиля музиката в нас до край, да изляза на някъде като я оставя да свири цяла нощ. Пък комшиите да му мислят.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пет 19 апр 2013 9:38

@myrshavija В ситуацията след като са идвали няколко патрула, дори тези минаващи транзит са видели номера. Можем само да гадаем дали не са направили това и дали не са търсили човека. Моят опит със 112 показва, че няма "отбиване" на номер. Затова си мисля, че хората са си свършили работата до колкото могат.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 19 апр 2013 9:43

Не споря. Но мнението на Дразнещия е много дразнещо и не на място, според мен. Затова и се осмелих да пиша.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 19 апр 2013 9:46

Баце аз на гости с кола не хода-говора за София(това е все едно да одиш на ерг.парти с жена си :mhihi :mhihi :mhihi ),ако съм с преспиване винаги се оставя тел.номер на пр.джам :c020 ,така че мисла колега,мисла винаги :th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 19 апр 2013 9:46

Тел 112 е за спешни случаи какъвто свиренето на аларма поне на мен ми се струва че НЕ Е

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пет 19 апр 2013 9:48

Окей значи всички сме съгласни по определени точки :) Иначе за гости с кола ... и аз съм ходил на гости, в последствие сме сядали на маса и съм се прибирал с такси, като колата ми е нощувала пред чужд блок, в чужд квартал. Ситуации много.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 19 апр 2013 9:52

IRRITATING написа:Тел 112 е за спешни случаи какъвто свиренето на аларма поне на мен ми се струва че НЕ Е

Ако тази аларма пречи на човек, който на другия дена ще прави операция или ще кара влак или самолет да се наспи си мисля, че случая е спешен! Освен това не всеки знае наизуст телефона на местното районно за да се обърне директно към тях. Пък ако питаш мен не е и правилно да се звъни директно в районното защото нямат никаква отчетност за подадените по телефон сигнали!

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 19 апр 2013 10:13

IRRITATING написа:Тел 112 е за спешни случаи какъвто свиренето на аларма поне на мен ми се струва че НЕ Е

А на мен ми се струва, че не разсъждаваш адекватно и нямаш едно смислено мнение по темата. Благодаря, че изрази мнение и моля те спри да пишеш.

Относно мнението на nurv, да наясно съм, че толкова могат. Въпросът е, че не ме задоволява това. И смятам, че има нужда да се промени това.

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пет 19 апр 2013 10:25

Няма смисъл от агресия, която ще породи още агресия. Този с алармата трябва да се е усетил. Щом не е, или не е в околността, или просто е уникален дебил, защото предполагам няма нормален човек, който ще иска да му падне акумулатора. :mhihi

Относно 112 - наистина си е за спешен случай, но не искам да ги коментирам тия, направо са за разстрел.
Законите са писани по времето на бай Тошо, изменят се само в случай на нечии интереси - такава ни е държавата. В една друга страна, за най-малкия шум пристигнаха 3 патрулки, с по 1 полицай във всяка, които се държаха доста интелигентно и съм сигурен, че в случай на смущаване на обществения ред, МПС ще бъде репатрирано, след евентуални опити да се свържат със собственика по талон. Но както казах - тук е друго.

Реално и на мен ми се е случвало - бях извън града. Майка ми помолила един съсед да разкачи клемата и готово. Съседката от отсреща обаче бълвала змии и гущери. Извинявам се, но няма как да предвидя кога точно скапаната аларма ще реши, че оставащия ток в акумулатора е под допустимия минимум и ще се разпищи. Преди всички да ме обвинят ще кажа, че не съм разкачил акумулатора, защото после се случват едни зверски ядове със заводската аларма - просто Rover. Да, не се извинявам, казвам какви са ми съображенията. Беше ми наистина неудобно, извинил съм се на всеки, който е повдигнал някакъв въпрос по темата, като имам съсед, чиито деца бяха малки и той ми отговори, че се притеснил за колата, а съня на децата не е бил смутен /както в описания случай/.

Искрено съжалявам, че се нарушава съня на някой, аз, както и доста хора тук, обичат съня си, но помислете и какъв е случая.

По принцип тези битовизми се решават очи в очи с конкретния деятел/собственик, под тези имам предвид например и запушването на паркирали автомобили. Ако е дебил, вече се търсят законни начини - подаване на жалба, както колега по-горе каза. Друг е въпроса докъде ще стигне жалбата/преписка и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”