Проблем с мп3 плеър :(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с мп3 плеър :(

Мнениеот many » Сря 29 ное 2006 15:14

Колеги, моля Ви да ми помогнете! Проблемът е следният: Исках да си сложа МП3 в колата! Един мои приятел ми го свърза и сега свири, НО не запаметява станциите и при всяко махане на панела трябва да ги дапаметявам на ново, дори и диска всеки път почва от начало!!! Може ли да ми кажете каква би могла да бъде причината! :cry:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 29 ное 2006 15:18

Ами има едно кабелче по принцип което е за паметта , ама най-добре отиди в някой от сервизите дето ги монтират за да видят дали е е вързано както трябва самото плейерче.

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Сря 29 ное 2006 15:23

Трябва ти постоянен + който не минава през контактния ключ-връзва се към плеара за да не си губи паметта.

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Сря 29 ное 2006 15:46

Много Ви благодаря.... :D

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 29 ное 2006 15:47

Всеки касетофон има две плюсови кабелчета, (едното е за паметта )които връзваш към плюсовия кабел който идва от някъде в таблото.
Ама касетофона ти трябва да има схема с цвета на кабелчетата.Иначе пробваш до като гръмне :twisted:

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Сря 29 ное 2006 15:53

Ааааааааа не искам да гърми!!! Ще трябва да намеря някои компетентен :oops:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 29 ное 2006 15:55

По принцип плюсовите са червения и жълтия. Обаче кой беше за паметта и кой за включването не помня вече. :roll: А в комплекта с буската ако е добър дават един преходник и тия двата кабела с него се връзват на късо и от там на постоянен плюс като се гаси от панела след това а не от контактния ключ. :wink:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 29 ное 2006 16:04

many написа:Ааааааааа не искам да гърми!!! Ще трябва да намеря някои компетентен :oops:

Виж сега .... 10лв по кръчмите си ги оставила милион пъти , така че ако не искаш гръмнало касетофонче, напалваш и отиваш в техномаркет сервизите и им казваш да ти го вържат пак.Хем ще го направят както трябва , хем няма да гръмне , хем може да ги държиш отговорни:)))
Аз понеже се правих на майстор и "оправих" един касетофон така ....

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Сря 29 ное 2006 16:07

еее вие изкарахте вързването на 2 кабела, е...и проблема :lol: няма значение кой кабел е за паметта, вързват се двата плюса на касетофончето кум постоянен плюс от акумулатора и спи града!аз мога да го направя, и гаранция няма да гръмне :twisted:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 29 ное 2006 16:11

smurf написа:еее вие изкарахте вързването на 2 кабела, е...и проблема :lol: няма значение кой кабел е за паметта, вързват се двата плюса на касетофончето кум постоянен плюс от акумулатора и спи града!аз мога да го направя, и гаранция няма да гръмне :twisted:

Айде MANY ти си - Смърфа каза че ще го монтира после бира и си готова:)

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Сря 29 ное 2006 16:12

Miloslav Ivanov написа:
many написа:Ааааааааа не искам да гърми!!! Ще трябва да намеря някои компетентен :oops:

Виж сега .... 10лв по кръчмите си ги оставила милион пъти , така че ако не искаш гръмнало касетофонче, напалваш и отиваш в техномаркет сервизите и им казваш да ти го вържат пак.Хем ще го направят както трябва , хем няма да гръмне , хем може да ги държиш отговорни:)))
Аз понеже се правих на майстор и "оправих" един касетофон така ....

По принцип нямам нищо против да дам пари за такова нещо! Просто ми беше мерак... Ще отида

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Сря 29 ное 2006 16:13

По-добре наистина отиди при някой,който разбира!!!
Преди време,на голфа касетофона ми го сложи един приятел дет уж разбира!Всичко си беше ОК до един ден,в който забелязах,че започва да ми прекъсва!!Зачудих се!След малко обаче започна да ми излиза дим от таблото..много дим и да мирише ужасно!!Всичко се беше стопило зад касетофона!Та трябваше с откачен акумулатор да ме издърпат до жичкаджия и т.н.Т.е. излишни главоболия.
Та отиди си да го направят както трябва :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 29 ное 2006 16:14

Нема страшно-щом си намерила минуса и плюса останалите 2или3 кабела са плюсови няма да гръмне.Единия е за паметта , втория или третия за подаване плюс към автоматична антена или усилвател.Свързваш един по един към плюсовия и ще разбереш(почни с жълтия)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 29 ное 2006 16:17

Sara_Bold написа:По-добре наистина отиди при някой,който разбира!!!
Преди време,на голфа касетофона ми го сложи един приятел дет уж разбира!Всичко си беше ОК до един ден,в който забелязах,че започва да ми прекъсва!!Зачудих се!След малко обаче започна да ми излиза дим от таблото..много дим и да мирише ужасно!!Всичко се беше стопило зад касетофона!Та трябваше с откачен акумулатор да ме издърпат до жичкаджия и т.н.Т.е. излишни главоболия.
Та отиди си да го направят както трябва :wink:

Малиии добре че не си се позапалила.....Това е страшно , да знаеш !

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 29 ное 2006 16:17

Да и по принцип е хубаво кабелите да не се "омотават" по български, а да си се запоят, за да стане добре и да няма дим от таблото при голямо натоварване и сътресения. :lol: Затова най-добре си отиди някъде където си имат нужните неща за да ти свършат добра работа. :wink:

Последна промяна от black` на Сря 29 ное 2006 16:21, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”