кое да се промени.
хората да си оправят алармите овреме, да не си купуват 17 годишни бараки, да не живеят като сардини натъпкани в комунистически панелки и коопераци....... кое да се промени???
пак казвам, случвало ми се е същото едва ли не десетки пъти.
полицията идва, проверява номера на колата, звъни по телефоните, които е намерила, проверява адреса и до там. ако намери шофера-супер.
какво още трябва да направи???
паяк през ноща няма, а дори и да имаше ти ли ще платиш репатрирането, защото в закона не пише че коли със свирещи аларми се репатрират. хората ти го казаха, ако ти е шумно сложи си дограма, или се премести да живееш на тихо. в големите градове обикновенно е шумно.
Митко, не ти ли се струва малко прекалено да не можеш да си оставиш колата на повече от 200 метра от собствената ти локация.
по тая логика, бургазлии трябва да са специализани по трошенето на прозорци, като цяла България се премести при тях, айде стига с ориенталското мислене.
Как полицията следи за реда и защитава спокойствието ни?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как полицията следи за реда и защитава спокойствието ни?
Последна промяна от vaskoto1 на Пет 19 апр 2013 13:29, променено общо 1 път.
Причина: спазвай добрия тон, моля!
Причина: спазвай добрия тон, моля!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги съм се чудил(от моя гледна точка) как може да се занимават полиции , пожарни и линейки за такива дребни неща(за мен лично) .После се чудим защо линейката или полицията пристигнала след 30 мин.
Как няма да се забави като някои ги викат само докато кихнат или някой им паркирал на "тяхното място".
На всеки му е свирила аларма , всеки е търпял луд купон или пияница....ама да се викат за щяло и нещяло.....
А..не..не.....ние тука си правим "усмивки' по гумите....
Как няма да се забави като някои ги викат само докато кихнат или някой им паркирал на "тяхното място".
На всеки му е свирила аларма , всеки е търпял луд купон или пияница....ама да се викат за щяло и нещяло.....
по тая логика, бургазлии трябва да са специализани по трошенето на прозорци, като цяла България се премести при тях, айде стига с ориенталското мислене.
А..не..не.....ние тука си правим "усмивки' по гумите....

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Преди няколко дни имах аналогичен случай - 2часа и нещо свирене, детето ми се буди, всички комшии наискачаха, дойде полиция и го намериха, та кошмара свърши. Въпроса е, че това не е за 1ви и 2ри път с тази кола.
Вече лично се убедих, че човека знае за проблема с алармата му и при следваш случай, ще реша проблема кардинално и полуцивилизовано - отварям колата, откачам акумулатора, демонтирам му алармата и му я оставям в колата с бележка и телефонния ми номер за да мога да му платя прозореца, а алармата да си я монтира после на собствени разноски! Ако иска да се оплаква в полицията после - не ми дреме.
Иначе по темата, какво може полицията да направи:
1во - има какво, но не си дават зор, защото тези неща не влизат в статистиката на разкрити престъпления и следователно няма смисъл да си губят времето!!!Тъжно, но факт, че родната полиция няма гражданско самосъзнание.
2ро - колата може да е регистрирана на друг адрес, но елементарно усилие е да се обадят на колегите от съответното РПУ и да посетят адреса от регистрацията. Доста вероятно е живеещите там да имат телефон за връзка с ползвателя на колата. Не е толкова сложно нали?
3то - полицията/кат разполагат със 'паяци' за 'специални' случаи. Не са само паркинги и гаражи! На какво основание ли? На това, че превозното средство нарушава закона за реда уставен с нам си коя наредба. Но целия този труд няма да влезе в статистиката нали?
Да обобщя - проблема е, че полицията не работи за гражданите, а за статистиката!!!
Ако някой не ми вярва, ще му предложа да направи следния тест:
Намирате в района, където живеете полицай, който живее на сравнително нисък етаж. (колкото по-висок пост заема, толкова по-малко ще чакате)
Желателно е да няма климатик и хубава дограма!
Изчакайте още малко да се затопли, за да може прозорците да са отворени, а евентуалното им затваряне да е носи неприятни усещания.
Спрете колата си възможно най близо до жертвата. (нищо, че после вие ще сте жертва)
Предварително заредете акумулатора и направете така, че алармата ви безспирно да свири. (добра идея е, ако свири слабо алармата ви, да я вържете към клаксона - повишават се крайните резултати)
Сега само застанете някъде отстрани и гледайте ... ;)
п.с. за тези, които мислят, че това не е работа на полицията и/или че е маловажен проблем, ще помоля да си публикуват адреса в темата, за да имаме шанс тези които сме на друго мнение, да си изложим доводите
Вече лично се убедих, че човека знае за проблема с алармата му и при следваш случай, ще реша проблема кардинално и полуцивилизовано - отварям колата, откачам акумулатора, демонтирам му алармата и му я оставям в колата с бележка и телефонния ми номер за да мога да му платя прозореца, а алармата да си я монтира после на собствени разноски! Ако иска да се оплаква в полицията после - не ми дреме.
Иначе по темата, какво може полицията да направи:
1во - има какво, но не си дават зор, защото тези неща не влизат в статистиката на разкрити престъпления и следователно няма смисъл да си губят времето!!!Тъжно, но факт, че родната полиция няма гражданско самосъзнание.
2ро - колата може да е регистрирана на друг адрес, но елементарно усилие е да се обадят на колегите от съответното РПУ и да посетят адреса от регистрацията. Доста вероятно е живеещите там да имат телефон за връзка с ползвателя на колата. Не е толкова сложно нали?
3то - полицията/кат разполагат със 'паяци' за 'специални' случаи. Не са само паркинги и гаражи! На какво основание ли? На това, че превозното средство нарушава закона за реда уставен с нам си коя наредба. Но целия този труд няма да влезе в статистиката нали?
Да обобщя - проблема е, че полицията не работи за гражданите, а за статистиката!!!
Ако някой не ми вярва, ще му предложа да направи следния тест:
Намирате в района, където живеете полицай, който живее на сравнително нисък етаж. (колкото по-висок пост заема, толкова по-малко ще чакате)
Желателно е да няма климатик и хубава дограма!
Изчакайте още малко да се затопли, за да може прозорците да са отворени, а евентуалното им затваряне да е носи неприятни усещания.
Спрете колата си възможно най близо до жертвата. (нищо, че после вие ще сте жертва)
Предварително заредете акумулатора и направете така, че алармата ви безспирно да свири. (добра идея е, ако свири слабо алармата ви, да я вържете към клаксона - повишават се крайните резултати)
Сега само застанете някъде отстрани и гледайте ... ;)
п.с. за тези, които мислят, че това не е работа на полицията и/или че е маловажен проблем, ще помоля да си публикуват адреса в темата, за да имаме шанс тези които сме на друго мнение, да си изложим доводите

- Scotty
- Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
- Двигател: AGU
Това с репатрирането не си го представям много
цял паркинг със свирещи репатрирани автомобили от цяла София който трябва да се намира някъде извън града на някое поле(за да не пречи на другите хора) и ще трябва да бъде охраняем (кой ли ще работи
).

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
галине, няма никъде разписано, коли които шумят да бъдат местени. а дори да беше написано, къде ще ги сложат, аз доколкото знам повечето РПУта и наказателни паркинги са доста близо до други жилищни сгради.
цялата ти стройна схема за действие по издирване на шофери се разпада ако колата е лизингова.
пак казвам случвало ми се е много пъти, като поне няколко съм бил през цялото време с полицаите докато са дирили собственика. не е толкова просто, да не говорим, че не е много лесно да се свържеш с някой на мобилния му телефон в 2 през ноща.
цялата ти стройна схема за действие по издирване на шофери се разпада ако колата е лизингова.
пак казвам случвало ми се е много пъти, като поне няколко съм бил през цялото време с полицаите докато са дирили собственика. не е толкова просто, да не говорим, че не е много лесно да се свържеш с някой на мобилния му телефон в 2 през ноща.
http://www.blitz.bg/news/article/148557
"Вбесен от аларма столичанин избута пищящата кола на улицата и затапи градския транспорт"
те тва явно е решението, дано пред вас да минават рейсове обаче.
защото ...
"Вбесен от аларма столичанин избута пищящата кола на улицата и затапи градския транспорт"
те тва явно е решението, дано пред вас да минават рейсове обаче.
защото ...
Институциите безсилни пред пищящите коли
Потърпевшите граждани звънели в полицията, правомощията обаче били на общината
Пищящите аларми на автомобилите не подлежат на контрол, установи “Позвънете Новини”. Нито една от институциите, за които се предполага, че трябва да имат касателство към проблема, не декларираха, че влиза в задълженията им. Оказва се, че щом автомобилна аларма се задейства, гражданите са принудени да слушат дразнещия звук, докато собственикът на колата сам не благоволи да я изключи. Често пъти обаче пищялките вият с часове
Резонно потърпевшите от продължителния неприятен звук звънели в полицията, разказват граждани. Органите на реда изпращали патрул, който пристигал на място. Полицаите обикновено разпитвали в района на кого е автомобилът, но рядко установявали собственика.
Дори и да можели по регистрационния номер да проверят на чие име е, често пъти се оказвало, че автомобилът е продаден, но не е прехвърлен на новия собственик. Ако все пак полицаите успеят да открият на кого принадлежи автомобил, чиято аларма нарушава спокойствието на гражданите,
те не могат да налагат санкции. Това право било на служби за контрол, които се определят от кмета на съответната община. Записаните глоби в Закона за движение по пътищата са от 20 до 150 лв., като актовете се пишат от органите, които е определил кметът. “Ние няма какво да направим”, коментира служител на реда.
Когато получим сигнал, отиваме на място но не можем да отворим колата, за да спрем алармата. Както нямаме право да влизаме в нечий дом, така не можем да влизаме и в автомобил, пък макар и нарушаващ обществения ред, обясни полицаят.
“Това правомощие е отдадено на специални контролни органи. Законът за движение по пътищата (ЗДвП) е свързан с работата на сектор “Пътна полиция”. Някои отделни текстове обаче са спрямо правомощията на други органи, което е ясно описано в ЗДвП”. Това заяви за “Позвънете Новини” директорът на Областна дирекция “Полиция” - Варна, комисар Димитър Димитров. В конкретния случай става въпрос за чл. 167 ал. 2 от ЗДвП.
Според закона, служби, определени от кмета контролират състоянието и изправността на пътната настилка в населените места, съоръженията, маркировката, средствата за организация и регулиране спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства, както и тези за движение от пешеходците. Освен това те контролират и за правилното използване на алармените инсталации монтирани в автомобилите. Алинеята е допълнена в закона и е обнародвана в бр. 51 на Държавен вестник от 2007 г.
Не ние отговаряме за шума от алармите, съобщи от своя страна служителка на общинската дирекция “Опазване и осигуряване на обществения ред”, която обаче не пожела да се представи. Според нея, в Закона за движение по пътищата било записано, че за проблема трябвало да имат грижа органите на реда. “В Наредбата за обществения ред даже няма записан текст, според който ние да трябва да отговаряме за шума от алармите”, заявиха от общината.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
group® написа:...
...
Много си сигурен и нещо много мускули демонстрираш. Стройната ти система издиша - има толкова пробойни (на кого е регистрирана колата, къде живее, да търсиш роднини, приятели и т.н.) Не си струва да се нарича дори система.
А пък с изказването си за кого работи полицията само може да се съди за гражданското ти ниво и позиция.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN

Все пак алармата ще свири докато не падне акумОлатора

Не мога да разбера защо изобщо се слагат аларми на 15 годишни дараци?!

- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
Благовест написа:...Не мога да разбера защо изобщо се слагат аларми на 15 годишни дараци?!...
1. Защото е задължение по застраховка "Каско".
2. Народопсихология.

Митко е прав за джама,пример с мен,съсед има Г2 невероятен дръгел,а за съседа да не говоря,на шамар живот е,свири алармата нон стоп едната вечер,избутахме я,на другия ден го хващам пред входа и нормално му обеснявам,че цяла вечер е свирила и да го оправи проблема ако може по-бързо,че не може да се спи,отговора му беше,че той спи в кухнята,която е с противоположен изглед от паркинга и въобще не я чува и не му пречи и всеки да се оправя,не бил негов проблем.Става 01,00 часа и почва пак да свири яко без да спира,слизам взимам едно паве,чупя му джама,на прозорците е половината блок,отварям капака махам едната клема,алармата е спряна и в този момент излиза дръгела и ма гледа умно,нищо не казва,нали не чуваше ле,какво става,при което той ми отговаря,че не било баш така,чувал.Казах му,че утре ще му донеса едно стъкло за колата,но той ще си го монтира и го предупредих,че и това ще го счупя ако не си оправи алармата,давам му стъклото на другия ден,а той ми се хвали,че махнал алармата,то колата била стара и едвали някой щял да е хареса,сега много ме уважава дръгела.Извода,всичко е до подход.
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Това с оставането на телефонен номер на предно стъкло е гениално. Разбираш ли отивам аз някъде извън София, оставам бележка с написан номер на мобилния ми телефон, към 1-2 посред нощ алармата почва да писка, отива някой комшия или идва патрулка до колата и ми звънят, "абе извинявай, но алармата ти писка ела да я изключиш" и аз заебавам всичко и тичам към Софето да изключа алармата. А това че може да се намирам на 50-100-500 км едва ли ще е проблем??? Нема такава държава!
п.п.Не оправдавам собствениците на коли с неизправни аларми!
п.п.Не оправдавам собствениците на коли с неизправни аларми!

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Pokerstars написа:п.п.Не оправдавам собствениците на коли с неизправни аларми!
Те и тяхните са били изправни някога.Кво правиш тогава.Като ти е изправна така почва да увива посред нощ -кво правим
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Ако четеше какво съм написал, нямаше да ме питаш! 

Просто и ефективно решение/ТЕСТВАНО!!!/ след като 2313123 пъти свири тази аларма и никой не те "ебава" за жив...112 и т.н. звъниш в РПУ-то,казваш така и така видях съмнителни лица да се навъртат около еди кой си автомобил нещо му направиха...на секундата долита патрулка,дори на телефона те държат ON AIR и те свързват с патрулката да им обясниш точно кво що..вече ти си измисляш ефективен сценарий.Идват,и да видиш как за 1-2 мин са издирили и собственика и всичко и го карат да слезе да види за "щети"...и тва е.Ако кажеш само свири алармата..ясно е,минават и отминават.На мен при опит за кражба на целия автомобил,патрулка минала около 02:00ч и видяла,че шоф.стъкло било долу...свалено,а не счупено и веднага ми звъннаха по тел!!!! /а картата не е на мое име,от къде са го намерили един бог знае/ да ми кажат,че е имало взлом в автомобила и да сляза да видя какво става...така че,системата работи..ама когато иска..темата е сложна за дискутиране като цяло.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Това с чупенето на стъклото и откачането на алармата /освен ако не е рецидив и след предупреждение/ не е много правилно понеже преди около 2г. и аз бях в ролята на "идиота дето на скапаната му таратайка и пищи алармата"
Лятото в Поморие няма да обяснявам какво е положението с паркирането та успях да спра на съседната улица и не знам какво и е станало на алармата /имам съмнения че от валялия летен потоп нещо с е намокрило и окъсило/ та се разпищяла и май доста е пищяла понеже на сутринта като отидох да я преместя разбрах че викали полиция заради алармата,но както и други казаха те нищо не могат да направят! Гледаха ме на кръв комшиите ама аз да не би нарочно да съм го направил и хич нямаше да ми е гот да намеря паве и стъкла на предната седалка !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”