диоди на 12v

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Re: диоди на 12v

Мнениеот FLAIR » Сря 29 ное 2006 15:47

Май нещо много се отнесохме... Я да се върнем в началото

golf777 написа:искам да си сменя цвета на копчетата на ел стъклата та има ли такива от най-малките диоди,сини или чирвени които да са на 12V и да не се налага да им се слагат съпротивления

golf777: отварял ли си ключето за стъклата? Там има един най-обикновен светодиод, а не такъв за 12 волта.

Наскоро правих такива ключета за Г3, защото не светеха изобщо. При него резисторът беше в модулата на ел. стъклата.

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

3

Мнениеот golf777 » Сря 29 ное 2006 16:26

да отварял съм смених диодите на климатика парното копчето за мъгла за регулиране на височината на фаровете за пускането им и вс други копчета.Проблема ми са копчетата на самите врати,на всички други някакси се слага съпротивление но на тези не виждам как

Потребителски аватар
afrikalion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот afrikalion » Чет 30 ное 2006 10:21

тези диоди за които ти питаш за копчетата на стклата те в клуча за фаровете на 3ката са сложили диод такаче можеш даси сложиш диоди обикновени

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 25 апр 2007 22:32

колеги, понеже искам да си направя двойно, дори тройно стоп осветление на голфа отзад и по повод тази тема : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16127&highlight=%F1%F2%EE%EF
се интересувам какви точно диоди да сложа??? не съм сигурен колко ампера протичат??? хайде който го е правил да сподели!

Потребителски аватар
peterhr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peterhr » Чет 26 апр 2007 8:18

maistora_1 написа:колеги, понеже искам да си направя двойно, дори тройно стоп осветление на голфа отзад и по повод тази тема : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16127&highlight=%F1%F2%EE%EF
се интересувам какви точно диоди да сложа??? не съм сигурен колко ампера протичат??? хайде който го е правил да сподели!

5A диод ти е достатъчен. Но сложи по два диода на всяка от допълнителните крушки, които искаш да ти светят. т.е. до крушката на фара за мъгла ще идват два кабела. Един оригинален за да си я пускаш като има мъгла (на този кабел слагаш единия диод). Втория кабел го пускаш от крушката на спирачките. На втория кабел също сложи един диод. "+"-овете на двата диода трябва да са от страната на крушката за фара за мъгла.

Тези диоди ще греят леко, така че внимавай къде ще ги лепнеш.

А, и още нещо - не прекалявайте с броя на крушките, защото стоп-машинката се претоварва и има вероятност да нагорят контактите вътре.

Потребителски аватар
Golf_GL_momo
Автомобил:
Двигател:

Re: диоди на 12v

Мнениеот Golf_GL_momo » Сря 15 юни 2011 9:21

Във КОНРАД има!

Потребителски аватар
puredevotion
Автомобил:
Двигател:

Re: w